Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 9-та тема

• 20 585
  • 468
  •   1
Отговори
# 270
Тони, при нас директно, от 3 декември до днешна дата това ни е пето разболяване! Дано си права, че му трябва време на организма, тя беше толкова жилаво дете, какво се случи не знам. На една годинка е тръгнала на ясла, каката тогава на на 4 и половина постоянно носеше нещо и тя проста не боледуваше, на два месеца веднъж! И сега не са просто сополи, бронхит, ангина, грип...

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 15:03 от Hexe2021

# 271
Аз съм доволна засега, но ми се струва, че причината е противогрипната ваксина... Твърди се, че няма как да помогне за нещо друго освен грип, но имам чувството, че някак вдига имунитета... И двамата не са боледували дълго, често и сериозно. А откак махнахме сливицата септември, детето диша през носа, почти не е имала запушен носен. Колко промивки им правя, и почти винаги издухва само физиологичния разтвор, сополи много рядко. Мина и през няколко хреми, но нищо общо с отпреди да махнем сливицата. Но при малкото не сме махали сливица и въпреки че тръгна на ясла за първи път, изкара над месец без да се разболее. Така че смятам, че помогна противогрипната ваксина Grinning

# 272
И аз бях доволна от Юни до Октомври, после нещата рязко се промениха….

# 273
При нас по-важно беше слухът да не пострада... Че всеки път я удряше в ушите. За малки деца, които се учат да говорят, е много важно да чуват добре. Че после в училище ще е много трудно. Другият проблем беше, че дишаше през устата и може да доведе до лицево-челюстни изменения. Но наистина мисля, че ваксината помогна, а махането на сливицата просто беше премахване на източника на непрекъснатите лепкави секрети, които водеха да усложнения. Че те дори след АБ през устата не изчезваха Angry

# 274
Махнахме я на 12 юни.. от тогава не е спирал и за миг да е със затворена уста. Навика при него явно няма да си отиде.

# 275
Този навик, много трудно се преодолява, моята също диша още през устата, особено като тича и играе енергично. От там леко прикашля като спре на едно място, но обяснявам и уча да е със затворена и че по - лесно ще диша. Моята е извадена преди 30+г. и още на моменти отварям устата и дишам през нея.. но определено няма това боледуване .
Поне при моята, тя също от юни до септември не боледува и според мен е от свзона, изкара едно коксаки, ама то беше само с Т и червено гърло, хрема не е имала, после обрива специфичен за вируса изби и за 1 седмица беше пак на ясла. Но както казах вече това че можеше да се увреди слуха трайно, факта че почти не говореше, да играе, да се храни нормално, да спи пълноценно, сега е зад гърба ни за сега. Ще видим през май на следващата консултация какво ще каже. Но тази зима тя не е пила АБ, освен след операцията, дадох и време да се възстанови и от тогава до сега има 2 настинки. Минала зима от ноември до март беше изпила 4-5 Аб, плюс стрептокок в носа и гърлото и със задържане по поне 1 седмица след изпит АБ. А след стрептокока я задържаха близо месец, като пуснахме и контролен секрет. Няма ваксина за грип , не съм слагаша, защото той пропусна и нея и баща и, само мен покоси миналата зима, тази за сега ни се размина, само за варицела.

# 276
Здравейте. Някой махал ли е трета сливица при д-р.Давидов гр.Варна?

# 277
Във ВМА не съм платила нито една стотинка. Очаквах поне за нощувката за мен като придружител, но не. Ако бяха сложили макаричките, пак нямаше да струва нищо.

Здравейте, удобно ли е да ми дадете фейсбук или по някакъв начин да се свържа с вас. Имам няколко въпроса Simple Smile

# 278
Здравейте, моля за съвет, тъй като живеем в чужбина. Дъщеря ми, която навършва 4ри години следващия месец има проблеми със сливиците от малка. Преглеждали са я и д-р Тодоров и д-р Йорданов и двамата са на мнение, че има нужда от операция, тъй като много боледува, хърка, поти се и прави паузи в дишането си докато спи. Това лято ще сме си в София за 2 месеца, но сърцето ми е свито и много се притеснявам. Бихте ли могли да ми споделите ако детето Ви е имало подобни проблеми дали операция е помогнала? Също така много бих била благодарна да получа препоръка за лекар, който да извърши операцията? Препоръчан ми е д-р Грозданов...мнения? Благодаря предварително

# 279
Здравейте, моля за съвет, тъй като живеем в чужбина. Дъщеря ми, която навършва 4ри години следващия месец има проблеми със сливиците от малка. Преглеждали са я и д-р Тодоров и д-р Йорданов и двамата са на мнение, че има нужда от операция, тъй като много боледува, хърка, поти се и прави паузи в дишането си докато спи. Това лято ще сме си в София за 2 месеца, но сърцето ми е свито и много се притеснявам. Бихте ли могли да ми споделите ако детето Ви е имало подобни проблеми дали операция е помогнала? Също така много бих била благодарна да получа препоръка за лекар, който да извърши операцията? Препоръчан ми е д-р Грозданов...мнения? Благодаря предварително
Здравейте,
и моето дете имаше същите симптоми. След премахването и на трите сливици, диша без паузи, хърка когато е болно но и когато отвътре лигавицата му се подуе, понякога се поти на главата, а за боледуването няма спиране, като си има вирус или грип няма как да се избегне. По-скоро, да му минава по-леко.
Д-р Грозданов го чувам за първи път. В София аз бих ви препоръчала д-р Кюлев от Токуда, който с камера ще види 3та сливица. В Пирогов има детско отделение УНГ, и правят операции. д-р А. Ников е много добър и сме доволни от него. За д-р Тодоров от Транспортната съм чувала добри отзиви но как е сега, незнам. Но за д-р Кюлев трябва по отрано да запишете час за преглед, щом от чужбина ще идвате. А в Пирогов без предварителен час става.

# 280
Може ли мнения за доцент Вълков гр.Плевен,работи ли по ЗК,добър ли е?Колебаем се към кой доктор да се насочим.Ходихмр при д-р Давидов в гр.Варна,но там ни искат доста пари,но в краен случай ще ги дадем.

# 281
Моето е на 3г имаше подобни оплаквания, след вадене на 3тата сливица имам чисто ново дете. Коренна промяна към добро е в нашия случай, но подчертавам, че е извадена 3тата сливица само. Този УНГ не го знам Кюлев и Трифунов в Токуда са добри, като за Кюлев от сега за август се запазват часове, но с дебнене може и по скорошен час.

# 282
Момичета, синът ми на 2.7 години, от близо две седмици забелязвам, че докато спи, му се разпенва слюнката на устата. Дали се дължи на уголемена трета сливица? При вашите деца наблюдавали ли сте такова нещо? Освен това и хърка докато спи. А в момента даже е на АБ капки, 5-6-ти ден....

# 283
Здравейте, мами. На 19.03 отстраниха третата сливица на дъщеря ми. Нормално ли е да хърка нощем и носа да е полузапушен. Освен това започна и да говори носово.

# 284
Здравейте, мами. На 19.03 отстраниха третата сливица на дъщеря ми. Нормално ли е да хърка нощем и носа да е полузапушен. Освен това започна и да говори носово.

Напълно нормално. Има кръв в носоглътката и заради това хърка. И носовото говорене е нормално. След 10 дена ще има коренна промяна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт