Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 9-та тема

• 17 397
  • 409
  •   2
Отговори
# 15
VaniyV, как е детето днес?
Аз вчера се “похвалих”, че при моето спря сопол и т.н. Но тази нощ доста се разхърка и сутринта издуха прозрачен. Сега спи и пак прихърква, а беше спрял напълно…. не е ходил на градина, пазим го от деца. Сега се чудя болен ли е, нормално ли е всичко това след ваденето и т.н 🤯

# 16
Нормално е ! Детето още се възстановява , все пак е операция . И аз така се бях настроила срещу опериращата го унг, защо е така, но тя каза че изисква време да се възстанови и да зарастне там всичко и така . Така че спокойно, трябва време.. при едни по малко при други повече.

# 17
VaniyV, как е детето днес?
Аз вчера се “похвалих”, че при моето спря сопол и т.н. Но тази нощ доста се разхърка и сутринта издуха прозрачен. Сега спи и пак прихърква, а беше спрял напълно…. не е ходил на градина, пазим го от деца. Сега се чудя болен ли е, нормално ли е всичко това след ваденето и т.н 🤯
Бяхме днес на преглед, тъй като цяла нощ пак се заду със сополи и на сутринта от едната ноздра срупки засъхнала кръв, почистих и нослето, пак си имаше кръв. Прегледаха я няма стичане на кръв назад поне не се вижда, отпред също не виждат нещо обезпокоително . Ще мажа сега с Емофикс . Най- вероятно им трябва време на децата, вси пак при нас беше затлачено положение и то с години. Не знам може и да е настинала в тези жеги постоянно сме на климатик, дори да се опитваме да не стоим директно при него да я духа, всичко е възможно.

# 18
Нормално е ! Детето още се възстановява , все пак е операция . И аз така се бях настроила срещу опериращата го унг, защо е така, но тя каза че изисква време да се възстанови и да зарастне там всичко и така . Така че спокойно, трябва време.. при едни по малко при други повече.

Оох, благодаря за успокоението 🍀 Понеже беше спрял дя хърка и се учудих, но явно ще спира, ще почва.. трябва да се възстанови напълно.

VaniyV Щом не са видели кръв назад, значи всичко е наред. Ох тези климатици хем така, хвм така… ама без тях невъзможно в тия жеги…

# 19
  • гр.Пловдив
Ние също според Кюлев сме за поставяне на макарички и махане на третата сливица, но отидохме в Исул същия ден при д-р Иванка Кънчева в Исул, която каза, че според нея ще се оправи без операция и макарички. Назначи ни 3- месечно лечение (антиалергично по схема, лимфомиозот, друга хомеопатия + подсилване на имунитета и "изпукване" на ушичките.) Решихме да отложим с 3 месеца и да видим какъв ще е резултатът след нейното лечение (направи ми добро впечатление и определено беше внимателна и опитна лекарка) и евентуално след това да видим дали ще прибегнем есента до операция все пак.

При дъщеря ми на 2г е идентично положението.

В началото на месеца бяхме с гноен отит и ужасно възпалена трета сливица,ангина,6 дни на венозни в болницата,назначиха хомеопатични за 3-4 месеца ,но е с тенденция за вадене през есен-зима ,споменаха и за макарички,от които тръпки ме побиват,дано да не се стига дотам,ще следя темата ...

Казаха много да се пази ушенцето,зарастнало е добре тъпанчето от пробива на гнойта,но да не се мокри и да се внимава много с тези климатици,,ама как да стане като ще изпукаме без тях ...

Но от цялата работа се оказа,че третата сливица е причина за възпалението на ухото-това е най-главното и по темата,течала е гной по цялата носоглъка отзад ..

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 06:22 от teddynm

# 20
И моето дете сутринта издуха. Стана, кихна сигурно 4-5 пъти. Викам айде духай… тъмно зелен, примесен с кръв. Явно изчиства нещо от много назад….

# 21
И тази сутрин продължават секретите и кръвта е от капилярче пак, (нядявам се все пак не съм доктор със сигурност да го твърдя) вчера вечерта го забелязах със светене с фенерче. Слагам Емофикс  и чакаме .

# 22
При моя пък на третия ден от операцията се обрина цялото му тяло , лице направо лошо ми стана Sad твърдяха че нямало как да бъде от упоиката след толкова време да прояви симптоми.. а него не го тестваха

# 23
При моя пък на третия ден от операцията се обрина цялото му тяло , лице направо лошо ми стана Sad твърдяха че нямало как да бъде от упоиката след толкова време да прояви симптоми.. а него не го тестваха

И моето дете не го тестваха. И в Терапията и в Окръжна не тестват… питаха ме само дали е пил някога аналгин, ксзах не.

# 24
И моето дете сутринта издуха. Стана, кихна сигурно 4-5 пъти. Викам айде духай… тъмно зелен, примесен с кръв. Явно изчиства нещо от много назад….
Зелена хрема и аз имах и то когато ми извадиха двата тонзилита. Беше минало даже повече от 20 дни от операцията, и изведнъж усещам, че не мога да дишам през носът. И се оказа, че имам засъхнала, огромна гъста зелена слуз, която не може да се извади от носоглъдката. Няма да Ви обяснявам подробности как съм я премахнала. Но бях втрещена. И така беше няколко сутрини, след сън. Ходих на лекар, казаха нормално, чисти се. Според мен, се е чистела естахиевата тръба от бактериите. Така, че спокойно явно се чисти на децата. Иначе след операцията на моето дете, имаше само прозрачна слуз отзад. УНГ каза, че това си е от организма, който прави филм на лигавицата, за да заздравее по-бързо и да не се инфектира раната.

За тестването за алергия, си взех направление от личния лекар и заведох детето на алерголог и си го тества преди операцията. В болницата не правеха тестове. Но ми бяха казали, аз да си го заведа и тествам.

# 25
А как Назонекса влияе на третата сливица, дали я свива, някой има ли опит?

# 26
Това пише в листовката на Назонекса:
Какво представлява Назонекс?
Назонекс спрей за нос съдържа мометазонов фуроат и принадлежи към групата на лекарства, наречени кортикостероиди. Прилагането на мометазонов фуроат в носа спомага за облекчаване на възпалението (набъбването и дразненето на лигавицата на носа), кихането, сърбежа, и при запушен или течащ нос.
Намалява отока на лигавицата в носът, но може би да намалява отока на лигавицата и на самата трета сливица. Пише, че се прилага при сенна хрема и заден ринит.
При нас е спирало задната хрема и започва да диша детето с леко хъркане, но дали е намалило третата сливица, се съмнявам.

# 27

На нас са ни го изписвали, заради алергия уж, и заради слабите капиляри, това било единственото, от което нямало да тръгне кръв. Не бих казала, че и от него съм видяла ефект. При нас всичко беше краткотрайно.

# 28
Питам, защото УНГ при когото ходихме за последно, ни каза, че Назонекса в комбинация с противоалергично има добър ефект за намаляване на третата сливица

# 29
На нас педиатър ни предписа терапия с Назонекс + противоалергичен сироп (например Рупафин) за поне три месеца, като каза, че това е единственото, което свива третата сливица.

Общи условия

Активация на акаунт