Термин февруари 2025

• 39 963
  • 759
  •   1
Отговори
# 705
Кога и как се спира прогестерон (утрогестан)? В София ми казаха 16та седмица рязко, а не постепенно. Пропуснах да питам моя АГ, сега си записах час в 15та, че не си давал телефона, а мен ме е страх от такова рязко спиране, вместо постепенно...

# 706
Кога и как се спира прогестерон (утрогестан)? В София ми казаха 16та седмица рязко, а не постепенно. Пропуснах да питам моя АГ, сега си записах час в 15та, че не си давал телефона, а мен ме е страх от такова рязко спиране, вместо постепенно...

Аз почнах от 11 седмица постепенно. Абсурд рядко

# 707
Привет,
Моето АГ каза, че след като ще правя пренатален тест друго не трябва. Настоях за прееклампсията, но тя каза дори и да има риск аз не бих ти дала лекарства, въпреки че с миналата бременност от кръвно с горна граница 100 в 8 месец изведнъж се вдигна на 130 и пиех лекарства, съответно родих в първата седмица на 9 месец по спешност.
Та сега на своя глава днес отидох в Майчин дом, прегледаха ме на УЗ, и дадох кръв за БХС. Като повдигнах въпроса за прееклампсията ме прегледаха втори път с ехограф, за да видят артериите и ме изпратиха за кръв във външна лаборатория за прееклампсия, лекарката ми каза, че ако има риск ще трябва да пия Аспирин протект до 16 седмица.

Чакам резултатите от всички изследвания и после ще му мисля какво ще правя.

БХС и ранната фетална морфология пропускат ли се ако се прави пренатален тест? Не мога да разбера, аз ли трябва да си следя тези неща и ги пропускам, или акушерката или АГ  трябва да ми кажат кога и къде да ходя на изследвания. Чета в интернет че тази ранна не е задължителна. За БХС от вас разбирам, че включва и риска от прееклампсия. Следя се по ЗК.

# 708
  • Варна
Аз спрях терапия с Кринон гел сутрин + Пролутекс вечер рязко в 12 г.с.

# 709
На мен аг ми каза, че се спира постепенно прогестерона. Аз също ще пия до 16г.с но се надявам да започна да намалям вече дозата. Все още съм на циклогест 2х1

# 710
Може би зависи и от дозата.
На мен ми казаха плавно, защото беше доста, така че вече цял месец го намаляваме при мен, сега съм наполовина на първоначалната доза, утре съм на лекар и ще преценим как да продължим Simple Smile

# 711
Lili325 - аз го спрях от раз по препоръка на доктора и то в 9-та седмица. Нямаше никакъв проблем при мен, сега съм 12-та гс. И аз бях  притеснена също, но се замислих, че едва ли съм единствената пациентка, на която доктора предписва това и със сигурност знае какво прави. Те си имат протоколи, понякога се различават в различните болници и доктори, но едва ли ще изпише нещо, което да навреди на теб и бебето. Аз поне така се успокоявах + четене на статии и форуми от чужбина, където имаше и други такива случаи.
Вчера си пуснах прогестерон заедно с БХС изследванията - върви си добре покачването и без лекарства.

Разбира се попитай да ти обясни твоя доктор защо е безопасно, за да си спокойна. При кой лекар си, ако не е тайна?

# 712
Alyssa, на каква доза беше ти? Аз първоначално бях на 1000мг, сега съм на 800мг. Чакам с нетърпение да почна по 1 циклогест само да слагам и накрая вече да спра

# 713
Alyssa, на каква доза беше ти? Аз първоначално бях на 1000мг, сега съм на 800мг. Чакам с нетърпение да почна по 1 циклогест само да слагам и накрая вече да спра

Аз бях на пролутекс по едно на ден и утрогестан 3х2. Спрях пролутекса сега намалявам утрогестана 2 х1. И някъде към 13-14 седмица ще го спра напълно, но всичко става плавно. Ти защо чак до 16?

# 714
Нямам представа защо до 16та. Така каза аг. Аз в началото бях на утрогестан само, но не можа особено да вдигне, после бях на циклогест+утрогестан орално вечер. Вдигна се супер. Постепенно спрях оралния прием на утрогестан и от 1 седмица съм само на циклогест. Не знам защо чак 16та ще спирам. Освен като отида след 2 седмици (вече ще съм в края на 14г.с) и ще я питам да го спирам. Че на своя глава не ми се рискува да си го намаля примерно по 1 вечер. Но и реално последно съм го изследвала в края на 8г.с. Сега нямам представа какви са стойностите

# 715
До 16та, защото тогава вече е завършена плацентата и вече няма риск от спонтанен аборт. И аз ще слагам до 16та, но ще видим дали ще спирам рязко или постепенно. По-скоро ще е постепенно, на моя си глава. Сега слагам 2 пъти по 2 от 100 Утрогестан.

Момичета, а при вас как са кожите на лицата? При мен е страшно суха, направо като лишеи с много лющене и едни ситни пъпчици. Аз понеже много се грижа за кожа и външен вид- пробвах всички познати методи за хидратиция и нищо...
Чудя се дали да не започна колаген и някакви добавки за кожа за бременни, но не знам какви. Мисля да си пусна при мама едни цялостни изследвания за всички витамини, да видим дали нямам някакъв дефицит.
Моята приятелка е в 5 месец и при нея е доста суха кожата.

# 716
КРР, при мен кожата на лицето за сега е добре, обаче по бедрата ми е много суха кожата и се лющи, а уж се мажа с хидратиращи лосиони. Чудя се да си взема какаово масло и да се мажа с такова🤷🏻♀

# 717
Моята кума има две деца и каза, че нея от стриите я е спасила...свинска мас. Тя е много предразположена, но е мазала и сутрин и вечер, слагала е и някакъв лосион и етерични масла и не е имало миризма. Краката също е мазала. Бих се мазала и аз, но някак си мисълта да съм намазана със свинска мас. Кокосовото масло ми звучи добре Grin

# 718
KPP Пробвай тези на bulgarbiotic аз поя femin и gastro balans от една седмица и съм доволна подувамето спря къркоренето на червата също. Има такива за коса и кожа и са безопасни за бременни може да потърсиш повече информация. Аз давам на детето си таблетките и перлите от 5 месеца и мога да кажа че си заслужават.

# 719
Здравейте,доста съм пропуснала тук в темата. Мина нашата ФМ и както си и знаехме,едно сладко момченце чакаме. Пола е на 100% нямаше как да не му се видят атрибутите.😀 На БХС ми излезе риск от прееклампсия и сега съм на аспирин. Иначе се записах за следене при д-р.Вецев,утре съм за първи път,след като лекарката която бях избрала,на първия преглед ми крещя в рамките на 10 мин. Надявам се той да е моят човек,защото вече съм 13+3. Ако искате може да дам мнение,някой беше питал да него по-назад в темата. Циклогеста го спрях тази седмица,но беше минимално намален вече само по 1 ,така че стана рязко спиране. Иначе за кг,аз съм -3 ,имам си проблем с храненето и гаденето,все още.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 11:07 от MBStefanova

Общи условия

Активация на акаунт