Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 9-та тема

• 27 626
  • 586
  •   1
Отговори
# 540
Ако ви се налага- декларация и си тръгвате. Д-р Кюлев изрично каза, че няма как да задържи никой на сила, но според него и по протокол е по-добре децата да нощуват в болницата.
Освен това минаха две визитации с УНГ, вкл. завеждащия отделение и прегледаха децата- вечерта и сутринта. После отново Д-р Кюлев.

Аз исках да си ходим по принцип, но се съобразих и останахме. Добре че постъпих така, защото детето вечерта каза, че усеща нещо странно и вкус на кръв, но там веднага имаше кой да го погледне. Ако си бяхме вкъщи, трябваше да ходим спешно в болницата, защото щях да се притесня (иначе всичко си беше ок). Не е приятно ама се преживява една нощ (не знаех че може да доплатим за самостоятелна стая).

В коя болница бяхте и при кой лекар?
Има ли някой мнении за Доц.Рангачев?Работи в клиника Док плюс.

# 541
И аз съм на мнение: не е приятно, но по-добре с 1 нощ престой в болницата. Ще ви е много по-спокойно така за детето

# 542
Бяхме днес на преглед ори Трифунов - отново страшно внимателен. За първо път прегледаха с камера през носа третата сливица. Не беше привтно за дъщеря ми но продължи секунди. Каза втора степен и засега пак курс с назонекс Sad Ортодонт за разширяване на горната челюст и логопед за упрсжненията за дишането през носа и така. Каза че на този етап не препоръчва още операция..

# 543
  • Насам-натам
Здравейте! При нас мина всичко! Беше много неприятно след упойката, но успях да го приспя  и спа 2 часа. Като се събуди пи вода и хапна лека полека, видимо с болка и страх, но успя. Още на това спане веднага след самата операция спа тихо. После до към 7мия ден си го болеше, имаше температура и доста мрънка, но се оправи. Вече не диша тежко докато си играе, спи без да хърка, не се дави, не прави паузи, няма тъмни кръгове под очите и се храни добре, даже вече и бузки виждам 😊 С една дума беше гадно в болницата и една седмица след това, но си заслужаваше!

# 544
Здравейте! При нас мина всичко! Беше много неприятно след упойката, но успях да го приспя  и спа 2 часа. Като се събуди пи вода и хапна лека полека, видимо с болка и страх, но успя. Още на това спане веднага след самата операция спа тихо. После до към 7мия ден си го болеше, имаше температура и доста мрънка, но се оправи. Вече не диша тежко докато си играе, спи без да хърка, не се дави, не прави паузи, няма тъмни кръгове под очите и се храни добре, даже вече и бузки виждам 😊 С една дума беше гадно в болницата и една седмица след това, но си заслужаваше!

Колко време се стои в болница?

# 545
Не е към мен въпроса, но зависи от детето и лекаря и операцията която е правена. Нас ни държаха 1 нощ под наблюдение, третасливица и макарички в двете уши, познати ги пуснаха още същия ден само с вадене на сливицата третата и дупчене на мембраната за дрениране без макарички. Това в Токуда. В окръжна и само с перфорация и вадене на трета сливица също ги задържаха 1 нощ под наблюдение

# 546
  • Насам-натам
Ние седяхме две вечери, преди и след операцията, но първата не беше задължителна. За мен така беше по-удобно, за да не ставаме в 5ч сутринта в деня на операцията (докато се оправим и стигнем в 7ч.) и да не минава много време без храна и вода за детето. Той си спа до последно и нямаше мрънкане, че му се спи или е гладен/жаден. Вече нощта след това е препоръчително да се остане, за да бъде детето под наблюдение. Ние бяхме в самостоятелна стая и като цяло не беше чак толкова трудно.

# 547
Здравейте на всички , надявам се ще ми простите,че нямам възможност да изчетс темите назад,но просто не разполагам с нужното време. Ще гледам да съм максимално кратка.Малката на 2.9 г.е с уголемена 3та сливица.Предистория- татко й е бил с този проблем,големият ми син също.При него удряше в слуха.Беше на 5г,когато го закарахме при д-р Димитров в Пловдив и той беше категоричен,че трябва операция.Снимки не сме правили,но моят мъж настоя да пробваме с хомеопатия и вояла-за месец-два беше 6 точки и първото му боледуване беше 6год.по-късно..

Сега малката върви по същия път.След тръгване на ясла е някакъв ад.Водяяя я при същия доктор,клиничен хомеопат,но при нея не удря в ушите,а много силна задна хрема  хъркане,много силна и давеща кашлица и т.н ....Максимума ,който е издържала на ясла е 2 седмици..Последните 3 седмици всяка седмица е с нов вирус,уморени сме и двете...Вече плюе и хомеопатията,аз пък  много тежко психически го изживявам това с хъркането и пистоянните проблеми с носа й,тя като ме види със стеримара и вече се крие и всичко е борба.Да,от 4 месеца капки бе сме слагали,не пие антибиотици и не оправи всяка седмица инхалации с плумикорт и вентолин,но просто не знам...чувствам се лоша майка ,че я тормозя,не знам тогава с баткото направо повръщаше секрети, докато спи,но може би не боледуваше толкова често,или поне аз съм била по-млада и психически по-стабилна.

Моля,кажете ми коя е следващата стъпка,със сигурност труда я види УНГ,ние сме от Хасково, просто се чудя дали да не я махаме,детето е много буйно, весело,ебергично и иска да ходи на градина  в същите време ми се струва сутрин цялата подута от гадните секрети и  рядко е в добро настроение. ...Лимфомиозот не сме правили пълен курс,тъйкато все едно болна...Благодаря ви много и се извинявам за дългия пост..

# 548
Здравейте моята и болна да е , давам душкамара хомокорд. За липсата на проблеми с ушите все още само може да се радвате, но с проблемна 3та сливица и те не закъсняват за жалост, та това че сега още не са пострадали е добре, но не успокояващо. За мен задължително консултация с добър УНГ съвсем скоро.  Аз съм казвала и преди ще повторя,  за мен най - доброто което направихме е да я извадим по - рано, тази борба с капки, чромивки, смукане, лекарства, детето все уморена и недоспало заради секрети и трудно дишане ни изтощи и двете, след операцията още същата вечер имах ново дете.

# 549
Привет:) И аз се включвам с една сливица за махане.
След рентгенова снимка се оказа, че е втора степен. Подхванахме изследването след поставяне на ортодонска шина за кръстосана захапка на моя младеж на 4 г и половина :/ Макар че нямаме тежки боледувания явно е оказало влияние на дишането и т.н.
Търся мнения за Св. Анна и анестезиолозите там. Много ме притеснява пълната упойка:( Явно няма как да минем без нея. Обмислям и Токуда като опция макар че съм със смесени чувства от някои отделения там.

# 550
Привет:) И аз се включвам с една сливица за махане.
След рентгенова снимка се оказа, че е втора степен. Подхванахме изследването след поставяне на ортодонска шина за кръстосана захапка на моя младеж на 4 г и половина :/ Макар че нямаме тежки боледувания явно е оказало влияние на дишането и т.н.
Търся мнения за Св. Анна и анестезиолозите там. Много ме притеснява пълната упойка:( Явно няма как да минем без нея. Обмислям и Токуда като опция макар че съм със смесени чувства от някои отделения там.

На приятелче на дъщеря ми извадиха там третата сливица през февруари. Доволни са от анестезиолозите.

# 551
Здравейте! Синът ми е на 6 години и от около три години се борим с проблемите му с носнота дишане. Има уголемена трета сливица, стеснена носна конхия в лявата ноздра и алергия към акари. Мнение на УНГ през м.декември беше , че дори и да махне третата сливица, това няма да ни реши проблема. За алергията давам антихистамин като са обостри и кортикостероид зя носа. В момента прави физиотерапия. Давам лимфомиозот. В много коментари виждам, че се включва и дулкамара хомакорд,  има ли положителни отзиви и по каква схема я давате? Имате ли опит с хомеопатия и бихте ли ме насочили към хомеопат?

# 552
Здравейте! Детето ми е на 4г, като от година и половина хърка ужасно, спи с отворена уста, говори носово и понякога прави паузи в дишането. При първоначален преглед през май 2025г ни казаха, че е с алергичен ринит и не можело да има проблем с третата сливица. Детето от месец май до края на юни е с пристъпна кашлица, бронхити, постоянно е на инхалации. Тази година януари при друг унг, който ни изпрати и на снимка се оказа, че сливицата е трета степен, имала и неспокойни уши. Разбира се терапията беше антибиотични капки, антихистамин, кортикостероиден спрей… Имаше ефект, не хъркаше, спеше и дишаше нормално. Посетихме миналият месец д-р Душков в София Мед. Той каза, че трябва операция. Имаме записан час за средата на юни, но много се притеснявам. Има ли други дечица оперирани там и като цяло мнение за отделението и всичко свързано с операцията.

# 553
Изключително съм доволна от доктор Душков ! Адекватен , с точна преценка. Той не прави операции. Изписва първо лекарства с които да се опита вариант за смаляване на сливицата. При нас вече нямаше такава опция и ни насочи към операция.
Допълвам се , че забравих. - В отделението е добре, чисто. В стаята е също доста прилично , има и собствена баня с тоалетна, което си е удобство. Можеш да споделяш стая с до още двама родителя има и вип стая ( не мисля , че е необходимо). Общо взето , от всички доктори и санитари в Софиямед съм доволна .

Последна редакция: ср, 27 май 2026, 12:34 от AК47

# 554
Да, той ни каза, че друг ще оперира. Благодаря Ви!

Общи условия

Активация на акаунт