Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 9-та тема

• 5 596
  • 174
  •   1
Отговори
# 30
На нас педиатър ни предписа терапия с Назонекс + противоалергичен сироп (например Рупафин) за поне три месеца, като каза, че това е единственото, което свива третата сливица.
И доволна ли сте? Или още сте в началото на терапията?

# 31
На нас педиатър ни предписа терапия с Назонекс + противоалергичен сироп (например Рупафин) за поне три месеца, като каза, че това е единственото, което свива третата сливица.
И доволна ли сте? Или още сте в началото на терапията?

Към края на втория месец сме. Вече втори месец ходи на градина и е имала само веднъж суха кашлица, която мина само със сироп Мария мед. Вечер си хърка, но по леко от преди. Не знам дали е само от тази комбинация, т.к. започнах да давам и Омни биотик ИмунД по препоръка на моя позната. Времето ще покаже когато спра всичко.

# 32
Масово се изписва тази комбинация. При много голяма част от децата ина ефект, но за жалост е временно. Като се спре кортикостероида и всичко започва наново.за жалост.

# 33
Подкрепям Тони за кортикостероида. При нас действа супер, но е за кратко. При първия вирус сливицата отново се уголемява...

# 34
Бях писала преди две седмици, че ще водя дъщеря ми на УНГ, който премахна третата сливица преди две години. Зимата постоянно хъркаше, покашляше, затова  решихме да проверим дали няма рецидив.
Прегледаха я с ендоскопска камера - няма нищо на мястото на сливицата. Небните тонзили са леко уголемени, но според лекаря при растежа проблема ще отпадне. На 9г е в момента.

# 35
Здравейте. Искам да попитам за болница Пълмед д-р Криворов Пловдив дали премахва трета сливица с лазер. Вероятно ще ми предстои премахване насливицата и на двете ми деца, които са на 10г. и 6г. и8месеца. Насочила съм се към д-р Крема или д-р Криворов Пловдив.

# 36
Здравейте. Искам да попитам за болница Пълмед д-р Криворов Пловдив дали премахва трета сливица с лазер. Вероятно ще ми предстои премахване насливицата и на двете ми деца, които са на 10г. и 6г. и8месеца. Насочила съм се към д-р Крема или д-р Криворов Пловдив.
Лично на мен са ми казвали, че няма такова понятие прехване на сливица с лазер и то точно там, където сте се насочили. Сега вече не знам , ако имат нов метод по-щадящ. Това беше миналата година.

# 37
Попаднах на тази статия за Пълмед, че вече от миналата година юни месец 2023г. предлагат такъв метод и загова реших са попитам дали е вярно. https://www.hospitalpulmed.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0% … 0%B8%D0%B5--/n691
 В болницата бяхме с малкия по спешност при Д-р Криворов ноември 2021г правиха му парацентеза на двете ушички и тогава още искаше да му премахва сливицата, но не се решихме.

Лично на мен са ми казвали, че няма такова понятие прехване на сливица с лазер и то точно там, където сте се насочили. Сега вече не знам , ако имат нов метод по-щадящ. Това беше миналата година.

# 38
Попаднах на тази статия за Пълмед, че вече от миналата година юни месец 2023г. предлагат такъв метод и загова реших са попитам дали е вярно. https://www.hospitalpulmed.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0% … 0%B8%D0%B5--/n691
 В болницата бяхме с малкия по спешност при Д-р Криворов ноември 2021г правиха му парацентеза на двете ушички и тогава още искаше да му премахва сливицата, но не се решихме.

Аз също се запознах с всичко написано, относно премахването на трета сливица, дори не съм попитала как са я премахнали, защото изчетох какво ли не. Можете да звъннете да попитате. В тази статия не видях да пише, че с този уред премахват сливица, освен за намаляване на небните сливици съм чела, че с лазер се прави. Успех ви пожелавам в търсене на правилното място и правилния доктор.

# 39
Като препатила два пъти с махане на трета сливица при сина ми, не - сладолед не се яде веднага! Може би 10 дни след операцията ще бъде нормално, но не и веднага. Изрично нашата докторка ни каза нито студени, нито топли манджи - каши на стайна температура. Та какво остава за сладолед. Така са процедирали едно време. Но разбира се, всеки си е индивидуален случай, трябва да се пита на място в болницата,а не във форума. Например синът ми можеше да яде плодови млека или кисело мляко, но на момичето в стаята пък забраниха първите 24 часа млечни храни...

Здравейте! И на нас доктормата ни каза сладолед след 3-4 дена, че може. И ние внимавахме с топло и студено. На колко години беше детето като я махахте и колко време след това рецидивира? Sad

Миналата година махахме за първи път - тогава беше на 2г6м. Тази година отново - на 3г8м. Тази година ни казаха, че не изключват възможността отново да рецидивира, защото още се води Малък макар и с по-нисък процент вероятност. Явно имаме това предразположение 🙄

# 40
Като препатила два пъти с махане на трета сливица при сина ми, не - сладолед не се яде веднага! Може би 10 дни след операцията ще бъде нормално, но не и веднага. Изрично нашата докторка ни каза нито студени, нито топли манджи - каши на стайна температура. Та какво остава за сладолед. Така са процедирали едно време. Но разбира се, всеки си е индивидуален случай, трябва да се пита на място в болницата,а не във форума. Например синът ми можеше да яде плодови млека или кисело мляко, но на момичето в стаята пък забраниха първите 24 часа млечни храни...

Здравейте! И на нас доктормата ни каза сладолед след 3-4 дена, че може. И ние внимавахме с топло и студено. На колко години беше детето като я махахте и колко време след това рецидивира? Sad

Здравейте ! На моето дете на 8 години, преди 10 дни и премахнаха третата сливица. Всичко беше наред, но днес, при почистване на носа, от който след самата операция има все още секрети и отхрачваща кашлица има и кървене, което не тече, но при почесване на ноздрата има ярко червена кръв по клечката за уши, с която внимателно почиствам нослето. Детето ми е със слаби капиляри и много чести кръвотечения, заради които отлагахме операцията. Но просто стана вече нетърпимо за детето. Две гнойни ангини, постоянен секрет от носа, къртеща кашлица и не минаваше от нищо. Колко антибиотик е изпила и противоалергични лекарства и нищо на лице. Неспокоен сън, въздух не можеше да си поеме като заспи. След направен скенер се установи огромна носна сливица. И така постъпихме в болница 7 дни и слагаха венозно антибиотик преди операцията, за да може малко от малко да я успокоят секретиращата сливица. Операцията мина преди 11 дни, но тази кръв ме притесни. Тя по принцип е със слаби капиляри и е текло много кръв, но този път не и отпред къде и е текло преди, а по отзад. Образуват се като корички от самите секрети и я дразнят, не знам дали не е и бъркала да го чопли нослето и да го е разранила. Имал ли някой от вас подобен проблем. Иначе от една година всяка вечер мажа носа и с овлажняващ мехлем, сменям Низита, Ринопантениа , Пост непрол след обгаряне на капилярите със сребро. Зарази кървене от носа. Също така да допълня, че говорих с лекуващия ни доктор, който препоръча да промивам нослето със солен разтвор и да и дам вит Ц
Според мен също се касае до разраняване на носа. Щом има и слаби капиляри.. голямата ми дъщеря едно време беше с много слаби капиляри в детската градина. Даже един ден викнаха линейка защото не успяли цял час да й спрат кръвта та с линейка право в ИСУЛ. Междувременно кръвта спряла.
Набутаха й някакъв огромен тампон с нещо жълто в носа и препоръчаха точно обгаряне на капилярите. Но майка ми тогава възрази, като чедо на виден УНГ лекар от едно време, който е бил твърдо против тази масова практика. И тогава ми го обясни съвсем простички - това е налягане, което се случва в организма и то трябва да избие от някъде. Ако се запуши този изход, който определено е по-лек избор, може да започне да избива през ушите, очите и защо не и мозъка. Ще го израсте както се казва. И друго - имайте предвид, че по време на операцията вкарват тръбички през носа. Моят син тази година беше с кръвотечение веднага щом го извадиха от операционната и един огромен съсирек се източи от там. Така че това допълнително е разранило вътре.

# 41
А дали е вярно се чудя, че след като “отрежат сливицата” и минават с нещо като аспиратор, да оберат каквото е останало 🤔

# 42
Здравейте изключително съм притеснена. Направо не мога да си намеря място. На 5-ти юли ни предстои преглед при д-р Крема за първи път и съм изпаднала в паника. Основно лечението, прегледите през години и на двете ми деца бяха при Д-р Ботева Ст. Загора. Няколко курса по 6 месеца имунотрофина, лимфомиозот, цинабсин, тонзиротрен. Няма спрей да нос, който не съм използвала от аптеката и всичко с временен ефект. На големия ми син, който е на 10г. ноздрите са много зле, постоянно лигавицата е възпалена и надута. Спи от години с отворена уста, но не хърка. От близо 3-4 години е с постоянна хрема, но вече не се повлиява от нищо.Тази година взе да прави  често отити само  на лявото ухо за тази година до сега се случва 3 пъти. Правихме рентгенова  снимка на сливицата и лекарката каза, че е 2 към 3 степен и искаше да записва час за премахване, но не може да ми гарантира, че проблемите с носа ще се оправят ако било алергично и т.н. Тонове ксизал е изпил и даже в момента продължава, но не виждам кой знае какъв ефект. При малкия който е на почти 7г. Носът му също е запушен от около 3 месеца и всеки ден по няколко пъти се пълни със секрет нищо не помага. Хърка през ноща и се поти много. Преди 2г. и половина му правеха парацентеза на двете уши и д-р Криворов искаше да маха сливицата. Не се съгласих, защото само  един път имаше проблеми с ушите и от тогава до сега е нямал проблеми. Но д-р Криворов каза, че при него с месеци се е трупала гнойта в ушите и е станало хронично и без до го боли. И сега  се притеснявам да няма натрупана течност в ушите. Слуха и на двете ми деца е леко намален. Големия ми син е страшно притеснителен до сега не е бил в болница и едвам дава да му се вземе секрет от носа, а какво остава за по-сложни манипулации. Д-р Ботева казва, че нямало проблем и през лятото да се премахне, но чета, че не било хубаво. Другото, което ме притеснява е , че не било хубаво да се пътува след операцията, а от Пловдив до Стара Загора е доста разстоянието. Страхувам се ако се оставят в това положение дали няма да стане по-лошо, както и обратното ако се премахнат. 🥺

# 43
Ren666, ние махнахме третата сливица на детето ми (на 4,6г.) на 12 юни тази година. От гр. Варна сме, беше си голяма жега. Стояхме на климатик 7 дена и излизахме само вечер по хладно и то от 3-тия ден. Всичко мина наред. Просто трябва да стоите на климатик.

# 44

ren666, прави ли сте тестове за алергия на децата ви, щом носната лигавица е постоянно подута? При едното ми дете е така, сливиците му са извадени но когато е болно се подува лигавицата още повече, та даже и хърка. Това, което ми направи впечатление, че подутата лигавица става нормална, когато е извън града. Тя просто спада. Мръсния градски въздух, сериозно влошава състоянието. Отделно алергията, затова има и ринит. Децата ви имат бактериална инфекция и организма се бори така, чрез подуване на лигавицата. Като се извади сливицата, няма да се промени подуването на носната лигавица. Трябва да се борите с бактериите. А ушите се възпаляват, защото се е възпалила евстахиевата тръба и от там не изтича течността от ухото. Разбирам ви отлично, много ви е тежко и да взимате решения за децата Ви. Повярвайте жегата е най-малкия ви проблем. След операцията, ако можете не отивайте в града а някъде извън. Успех

Общи условия

Активация на акаунт