Отговори
# 1 065
Ох, слава богу, че е "Една българка" и дано наистина е вярно. Най-лесното произведение на Вазов, а от МОН обичат да дават Вазов. Като цяло и една от не толкова трудните за разбиране творби.Heartpulse

# 1 066
НВО математика текстова задача от работа или движение!

# 1 067
Успех на всички!

# 1 068
  • София
Значи и трите ми деца са писали тези върху Вазов. Голямата - "Немили-недраги", малката - "Опълченците на Шипка" и сега наборът - "Една българка".
Ако имаше 4,  нямаше да се теразеш на последното какво ще му се падне  - "Българският език" Simple Smile

# 1 069
Наистина темата е благодатна и дано се справят. Вчера четох, че имаше годишнина от смъртта на Смирненски та леко потръпнах.

# 1 070
Ох, само Една българка май не преговори моето дете.
Моля, най- любезно , всички познали тезата да кажат веднага какви ще са задачите по математика- движение ,сплави, капитал ? На който му е познала котката, кучето или папагала, веднага да се заеме с математиката

# 1 071
  • София

Относно тезата, "Една българка" не е лош вариант, въпросът е какво конкретно са измъдрили да дадат за теза.

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 13:16 от Inanna

# 1 072
Каква може да се пише по този цитат...? Нищо не ми идва наум...

# 1 073
Inannа, и аз така си помислих, като гледах примерни тези. В тази има изразни средства за анализ и става хубава разработка.

# 1 074
Каква може да се пише по този цитат...? Нищо не ми идва наум...
Думите показват силното желание на баба Илийца да помогне на бунтовника - едно възможно изречение

# 1 075
Ами, няма да го разбере моето дете. Ако консултантът й поразясни, ще пробва да напише 3-4 изречения. Така или иначе там няма как да е с 6 точки, 1-2 да вземе й стигат.

# 1 076
etomira и мартеа, стискайте ръцете и за задачи от втори модул на математиката и споделете с изтерзаните си систъри по съдба Heart

мартеа, минА ли дипломирането, как беше?

Каквото кажете, стискаме ръцете с Етомира. Бонбони и цветя не пием, доколкото я познавам Wink

Мина дипломирането, слава Богу, никой не припадна, бяха сложили децата в центъра на двора на най-големия пек. Целият випуск с тоги, само нашият без, защото класната така решила, ама не ги предупредила. В резултат, целият клас бяха по къси панталони.

# 1 077
Не съм участвала в залаганията, ама някъде от 1 месец повтарям на наборката да си препрочете "Една българка" и "Немили-недраги". Последните десетина дни минах на - поне изучаваните глави, а последната седмица на: "Ама, моля ти се, поне "Една българка"!". Познайте дали я прочете, каза, че всичко си знаела Joy

# 1 078

Относно тезата, "Една българка"

Това е: "Селянката се окахъри, да имаше крила, щеше да го вземе и да хвръкне с него."

От почти сигурен източник.
😬😬😬 Малко неприятен откъс..

# 1 079
Аз пък въобще не мисля, че е лесна теза. Зависи от цитата де, но може да е такъв, че да объркат първата и втората среща с бунтовника
Допълвам, след като видях цитата: абсолютен препъни камък

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 11:28 от Amelin

Общи условия

Активация на акаунт