Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 17

• 42 389
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
А сериалът за "Сиси" дали ще има втори сезон?
Не този Императрица а "Сиси". Много ми хареса, а завърши с отворен край. Някъде метнах из темите, не знам тук ли беше, че има и втори сезон. Откъде може да се тегли?

# 496
  • Варна
Изгледах сезона на Като гореща вода за шоколад и ми харесва, но честно тоя Педро много тъпи решения взема. Вместо да си избяга с Тита, тоя решава, че ще жени за сестра й, за да бил близо до нея. По тъпо нещо няма. Значи ще си ляга със сестрата, ще й прави деца и дружно трима души ще си живеят нещастно. Ама иначе всичко е наред.
Сериала ще има втори сезон. Набързо прегледах и стария филм. Сериала е стигнал на половината от филма. Даже и в филма ме издразни тоя Педро.
Скрит текст:
Реши, че ще спи с Тита, когато тя се сгоди за доктора. То си беше от ревност. Не понасяше да ги гледа как се целуват и направо я причака и я награби. В днешно време това за изнасилване би минало.

# 497
  • Бургас
Аз тези дни изгледах сума ти период драми, защото съм в болнични.

Шогун - новия сериал е страхотен. Не съм чела книгата и не зная историята, но като атмосфера много ми хареса. Въобще сценарий, режисура, актьорска игра, всичко.

Другата Болейн - не бях го гледала до сега и не знаех историята на сестрата на Анн. Тоя Хенри осми доста женки е опрашил май Grinning

Thе King - с Тимъти Шаламе, който играе Хенри V-ти. Много хубав и епичен филм, но сравнявайки с някои исторически факти май доста са си поизмислили.

Жан Дьо Бари - интересно ми беше да видя Джони Деп да говори френски. Е, той няма много реплики и фокуса е по-скоро върху любовницата на краля, но като цяло много силно присъствие.

# 498
  • Бургас
Започнах да гледам The Serpent Queen. Даже не можах да гледам първи епизод до края. Само на мен ли така ми се струва или сценария е много нелеп. Кралицата разказва живота си на някаква нисша прислужница (чернокожа), която вижда за първи път?!!!??? Освен това я изкараха (кралицата) някакво бедно сираче, отраснало в манастир/сиропиталище и невиждало бял свят докато се омъжи. Тя, че е сираче, сираче е, но според официалните факти си е живяла в семейството.

# 499
  • Sofia
За "The Serpent Queen", изгледах и 2 сезон. Като цяло ми хареса, но малко театрално представена исторически, но все пак ми допадна. Но костюми, интериор и т.н. от периода на Катерина Медичи, смятам за автентични и изпипани. Кралица Марго е като изляза от книгите на Дюма.

# 500
  • в сърцето на един мъж...
И аз го гледах наскоро, малко ми е като Reign - и там беше такова едно приповдигнато и малко не на място, но все пак не е исторически достоверен Simple Smile

# 501
Аз го гледах донякъде и го зарязах. Не знам какво не ми достигна точно, в началото ми беше интересен. Но нещо не можа да ме грабне и зарязах.

# 502
  • Галифрей
Аз съм гледала няколко епизоди и го зарязах, бахти ужасната сапунката. Главата героиня се мота между мъжете оня па оня,модерни елементи. Много ме издразни. Имаше персонажи и в хляб тях но сценаристите решиха друго.

# 503
Мен ме дразни мешането на слугите. И това го има вече в много сериали. Не стига, че само чернилки ами и скучни сюжети със слугите.
А иначе има известна достоверност. Аз съм чела книги за нея. И мисля, че наистина е била в манастир. Много е интересна като образ. Самите актьори сякаш не са добре подбрани, знам ли. Леки странен е сериала.
С Царуване не мога да го сравня. Той е пълна пародия. Този не е чак толкова, не е баш модерен, нито е пълната измишльотина.

# 504
  • Sofia
Историческите факти и събития в сюжета на Змийската кралица са си достоверни, но са представени някак пародийно и сериала олеква. Интригите в двореца и амбицията на Катерина Медичи да властва и да управлява Франция по това време са действително добре пресъздадени. Все едно четях отново Анри lV,  Кралица Марго и другите книги за тази епоха.

# 505
Много неща съм чела за нея. И споменатите също, но за съжаление доста съм и позабравила.

# 506
Не знаех, че има мини сериал по книгата "Светлината, която не виждаме".
https://ciela.bg/knigi/hudozhestvena-literatura/istoricheski-rom … me-predstoyashto/
И случайно ми попадна  All the Light We Cannot See
https://www.imdb.com/title/tt15320362/

# 507
Светлината, която не виждаме е много хубаво направен като limited series в Нетфликс.

# 508
  • Бургас
Започнах да гледам новите мускетари и го спрях на 30тата минута. Филма е много добре направен като режисура и монтаж. Старали са се, не са пестили бюджет. Например боя с гвардейците на кардинала в началото е направен много оригинално като one shot.
Обаче...
Пак свободни прочити на сюжета. Портос го изкараха би, не подбира мъже жени. Измислиха някаква пълна небивалица за Атос, дето няма такова нещо в книгата. Няма да издавам подробности. А Милейди с какви екстравагантни тоалети се разнася, като рок звезда от 80те с кожени жакетчета с капси, ужас.
Не ги разбирам тези модерни интерпретации.

Последна редакция: ср, 25 дек 2024, 21:19 от Irene Adler

# 509
Значи няма да го гледам. Мразя свободни съчинения несъответствия с дадена епоха.

Общи условия

Активация на акаунт