Отговори
# 1 140
  • София
Окахърените майки ... заглавие на нова тема  Joy

# 1 141
Една мама от класа ни го прати в групата....

# 1 142
Направо се отчайвам, в БЕЛ ни беше на нас надеждата.

Не се отчайвайте - докато не видите класиранията, че и дори година-две след тях. Всеки с късмета си. Нека стане така, както е най-добре за всеки.

# 1 143
  • София
Аз се смях, когато ми казаха, че се търгуват отговорите на "матурите" преди седмица. Но като гледам как изтичат тестовете преди края на изпита - нищо чудно.

# 1 144
E, това не го вярвам.

# 1 145
Една мама от класа ни го прати в групата....
Може ли да го качите тук?

# 1 146
За автора Кристин Димитрова е автор на романа „Сабазий”, отличен с Награда на Министерство на културата и община Пловдив „Христо Г. Данов“ в категория „Българска художествена литература“, на книгите с разкази „Любов и смърт под кривите круши“ и „Тайният път на мастилото“, на десет сборника с поезия, сред които „Образ под леда“, „Поправка на талисмани“, „Хората с фенерите“, „Сутринта на картоиграча“ и др. А също и на книга за символиката на Таро. Родена е в София през 1963 г. Завършила е английска филология. Работила е като журналист. Преподава в катедра „Западни езици“ в Софийския университет. Носител е на много национални награди за литература. Разкази и стихотворения от Кристин Димитрова са публикувани в 24 държави на 21 езика.

# 1 147
  • София

25. Запишете в текст от 3 – 4 изречения какво е внушението на цитата от V част от „Една
българка“:
Селянката се окахъри1, да имаше криле, щеше да го вземе и да хвръкне с него.
1 окахъри се – натъжи се, загрижи се

Обяснили са какво значи "окахъри", доколкото виждам.

# 1 148
# 1 149
Аз се смях, когато ми казаха, че се търгуват отговорите на "матурите" преди седмица. Но като гледам как изтичат тестовете преди края на изпита - нищо чудно.
И какво като изтичат преди края на изпита?
Децата са подготвени със слушалки та да им подсказват или им пращат отговорите по гълъб?

И това с отговорите, пак някой с фаннтазии е тръгнал Simple Smile

# 1 150
  • ВАРНА
Кристин Димитрова е майка на Папи Ханс  Simple Smile

# 1 151
Каква може да се пише по този цитат...? Нищо не ми идва наум...
Добра жена, християнка. Въпреки личната си драма с болното внуче, баба Илийца намира сили в себе си да помогне и на човек, който не е от нейното семейство.
Показва смелостта на жената, нейната доброта и силата на характера
"Да хвръкне" мисля, че е метафора.
Уф.....Тва сме го "дъвкали" 100 пъти. Дано се сети.

това, колкото пъти стане въпрос за Баба Илийца съм му го повтаряла и аз. Дано нещичко му е влязло в главата и сега се появи усложливо ... че иначе такива бисери може да натвори на този цитат Simple Smile

# 1 152
Може ли някой да качи целия файл на теста?

Едит: мерси Г-ца Рамацоти ❤️

Аз не виждам текста на препазказа, къде го гледате?

# 1 153
Окахърена седмокласна бг мама,
днес търка офис стол или дивана,
за тезата й премалява,
а пък преразказа не разпознава.
Но още мъничко остана,
Мон изпита и отговори да качи,
хлапето да се върне,
а форумът да откачи.

# 1 154
Дано всички седмокласници имат късмет и се справят възможно най-добре!

Жалко, ако има родители, които търсят как да помогнат на децата си по втория начин. То ако ставаше така и в живота Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт