Отговори
# 1 155
Кристин Димитрова е майка на Папи Ханс  Simple Smile
Много яко...
Аз я видях в интеренет. Прилича на хипи и с един безумен поглед....
Ама явно това ни е късметът.

# 1 156
От неутрален разказвач ли е?

# 1 157
Първият готов седмокласник току що излезе...

# 1 158
От неутрален разказвач ли е?
Да.

# 1 159
  • София
Аз се смях, когато ми казаха, че се търгуват отговорите на "матурите" преди седмица. Но като гледам как изтичат тестовете преди края на изпита - нищо чудно.
И какво като изтичат преди края на изпита?
Децата са подготвени със слушалки та да им подсказват или им пращат отговорите по гълъб?

И това с отговорите, пак някой с фаннтазии е тръгнал Simple Smile

Просто споделих абсурдна за мен информация. Никъде не твърдя, че някое дете някъде чака майка му да му шушне в слушалката. Колкото е абсурдно изтичане на отговори преди НВО, толкова е абсурдно и другото, но за мен. Споделям мнение само Hands V

# 1 160
препишете текста, като поправите допуснатите 14
(четиринадесет) грешки – правописни, пунктуационни и при членуване.
Конструктора Асен Йорданов, изубретява въздушната вазглавница но не я патентова.
Устройството, свързано със безопастността на пътниците в самолета цели претпазването им
при аварийно кацане. По късно изобретението е ваведено в автомобилното производство.
Йорданов създава и телефонният секретар, даващ възможнос за разговор на няколко души
едновремено.
18. Чии образи са изградени и в „Хайдути“, и в „На прощаване в 1868 г.“ от Христо
Ботев?
А) на майката и дружината
Б) на братята и бащата
В) на поробителя и вуйчото
Г) на юнака и емигранта
19. Конфликтът между обругаването и утвърждаването на родното се открива в:
А) „Заточеници“
Б) „Братчетата на Гаврош“
В) „Българският език“
Г) „Хубава си, моя горо“
20. Внушението, че героите на България са забравени след Освобождението, се постига
чрез разкриването на съдбата на:
А) Македонски в „Немили-недраги“
Б) Баба Илийца в „Една българка“
В) Рада в главата „Радини вълнения“ от „Под игото“
Г) Огнянов в главата „Представлението“ от „Под игото“
21. Какви качества проявяват героите Бойчо Огнянов в главата „Радини вълнения“ от
„Под игото“ и Серафим в едноименното произведение?
А) човечност и отзивчивост
Б) горделивост и нерешителност
В) нехайство и пресметливост
Г) надменност и доверчивост
7
22. С чия смърт е свързано твърдението: „Тъй свършваха тогава предтечите на
зорницата на българското освобождение.
“?
А) на опълченците от „Опълченците на Шипка“
Б) на изгнаниците от „Заточеници“
В) на Странджата от „Немили-недраги“
Г) на Ботевите четници от „Една българка“
23. Кое твърдение е вярно за съответната творба, изучена в VII клас?
А) В „По жицата“ дълбоката скръб на майката се разкрива в трогателния ѝ разказ пред
Моканина.
Б) В „По жътва“ песента на Пенка е любовно послание към Никола, което радва неговия баща
и майката на девойката.
В) В „Немили-недраги“ миналото на Странджата като войвода на чета е вдъхновение за
хъшовете в Браила.
Г) В „Една българка“ баба Илийца се надява да получи подкрепа от игумена, за да помогне на
бунтовника.
24. В листа за отговори срещу всяка буква в таблицата запишете името на героя от
изучена творба, за когото се отнася съответната характеристика.
А) Човек с добро сърце, който не може да остане равнодушен към бедата, сполетяла непознато
семейство, и подкрепя с думите си несигурната им надежда за изцеление.
Б) Още в детската си възраст героят притежава развито чувство за достойнство и чест и
отстоява твърдо категоричния си избор да стане достоен последовател на бащиния пример.
В) Девойка, разказваща тъжната история на своята любов, която е защитила с решението си
да последва любимия в смъртта.
Г) Изразяваща чрез песен обичта си към любимия човек девойка, която става жертва на тежкия
полски труд и така съкрушава сърцата на цялата общност.
25. Запишете в текст от 3 – 4 изречения какво е внушението на цитата от V част от „Една
българка“:
Селянката се окахъри1, да имаше криле, щеше да го вземе и да хвръкне с него.
1 окахъри се – натъжи се, загрижи се

Определено не са лесни въпросите по литература. Разликите са в детайлите...

# 1 161
Първият готов седмокласник току що излезе...

...и ято превъзбудени майки го нападнаха и го накараха да направи устен преразказ Хахахах

# 1 162
# 1 163
  • Варна
Това ли е текста в крайна сметка?

# 1 164
Даже не искам да ги чета . Сърдита съм на МОН Satisfied
Супичка, направо си го представих, горкото дете хахаха

# 1 165
Не намирам текста на преразказ, някой успя ли?

# 1 166
Тестът на НВО не е изтичал преди изпита, а в края на изпита. Отговорите ги чакаме или можем вече да решаваме. Има разлика.

# 1 167
Въобще не ми изглеждат и на мен лесни нещата, а очакванията май бяха такива. Да видим отзивите какви ще са...

# 1 168
Подготвена съм психически за всякакъв резултат Simple Smile Очаквам с интерес коментарите на моя син.

# 1 169
Абе каквото такова, ако е труден, то за всички ще е труден . Това повтарям на моето дете- не е важно колко са ти точките, важно е спрямо точките на другите деца какви са
Чакам и аз, най- ме е страх да не каже- много лесно беше, всичко реших SatisfiedSatisfiedSatisfied

Общи условия

Активация на акаунт