Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 17

• 40 312
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас
В "Съпруги и дъщери" (вярно, че е около над 50 години след "Гордост и предразсъдъци") Розамунд Пайк също игра напредничава аристократка с къса коса.

Тя беше със странни шапки и кокове, не беше с къса коса.
https://64.media.tumblr.com/faa1c2277983925853b11ff51e1de6f1/tum … qd5vx1o1_1280.jpg

# 721
  • Countryside
Г-жа Букет, мисля че в Outlander говорят на стар шотландски диалект ( и още два отмиращи местни езика, доколкото си спомням ) и всъщност архаичният език в превода е търсен ефект и е  по- близо до оригинално изговореното от персонажите , отколкото ако беше на нормализиран съвременен български... Бях чела навремето нещо по темата, когато започнаха  да излизат епизодите на първи сезон...
В Шотландия говорят или по-скоро са говорили на келтски, или както му казват Gaelic. В Ирландия също говорят келтски, малко по-различен - Gaeilge. Но специално масово използваните в сериала "lass", "lad", "aye", "dinna fash" , "pattrich", "bairn", "dunno" и т.н. не е точно келтски, а по-скоро вариант на пошотландчен английски Simple Smile

# 722
# 723
# 724
Вчера го гледах и аз.
Чакам с нетърпение.
Бенедикт ми е многократно на сърце.
Актрисата, която ще игра Софи е много красива.
Трейлъра ми хареса.
Едва ще дочакам първи епизод.
"Златната епоха" и те обявиха трети сезон, който е много дълга чакам от нас.
Какво е това бавене нямам идея.
Силно се надявам на развие и хубав сезон и там, защото 2 сезон постави манго въпроси и описвам третия да е много интересен, дори най-интересните, много неща има да се случват.
И много сюжетни линии да се развиват.
Толкова дълго ми се видя времето, че буквално сън забравила какво се е случило във втори сезон.

# 725
  • Пловдив
Нещо, което ми се стори интересно Simple Smile

Ciaran Hinds за Джейн Остин:
"Джейн Остин разбира сърцето на човека и колко деликатно може да бъде понякога то. "
Снимка:
Киаран Хайндс като г-н Рочестър и Рупърт Пенри-Джоунс като Сейнт Джон Ривърс в "Джейн Еър" на Шарлот Бронте (1997) и двамата като капитан. Фредерик Уентуърт в "Убежденията" на Джейн Остин (1995 и 2007).
Аманда Рут, която играе Мис Темпъл във филмовата версия на 'Jane Eyre от 1996 г., играе Ан Елиът срещу Киаран Хайндс. И Сали Хоукинс, която играе г-жа Рийд във филмовата версия на "Джейн Еър" от 2011 г., играе Ан Елиът срещу Рупърт Пенри-
🎬
Други актьори, които се появиха в "Джейн Еър" и "Убеждения":
https://web.facebook.com/janeeyrequotes/posts/pfbid0KtipMtE7R9Zm … AJCCFPTEMjivgMxjl

# 726
  • Бургас
Понеже знам, че в темата има фенки на Агата Кристи, да кажа, че новата версия на "Нула часът - развръзката" много ми хареса. Всички актьори се справиха блестящо. Анджелика Хюстън беше страхотна, и акцента беше докарала много добре. Матю Рис (или там както се произнася) ми е любим актьор и много се радвам, че напоследък често се снима в британски продукции. Актьора, който играе мистър Стрейндж в момента го гледам и в сериала "Свят безкрай" (втората чатст на Устоите на земята), който върви по BTV Cinema. За разлика от други подобни сериали, където убийството е в началото и после го разследват, тук са отделили доста време за предисторията. Може би 2/3 от времето. Имаше само една индийка и 1.5 цветнокожи (нарочно не казвам двама, ще разберете защо), но това по никакъв начин не се отрази на общото ми впечатление, защото играта им беше много добра и човек забравя за цвета им. Доколко стриктно са се придържали към книгата това не мога да кажа, защото не съм я чела
https://www.imdb.com/title/tt31438355/

Мужду другото "Свят безкрай" също го препоръчвам. Може би го има качен с бг аудио вече.

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 11:29 от Irene Adler

# 727
  • в сърцето на един мъж...
Irene Adler къде го гледа "Нула часът - развръзката"? Звучи интересно Simple Smile

# 728
  • Вестерос
Има го при бананите

# 729

Мерси, Тиф!

# 730
  • Бургас
Гледах го каталога на PickboxNow. Който е на Виваком би трябвало да го има безплатно този каталог. Аз много го харесвам, тъй като повечето филми и сериали там са британски. Има и много съвременни криминални. Там бях гледала Happy Valley, Shetland и още много други.

А сега от време на време гледам Криминалните случаи на Мис Марпъл, когато мога по Епик Драма. Прави ми впечатление колко известни (още тогава) актьори има в епизодите. Има и много млади, които впоследствие стават известни, като Камбърбач.

# 731
Мерси, аз съм с на А1 телевизия и там няма такова нещо.

# 732
  • Варна
Аз съм на Виваком, но и аз го нямам.

# 733
  • Бургас
Явно зависи от плана. Аз съм на Еон.

# 734
  • Варна
Тия нови версии по книгите на Агата Кристи са ми много скучни. Последно гледах Защо не повикаха Евънс. Едва го издържах. Добре че беше кратък.

Общи условия

Активация на акаунт