Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 9-та тема

• 20 552
  • 468
  •   2
Отговори
# 285
Здравейте момета!
Хайде и аз скачам в темата.
Имам дете на 3г,което трабва да бъде оперирано.
Минал е при двама  унг лекари,тук в София и в Плевен,където гостуваше при баба си .
И двамата са за вадене  на трета сливица,като единият препоръчва да се извадят и другите две,защото са много големи /една върху друга,както се изрази/,но не едновременно.
Другият засега само за третата беше категоричен,но на последният преглед погледна и другите две и май и при него на там вървят нещата.
Детето спи с отворена уста,хърка,понякога спира са диша за секунди, мъка е да го слушаш как се мъчи ,особено като е болен.
Миналата седмица изолираха две бактерии.
Правихме носен секрет ,за да видим излекувана ли е бактерията,заради която за първи път пи антибиотик/до тогава само с капки или мазило в нослето ги лекувахме бактериите/ и се оказа,че още си влачим старата,а имаме и нова.
Имаме час за преглед и при д-Р Заяков следващата седмица.
Да видим какво ще каже и той.
Иска ми се да се реши по-бързо този проблем.
След тимпанометрия ,се видя течност в ушите и намален слух.
При някоя от нас ,трите сливици заедно да са вадени,или по отделно /с две операции?
Като чета,тези операции са си платени,така ли ?

# 286
Здравейте момета!
Минал е при двама  унг лекари,тук в София и в Плевен,където гостуваше при баба си .
И двамата са за вадене  на трета сливица,като единият препоръчва да се извадят и другите две,защото са много големи /една върху друга,както се изрази/,но не едновременно.
Другият засега само за третата беше категоричен,но на последният преглед погледна и другите две и май и при него на там вървят нещата.
Детето спи с отворена уста,хърка,понякога спира са диша за секунди, мъка е да го слушаш как се мъчи ,особено като е болен.
Правихме носен секрет ,за да видим излекувана ли е бактерията,заради която за първи път пи антибиотик/до тогава само с капки или мазило в нослето ги лекувахме бактериите/ и се оказа,че още си влачим старата,а имаме и нова.
При някоя от нас ,трите сливици заедно да са вадени,или по отделно /с две операции?

Здравейте. На моето дете е извадена трета сливица и са поставени макарички в град Плевен при д-р Духленски. Платихме само макаричките. Изключително съм доволна от д-р Духленски.

# 287
Според това което съм чула и прочела, трите сливици се вадят едновременно.
Здравейте момета!

# 288
Имам дъщеря на 4г и за 3 месеца направи 3 отита. Бяхме на преглед при д-р Петров в Пловдив в момента работи в болницата Тримонциум. Препоръча премахване. Моля за мнения за доктора и дали да изчакам с операцията. Досега нямаше проблеми реално. Малко се притеснявам и ми се струва прибързано решение за премахване.

# 289
Имам дъщеря на 4г и за 3 месеца направи 3 отита. Бяхме на преглед при д-р Петров в Пловдив в момента работи в болницата Тримонциум. Препоръча премахване. Моля за мнения за доктора и дали да изчакам с операцията. Досега нямаше проблеми реално. Малко се притеснявам и ми се струва прибързано решение за премахване.
Ооо 3 отита за период от 3 месеца е много кратък период. И от какво ги прави отитите?
Моето също имаше 3 отита но с голям интервал от време помежду им. Правеше ги при силен вирус или грип. Накрая извадихме и трите сливици, заради силно бактериално възпаление.

# 290
Първия път беше усложнение след вирус . Втория път беше усложнение след грип Б, а третия и аз не знам или недоизлекувано ухо или ново възпаление. Почти никога не ѝ текат сополи. Все назад се стичат и тя самата не може хубаво да си издуха носа , просто не умее и според мен все се усложняват от това.
Просто бих искала да пробвам всичко преди операция, но ми обясняват , че ако премахнем
третата сливица  ще избегнем често възпалено ухо иначе се очаква това да се повтаря почти при всяко боледуване.

# 291
Първия път беше усложнение след вирус . Втория път беше усложнение след грип Б, а третия и аз не знам или недоизлекувано ухо или ново възпаление. Почти никога не ѝ текат сополи. Все назад се стичат и тя самата не може хубаво да си издуха носа , просто не умее и според мен все се усложняват от това.
Просто бих искала да пробвам всичко преди операция, но ми обясняват , че ако премахнем
третата сливица  ще избегнем често възпалено ухо иначе се очаква това да се повтаря почти при всяко боледуване.
Много боледувания са му се струпали на детето. Ако имате възможност да не го пускате на градина, за да се възстанови имунитета и от възпалението. Често на чист въздух, на планина.  А коя степен е 3та сливица? Има ли направен рентген или с камера гледана сливицата? Но щом е със задна хрема, явно е уголемена. Носов секрет правихте ли, има ли бактерия? Иначе масово се изписват кортикостероидни спрейове за нос като Назонекс, от който при някои спада сливицата но до следващото боледуване. Повлиява ли се от АБ? Друг метод се сещам за дърпане на уши. Едно време е било честа практика. Сега рядко се практикува, все пак може и да има усложнение от дърпането на ушите. Хората пробват и с хомеопатия/Лимфомиозот и други/. За съжаление в България с това се изчерпат опциите. Може някой да сподели и друг метод, който съм изпуснала, но като цяло е това.
Ние правихме кръвно изследване АСТ/АСОТ, което показва за наличие на стрептококова инфекция и от там се реши да се махнат и трите сливици, но и другите две бяха уголемени. При вас явно с другите 2 нямате проблем?

# 292
Здравейте, скоро идва ред и на операцията за премахване на трета сливица на моето момче.
Може ли да помоля някой от опериралите децата си в Токуда за малко информация. Интересува ме главно колко време се лежи там, придружителя къде спи. Какво трябва да се носи (храна, вода, нещо друго)? В стая по колко деца са?
Малко се обърках и за храната, едни пишат, че дават млечни данонинота, кисело мляко, сладолед. Други пък казват, че студено и млечни са забранени.
След колко време се очаква да се е възстановило детето?
Знаете ли при какви условия отлагат операцията - ако е сополив или сано при температура? Дано не се случва де 🤞.
При записването за операция дойде една сестра в чакалнята с тефтер и ми каза, че като идем ще ми отговарят на въпросите, но ние ще идем директно за прием.
Извинявам се за разхвърления пост, но започвам да се притеснявам и аз нз защо. А искам като дойде ред да съм се стегнала и да не му предавам моето притеснение. Благодаря ви предварително 🤗

# 293
Здравей, nikidim.
Ако не сте от София, вероятно ще ви оставят за една вечер. Ако сте от София и сте само за трета сливица, може и да ви пуснат да се приберете. Вие ще спите на стол, няма допълнителни легла. По принцип бяхме в стая за 4 човека, като около всяко легло има завеса. Всяка стая има отделна тоалетна. Може да се дават млечни десерти, но специално там забраняват студено. Операцията е сравнително лека и децата се възстановяват бързо. Мисля, че няма да е проблем да се обадите там към УНГ и да зададете въпросите си. Нормално е да се притеснявате, но няма нищо страшно. Ще мине доста по-леко, отколкото очаквате.
Всъщност сега се замислям. Трябваше първо да отидем за прием, минават се различни прегледи + кръвни изследвания и на следващия ден е операцията. Ние имахме възможност да се приберем, затова не се и сетих първоначално.

# 294
Аз спах на леглото с моето дете, иначе няма къде да спите освен ако не си платите нощувка предполагам. Има кафе на последния етаж, което е и ресторант, ама дали ще хванете работното време с готвенето е спорен въпрос. Аз лично за мен си носих някакви неща, за всеки случай, за хапване. Моята я задържаха за нощувка, защото беше малко по сложна от очакваното и искаха да е под наблюдение. Носете поне 2 пижами, за да има да преоблечете ако се изцапа (моята се изцапа с кръв). Моята беше с хрема (та не беше минавала вече месеци така или иначе, явно обаче кръвните изследвания са били добре, защото не са отлагания. Включиха и АБ сутринта защото решиха че има шум на сърцето, той си е нормален и физиологичен,  обаче явно от сливицата е бил още повече. Ако имате въпроси пишете.

# 295
Здравейте, скоро идва ред и на операцията за премахване на трета сливица на моето момче.
Може ли да помоля някой от опериралите децата си в Токуда за малко информация. Интересува ме главно колко време се лежи там, придружителя къде спи. Какво трябва да се носи (храна, вода, нещо друго)? В стая по колко деца са?
Малко се обърках и за храната, едни пишат, че дават млечни данонинота, кисело мляко, сладолед. Други пък казват, че студено и млечни са забранени.
След колко време се очаква да се е възстановило детето?
Знаете ли при какви условия отлагат операцията - ако е сополив или сано при температура? Дано не се случва де 🤞.
При записването за операция дойде една сестра в чакалнята с тефтер и ми каза, че като идем ще ми отговарят на въпросите, но ние ще идем директно за прием.
Извинявам се за разхвърления пост, но започвам да се притеснявам и аз нз защо. А искам като дойде ред да съм се стегнала и да не му предавам моето притеснение. Благодаря ви предварително 🤗
Нашата операция не беше в Токуда, но за някои неща мога да кажа нещо. Данонино се дава ( на стайна температура) няколко часа след като се е събудило детето, не веднага. Две пижами, чехли за вас и детето, тоалетни принадлежности, мокри и сухи кърпи и най - важното - Нурофен или там каквото давате за сваляне на температура. Вземете си и храна , която можете да ядете тайно 🙄😁 , за да няма сърдити !😁
Майката с която бяхме в стая, беше помъкнала таблети, лаптопи, възглавници , ролки с тоалетна хартия дори 🫢.
И, детето трябва да пие много вода ( пак на стайна Т ) . Успех и бързо възстановяване ! 🍀

# 296
Да друг съвет от мен е чаша/шише без сламка, не трябва да смучат. На нас не даваха да яде млечни храни и данонино, в Токуда ТХ има , както и сапуни. Всичко на стайна Т трябва да е което консумира детето. Моето честно казано в 22ч яде кашкавалка, беше прибрала от глад, отказа блудкавата супа и само на вода беше кисела и недоволна.. пауч яде ама е малко.

# 297
Кашкавалка ? Много сте смела , аз не бих дала ...
Относно данонино , явно във всяка болница е различно. Жената трябва да си пита там, а и вярвам , че има магазин от който ще може да купи каквото им е казано ( докато правят операцията , примерно )

# 298
Благодаря ви ❤️! Днес ми звъннаха за потвърждение на датата и попитах. Явно първо ще идем само за изследвания и се прибираме. За останалото казаха на място първия ден да питам. Моя данонино и като цяло млечни не обича и ми беше чуденка. Но ще взема паучове да имаме. Мен най-много ме притеснява упойката. Но се надявам всичко при алерголога да мине без проблеми 🤞.

# 299
В МД Варна носих данонино и малки кроасанчета с ванилия (казаха ми изрично шоколад не). Това беше захранването в болницата. Вечерта в нас яде крем супа на стайна температура и за десерт преварено мляко с ориз 😂

Общи условия

Активация на акаунт