Термин февруари 2025

• 40 016
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
За зацапването, на мен ми се случи на два пъти да имам кафеникаво, еднократно за деня и повече не. Когато се обадих на аг притеснена, тя ми обясни, че кафеникавото е стара кръв и много често се появява в следствие нарастване на плода, вгнездяване, разширяване на кръвоносни съдове поради уголемяване на матката и т.н

# 631
Момичета, пътувате ли? Аз утре влизам в 12 г.с и мисля да отскоча до нашите на 160 км са, до сега не съм пътувала повече от 30 минути. Дали е безопасно?

# 632
Jakito, аз пътувах в 6г.с до морето около 2часа и половина без проблем. После в 8-9г.с пътувах до Гърция 4-5часа в посока, също без проблем. Просто преди пътя пия едно но-шпа, за да е отпусната мускулатурата. Ако се чувстваш добре, не виждам причина да не пътуваш

# 633
За зацапването, на мен ми се случи на два пъти да имам кафеникаво, еднократно за деня и повече не. Когато се обадих на аг притеснена, тя ми обясни, че кафеникавото е стара кръв и много често се появява в следствие нарастване на плода, вгнездяване, разширяване на кръвоносни съдове поради уголемяване на матката и т.н

Аз сега в 12та седмица имам планирано пътуване почти до северния полярен кръг. За сега е планирано без преходи с повече шофиране, до около 400 километра на ден, и няколко къси полета. Питах две аг-та, разрешават, даже не ме смятат за луда, но само при условие, че продължавам да съм без проблеми. Преди да забременея също често съм пътувала с натоварена програма, не е новост за мен.

Все още не сме се отказали от пътуването. Ще направя обаче най-скъпите застраховки. Преди и след пътуването съм на лекар. После имам и още едно пътуване с майка ми до Италия, то също не е отказано. Но! Всичко може да се промени.

# 634
Jakito, аз пътувах в 6г.с до морето около 2часа и половина без проблем. После в 8-9г.с пътувах до Гърция 4-5часа в посока, също без проблем. Просто преди пътя пия едно но-шпа, за да е отпусната мускулатурата. Ако се чувстваш добре, не виждам причина да не пътуваш

Добре се чувствам, просто съм след инвитро и много се пазех и затова не съм пътувала до сега. Благодаря. Дано да няма проблеми

# 635

Аз сега в 12та седмица имам планирано пътуване почти до северния полярен кръг. За сега е планирано без преходи с повече шофиране, до около 400 километра на ден, и няколко къси полета. Питах две аг-та, разрешават, даже не ме смятат за луда, но само при условие, че продължавам да съм без проблеми. Преди да забременея също често съм пътувала с натоварена програма, не е новост за мен.

Все още не сме се отказали от пътуването. Ще направя обаче най-скъпите застраховки. Преди и след пътуването съм на лекар. После имам и още едно пътуване с майка ми до Италия, то също не е отказано. Но! Всичко може да се промени.

Уау! Звучи много вълнуващо! Трябва да разкажеш, когато се върнеш. Ние бяхме планирали пътуване две седмици в Кения през август, но положителният тест дойде в деня на купуването на самолетните билети и отпадна, за щастие преди да платим хиляди левове за резервации.

Сега можеше да стягам багаж за сафари, но не съжалявам, разбира се, по-вълнуващи неща ни чакат идните месеци. Simple Smile благородно завиждам обаче, че вие ще си направите пътуването.

# 636
Момичета, пътувате ли? Аз утре влизам в 12 г.с и мисля да отскоча до нашите на 160 км са, до сега не съм пътувала повече от 30 минути. Дали е безопасно?
Нямаш проблем. Аз даже в началото като бях с чести болки и прицапвания пътувах (с разрешение на АГ), че даже със самолет. Аз си дърпам седалката назад максимално и лягам или заставам настрани.

Завиждам благородно и аз за пътуванията. Ние имахме планирано за Китай през ноември, но тогава вече ще съм доста напред и го отменихме. Така ми се ходеше. Ние не се спираме, а сега даже още до морето не сме ходили и на двамата вече ни е неприятно, но - каквото такова. Ще си направим едно моренце края на август и евентуално една Прага октомври, дано всичко е наред. Но пък момичета - чакат ни само хубави моменти и после ще пътуваме с бебчета Sunglasses

# 637
Пътувах в 6 г.с до морето .Там плажове,къпане,влакчета с децата...Върнах се вкъщи и прокървих(отлепяне на плодния сак) ,а преди това всичко беше ок.Повече не бих си позволила,но предполагам в 12 г.с е по -безопасно...

# 638
Нямаш проблем. Аз даже в началото като бях с чести болки и прицапвания пътувах (с разрешение на АГ), че даже със самолет. Аз си дърпам седалката назад максимално и лягам или заставам настрани.

Завиждам благородно и аз за пътуванията. Ние имахме планирано за Китай през ноември, но тогава вече ще съм доста напред и го отменихме. Така ми се ходеше. Ние не се спираме, а сега даже още до морето не сме ходили и на двамата вече ни е неприятно, но - каквото такова. Ще си направим едно моренце края на август и евентуално една Прага октомври, дано всичко е наред. Но пък момичета - чакат ни само хубави моменти и после ще пътуваме с бебчета Sunglasses

То добре че тази година избрахме хладна дестинация, че някой тропичен остров нямаше да ми понесе Grinning Всичко ни е платено и организирано от мен, почти нищо не мога да канселирам. Ако мога не бих оставила тези пари на вятъра, стига да е безопасно за мен и детето. Една година събирам Stuck Out Tongue
Обаче догодина Япония и Корея отпада, нищо, след 30тина години пак Grinning

# 639
Всичко с времето си Heart

# 640
Пътувах в 6 г.с до морето .Там плажове,къпане,влакчета с децата...Върнах се вкъщи и прокървих(отлепяне на плодния сак) ,а преди това всичко беше ок.Повече не бих си позволила,но предполагам в 12 г.с е по -безопасно...

Точно затова не пътувах никъде преди 12 г.с. От същото ме е страх. В началото се пазех страшно много

# 641
Момичета, понеже сега гледах едни видеа, под които други момичета са давали мнения от преживявания от раждане с упойка (няма да давам подробности, за да не влияя на никой), но - вие мислили ли сте как ще раждате? Не помня дали сме коментирали тук темата.
Аз вече съм твърдо решена за естествено раждане, без упойка, системи и т.н. - тялото ми ще се справи и знае какво прави. Даже изобщо не изпитвам страх и съм сигурна, че ще се справя, ако трябва и.сега да тръгна да раждам Laughing
Страхът от упойката и операцията е по-силен хахах

При вас как е?

# 642
Кое е по желание на пациентката - да има, или да няма упойка? В смисъл каква е стандартната процедура? Имам и друг въпрос - ако избраната болница е примерно на 250км...как се разбира кога да се пътува?
Elinceto00, най-вероятно е било от влакчетата, все пак налягане в/у корема, рязко спиране и т. н. На мен за море ми казаха, че няма проблем.

# 643
Кое е по желание на пациентката - да има, или да няма упойка? В смисъл каква е стандартната процедура? Имам и друг въпрос - ако избраната болница е примерно на 250км...как се разбира кога да се пътува?
Elinceto00, най-вероятно е било от влакчетата, все пак налягане в/у корема, рязко спиране и т. н. На мен за море ми казаха, че няма проблем.
То беше еднократно качване на влакче,от тези ,които те водят от една точка до друга,в морската градина ,нищо кой знае какво- без да треска много или нещо такова...

# 644
Направете си БХС . На мен на него ми излезе висок риск от прееклампсия. И в такъв случай е хубаво да има профилактика,за да се избегне.
Цитат на: 07Lucky link=topic=1666204.msg48340696#msg48340696 =1721896891
The_black_hole не съм има такива болки, а още ходя на йога и пилатес и там си има бая разтягане, миже би е нещо моментно и ще отмине за няколко дни/седмица.

Момичета, аз пак да питам има ли някоя която ще прави пренатест, но гинеколожката й отхвърля правенето на БХС след като ще е направен вече теста.
Моята докторка казва че не е нужен БХС, а аз някак се бях настройка да си направя и него... вие какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт