Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 9-та тема

• 20 244
  • 460
  •   1
Отговори
# 105
Напротив, на всякъде явно процедират и казват различно. И аз се учудих , че са давали сладолед но разбрах  от друга майка , че на нея са й казали че няма никакви ограничения почти. Така че, недейте да се възмущавате толкова и да плашите сега ..

# 106
Сладолед да, но не в деня на операцията!  А и тук става въпрос за извадена трета сливица, а не за другите две ... А пък шоколад не бих дала в никакъв случай. Полепва се по небцето и гърлото.

# 107
Първо искам да ви благодаря за подкрепата и съветите, момичета! Вече сме си вкъщи Heart Детето ми все още е доста унило и без живец Sad Надявам се довечера вече да е по-добре.

Много съм объркана по отношение на храната. Уж няма нищо сложно, обаче съм объркана. Мъжът ми наготвил крем супа от леща, обаче сложил и лимон. На мен ми се струва неподходящо ядене заради лимона. Другото ядене, което е сготвил е доматен сос с индийски подправки и от онзи ситния кус-кус. Ами пак не смятам, че е дорбе с тези домати и пикантни подправки. Нали не бъркам, че кисело, люто не трябва да се яде и храната трябва да не е нито студена, нито гореща.

Обаче освен, че имам някакъв усет какво да не Й давам, не знам какво може да ядею сещам се единствено за картофена/спаначена крем супа. Оначе може ли да се сложи хляб, сирене, не може ли? Закуската тази сутрин беше попара, значи би трябвало и надробени в супата хляб и сирене, хубаво омекнали.

Сутринта ходих да оправям документи и я заварих да яде кроасан Sad Усетих се на половината кроасан Cry

# 108
Първо искам да ви благодаря за подкрепата и съветите, момичета! Вече сме си вкъщи Heart Детето ми все още е доста унило и без живец Sad Надявам се довечера вече да е по-добре.

Много съм объркана по отношение на храната. Уж няма нищо сложно, обаче съм объркана. Мъжът ми наготвил крем супа от леща, обаче сложил и лимон. На мен ми се струва неподходящо ядене заради лимона. Другото ядене, което е сготвил е доматен сос с индийски подправки и от онзи ситния кус-кус. Ами пак не смятам, че е дорбе с тези домати и пикантни подправки. Нали не бъркам, че кисело, люто не трябва да се яде и храната трябва да не е нито студена, нито гореща.

Обаче освен, че имам някакъв усет какво да не Й давам, не знам какво може да ядею сещам се единствено за картофена/спаначена крем супа. Оначе може ли да се сложи хляб, сирене, не може ли? Закуската тази сутрин беше попара, значи би трябвало и надробени в супата хляб и сирене, хубаво омекнали.

Сутринта ходих да оправям документи и я заварих да яде кроасан Sad Усетих се на половината кроасан Cry

Нашата докторка, която оперира, още след операцията каза да захраним с малките кроасанчета + плодово мляко. Моето дете хапва първите дни супа, мляко с ориз, попара, преварен кус кус. Общо взето може всичко, което е меко, пикантно в никакъв случай. Хрханата да не е нито гореща, нито студена.

# 109
Аз да запитам нещо друго, малкия се разболява за първи път след махане на третата сливица преди месец и половина. За моя ужас снощи като заспа чух захъркване от носа, не толкова интензивно, както преди махането, но го имаше хъркането. Възможно ли е за толкова кратко време рецидив?

# 110
Барбалена -Аз правех крем супа с картофи, морков , и зеленчуци които обича детето. Слагах и пиле и пасирах. Не слагай много подправки. А хлебчето трябва да е меко ( аз не и слагах дори ) Цитруси , домати, киселите неща ги пропусни. Представи си , че захранваш бебе .. На моята и купувах и каши и от тогава до ден днешен иска да ѝ правя 😁😀
Raisin - при моята беше същото. Доктора каза , че не можело толкова бързо да израсте нова. От вчера сме с настинка ( след цели три дни на детска ) , но вярвам и се надявам да мине само с това 😔

# 111
Ооо да, дават сладолед още същия ден. Сутринта беше опериран и привечер яде сладолед. Казаха никакъв проблем и не е имало проблем. На мен 3та сливица ми я махнаха на 7г възраст и още същия ден ядох сладолед по препоръка на лекаря. Та това със сладоледа го правят от доста десетилетия. Но и аз в къщи, всичко ми беше на стайна температура, и до сега така процедирам.
Не трябва нищо люто, пикантно, кисело. Само меки неща, картофено пюре, зеленчукови крем супи, пасирано месо. След 2,3 дни може кюфтенце но не пържено, или супа топчета. Може сокчета, компоти. Захранвате като бебе. Аз бях взела бебешка каша, но не му хареса на вкус и не го яде. Всичко ще е наред!

И моя всеки път като е болен и хърка носът, имайте на предвид, че и хремата в носоглътката ако е гъста и пречи. Инхалации или промивки директно с физ.разтвор. какви гъсти секрети е изкарвало това малко носле, въпреки липсата на 3та сливица. Отделно вътрешните конхи може да се подуват от възпалението и те пречат на спокойното дишане и затова носът да хърка. Като са болни е така, трябва и чист въздух, мръсния много пречи на бързото възстановяване.

# 112
Вашите деца хъркат ли като са видимо здрави? Махнахте сливицата на 12.06. Сега пътуваме и спи в колата. Хърка си. Вкъщи не спим в една стая и реално не знам дали хърка. Ама сега стабилно си прихърква. Ох дали е рецидивирала 😭

# 113
Моя като спи не хърка въобще, като е здрав, преди като имаше трета сливица- леко похъркваше . Но пък седи с отворена уста.. Вашите деца отварят ли устите още, дори и след премахването?

# 114
Тони, надали е рецидивирала толкова бързо. Как сте днес? Да не се разболява нещо?

Дъщеря ми в дена след операцията не я чувах как диша, та я проверявах как е...

Щипалка, явно е станало навик. Ако не започне да си държи устата затворена, може би няма да е зле да се поработи с логопед. Щото нали едно от нещата при третата сливица е, че децата дишат през устата и това води до деформиране на небцето, а лицето добива специфично изражение.

New B, значи останахте доволни от д-р Кукушев? Много се радвам! Вие имате ли дата за операция? Или още се чудите? Ние се чудехме дали да не я махнем при д-р Кюлев в Токуда, обаче прегледът мина толкова бързо, че не успях даже да разкажа как са се развили нещата при нас с боледуванията с времето. Кукушев изслушва, отговаря на въпроси, мил е, много симпатичен млад лекар. Доволна съм и от отношението в болницата. Не е да направи операцията и повече да не го видим. Снощи пък четох отзиви за него в гугул. Само положителни оценки и хората са му изключително благодарни. Единствено този абокат... Мислех, че детето е някак упоено като му го слагат, те и дадоха сиропче, което уж трябваше да я успи. Обаче нищо такова не се получи. Не знам обаче дали не са й замъглени спомените. Каза, че една леля с торба на главата й го е сложила и като я питах дали я е боляло, казва само "да", а май доста е плакала и пищяла Sad Въпреки всичко, като цяло съм доволна и съм благодарна на целия екип. Нямам търпение да я види на контролния преглед. И с малко вълнение и страх очаквам първото разболяване след махането на сливицата Grin

Момичета, искам да благодаря и на вас за подкрепата и затова, че бяхте тук в този труден за нас момент! Дано децата ни боледуват по-малко, а разнолеят ли се, да се оправят по-бързо. Че всички сме доста изстрадали с тази проклета трета сливица, и децата, и ние. Но най-вече самите деца се изтормозиха с капки, сиропи, инхалацации и какво ли не. Особено 3-седмичните лечения на д-р Райнов с по 5-6-7 стъпки... Лошо ми става като се сетя.

Забравих да кажа, че дъщеря ми вече се чувства добре, не е така зомбирана като първите 3 дена. Говорът й също се пооправи почти на 90%. Вчера сутринта направо бях в шок как говори. Може ли вече кисело мляко? Досега не съм й давала, че дразни гърлото. Операцията беше в сряда.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 01:23 от Барбалена

# 115
Барбалена, скоро ще почне да се усеща и лоша миризма от устата, не се изненадвай , нормално било. На моята много и се беше променил и гласа. Вече можеш и кисело мляко да даваш. И НЕ пасирани супи също.

# 116
Супер, много й се яде вече кисело мляко. Вторник сме на контролен преглед. Дано всичко да е наред.

# 117
По принцип в нашата болница казах, че сиропа е по-лек и се дава на по-малки деца, защото големите можело и да не ги хване. Малки - 2/3 годишни. За големите - инжекция мускулно в крака.
Барбалена, мина и замина 🍀 вече може да си хапва всичко меко, не се притеснявай Simple Smile
Моето дете е болно. Първо разболяване слвд махането( лятото изкара една хрема за 3-4 дена и един чревен). Сега е по-хард, ще видим какво ще става.

# 118
При нас и на детето на 8.5 години също дадоха сироп. Както и да е, мина и замина, само да мине и прегледът и тогава вече ще считам, че наистина всичко е приключило.

Тони, защо по-хард? Как е детето? Стискам палци да мине бързо!

А при вашите деца "слизаше" ли надолу при разболяване? При дъщеря ми, да чукна на дърво, при всичките боледувания, само два пъти чуха леко свирене на гърдите. И сега се чудя, може да е много тъпо, ама си се чудя, не ми се смейте, може ли да е заради третата сливица? Някак си, да се е явявала бариера? Мисля да питам и док на контролния преглед Grinning Сега се чудя дали ще прави бронхити и бронхиолити като вече е махната...

# 119
При малкия започнаха да боледуват другите две сливици, но със сигурност няма да махаме тях. Иначе бронхиолити прави, слиза някой път надолу да. Абе общо взето при нас , боледуванията пак започнаха, антибьотици и тн. Водих го при пулмолог, каза че е много вероятно да е на алергична основа хремата.. от която и след махане на третата сливица няма отърване…

Общи условия

Активация на акаунт