Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 9-та тема

• 19 930
  • 450
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, писах по'назад в темата, 6 г.дете покашляне всеки ден, педиатричен пакет алергии е отрицателно взичко. Унг каза, че е от 3та сливица и изписа 3месеца Имунотрофина с 20дни пиене и 10 почивка. Първоначално изписа и Рупафин за 7дни. Няма никакъв ефект от лечението, вече втори месец. Чета, че реално това няма и как да помогне и че всъщност единственото са кортикостероидни спрейове - Назонекс / Фликсоназе / Авамис. Въпросът ми е защо не се кзписват, след като се посочват като единствено нещо, което би помогнало? Нашата унг кзааа да изчакаме до пролетта и да се премахва, но защо изобщо не се опитва да го лекува....

# 436
Моята дъщеря пиеше Имунотрофина многоооо дълго време + Рупафин ... Ефект не помня да е имало. ЛЛ постоянно и изписваше и капки Риноджермина , купих веднъж , ползвах и пак нищо ! А УНГто тези капки пък съвсем ги заклейми ... В крайна сметка, извадихме третата сливица. Не знам дали има общо , но откакто я извадихме, детето не е вдигало никаква температура ( две години вече ). Преди това-  Т беше задължителна и винаги беше над 38 ...

# 437
Здравейте, писах по'назад в темата, 6 г.дете покашляне всеки ден, педиатричен пакет алергии е отрицателно взичко. Унг каза, че е от 3та сливица и изписа 3месеца Имунотрофина с 20дни пиене и 10 почивка. Първоначално изписа и Рупафин за 7дни. Няма никакъв ефект от лечението, вече втори месец. Чета, че реално това няма и как да помогне и че всъщност единственото са кортикостероидни спрейове - Назонекс / Фликсоназе / Авамис. Въпросът ми е защо не се кзписват, след като се посочват като единствено нещо, което би помогнало? Нашата унг кзааа да изчакаме до пролетта и да се премахва, но защо изобщо не се опитва да го лекува....

Защото кортикостероида не е точно леечение,  облекчава състоянието, но само докато се използва, не може да е само на кортикостероиди човек, а за дете да не споменаваме.

Кашлица от лигавицата на третата сливица при моето детето (извадена е, но тази есен се появи) , та пие Тонзилик (Имунопрафина не и действа) и Дулкамара хомокорд на Хийл капки (благославям приятелката която ми ги каза, жалко че не ги знаех преди 2г) още на 2роя ден спря да кашля през нощта и като става и ляга от сън, спрях да чувам как преглъщаше секрет

# 438
Тонзилика колко често го давате? Може ли да споделите схемата и за хомеопатията? Не ви ги е изписвал лекар, така ли?

Ние на голямото махнахме сливицата и оттогава насам е супер. Обаче малкото и то по пътя на кака си Sad Сега пак е с течност в ушите, не чува добре Sad Изписаха му Рупафин, Колдисепт силвър спрей. Чакаме микробиология, ако е чиста - месец Назонекс, ако не - първо АБ капки... Също така казаха вечер топли компреси по 10-15 минути.

Тонзилик и аз бях му давала, но не знам защо го спрях.

# 439
Лекарите не са много по хомеопатията.. съвременната традиционна медицина няма лечение за трета сливица...
Тонизлик пие както е описано,  сутрин на гладно 5мл, съчетавах го с цинабсин и тонзилотрен преди операцията. Сега ноември разви алергия към нещо, та почна да се увеличава лигавицата .. не както преди операцията, но кашляше и дишане през устата, след дулкамарата и ксизал всичко изчезна. Също беше с течност в двете уши. Дулкамара пие 3 пъти по 5 капки на ден, тя е точно за тонзили и свиването им.

# 440
Здравейте. Честита нова година, здрави и щастливи да сме всички.
Предстои в началото на годината да премахнат макаричките. Лекарят, каза че ще е с кратка анестезия. Забравих да попитам да ли ще има болничен престой. Детето е почти на 6. С извадена трета сливица е и макарички от почти година. Благодаря

# 441
Здравейте. Честита нова година, здрави и щастливи да сме всички.
Предстои в началото на годината да премахнат макаричките. Лекарят, каза че ще е с кратка анестезия. Забравих да попитам да ли ще има болничен престой. Детето е почти на 6. С извадена трета сливица е и макарички от почти година. Благодаря

Би трябвало да няма, но само следващия лекар може да каже и в хода на операцията ако се наложи нещо може и да ви задържат, но се съмнявам. При нас не трябваше да има задържане, но следващия лекар прецени, че е добре 1 нощ да я наблюдава, това при поставянето на макаричките.

# 442
Здравейте на всички! Включвам се за да споделя и моята болка. Преди 2 години почнаха мъките със трета сливица, синът ми беше на 7, започвахме лечение при Райнов, което разбира се не помогна. Третата сливица беше 4-та степен, в крайна сметка направихме операцията при Румен Бенчев. Нещата се подобриха, спеше по - добре, започна да се храни много, имаше енергия...но миналата година 4 пъти имаше бронхит, лечението беше пулмикорт и вентолин, направих консултация със пулмолог, който назначи кръвни изследвания за алергии(чакам резултат още) върнахме се и при Райнов, който видя, че детето отново има трета сливица...отново започваме терапия със Имунотрофина, лимфомиозот, назонекс...и не помня още какво. Та, скъпи дами готова съм да влезна в лудница вече! Нали уж след 7мата година закърнява тая сливица...детето ми е на 9, след 3 месеца вече ще е на 10...някой правил ли е операция на рецидивирала трета сливица? Един УНГ ми беше казал, че до 12тата година тя се свива и изчезва и можем да я "закротим" до тогава..благодаря, че ме изчетохте, исках да си споделя мъката

# 443
И аз четох, че се свива докъм 12-тата година... Консултация с читав УНГ. Не Райнов, че той даже и не оперира...

# 444
Съчувствам ви. А аз се надявах след 7г. възраст да изчезне(дъщеря ми е на 6).
Имам въпрос като казвате, че докторът е видял, че има трета сливица, това при обикновен унг преглед ли е или със камера/рентген?
Въпросът ми е породен от притеснението ми, че нашата унг не ни е пращала за потвърждение посредством някаква диагностика. Някак си диагнозата 3та сливица звучеше като предположение.. Не трябва ли да каже със сигурност?
Здравейте на всички! Включвам се за да споделя и моята болка. Преди 2 години почнаха мъките със трета сливица, синът ми беше на 7, започвахме лечение при Райнов, което разбира се не помогна. Третата сливица беше 4-та степен, в крайна сметка направихме операцията при Румен Бенчев. Нещата се подобриха, спеше по - добре, започна да се храни много, имаше енергия...но миналата година 4 пъти имаше бронхит, лечението беше пулмикорт и вентолин, направих консултация със пулмолог, който назначи кръвни изследвания за алергии(чакам резултат още) върнахме се и при Райнов, който видя, че детето отново има трета сливица...отново започваме терапия със Имунотрофина, лимфомиозот, назонекс...и не помня още какво. Та, скъпи дами готова съм да влезна в лудница вече! Нали уж след 7мата година закърнява тая сливица...детето ми е на 9, след 3 месеца вече ще е на 10...някой правил ли е операция на рецидивирала трета сливица? Един УНГ ми беше казал, че до 12тата година тя се свива и изчезва и можем да я "закротим" до тогава..благодаря, че ме изчетохте, исках да си споделя мъката

# 445
И аз четох, че се свива докъм 12-тата година... Консултация с читав УНГ. Не Райнов, че той даже и не оперира...
Да, имах голямо доверие в Райнов...Уви... за сега съм се насочила към Кюлев и Иглика Станчева от ИСУЛ, но продължавам с проучването

# 446
При моето дете я установиха с пипане. много неприятен преглед, но беше правилна диагнозата. А д-р Кюлев нямаше нужда вече и да пипа, толкова голяма беше вече.
Ако не е 4та степен препоръчвам Дулкамара хомокорд или Лимфомиозот , да хомеопатия са но виждам ефект и облекчение.

Съчувствам ви. А аз се надявах след 7г. възраст да изчезне(дъщеря ми е на 6).
Имам въпрос като казвате, че докторът е видял, че има трета сливица, това при обикновен унг преглед ли е или със камера/рентген?
Въпросът ми е породен от притеснението ми, че нашата унг не ни е пращала за потвърждение посредством някаква диагностика. Някак си диагнозата 3та сливица звучеше като предположение.. Не трябва ли да каже със сигурност?

# 447
Лимфомиозот на капки под езика ли взимате има ли друга форма? Дъщеря ми тотално отказваше, още на 3г. й бяха изписани и чак на 5 успях да й ги дам, давах около 10дни но нямаше ефект, може би трябва по-дълго.

# 448
Моето дете е приемало лимфомиозот на капки, като смесвах с малко водичка и не е имало драма, а в момента приема на таблетки. При хомеопатията трябва по-дълъг прием, поне месец-два за да има евентуално ефект.
quote author=blue_eyez
link=topic=1665950.msg50687639#msg50687639 date=1768037789]
Лимфомиозот на капки под езика ли взимате има ли друга форма? Дъщеря ми тотално отказваше, още на 3г. й бяха изписани и чак на 5 успях да й ги дам, давах около 10дни но нямаше ефект, може би трябва по-дълго.
[/quote]

# 449

Моята пие Дулкамара предполагам е също толкова гадна като Лимфомиозота, давам и капките в лъжичка, недоволства ма пие, след което и давам гъми вит Ц или гъми Самбукос.  Пие ги от 1м, ефект видях още на 3ти ден, но баща и пропусна 2 приема и същата вечер кашля през нощта, аз бях на коледно парти.  Това някъде на 4-5 ти ден от приема. Но да поне месец трябва прием, хомеопатията е с натрупване. Дулкамара я дават точно за свиване на тонзилите мисля съм казвала тук. След месец става на 4г.

Общи условия

Активация на акаунт