Отговори
# 1 500
  • София
Извинявайте, но аз нещо не разбрах. Защо не може да се носи транспортир?
Е как. Нали има задачи за изчисляване на ъгъл? Та вместо да решава задачата, някой просто ще го измери.
Как ще го измери? Чертежите не са точни, а са само за онагледяване.

# 1 501
Нашата учителка ги кара да правят чертежите с пергел. Това ми беше странно в началото, но сега ми е ясно защо
Според мен няма да вземат точки на децата, които са посочили и произведението

# 1 502
Вземат ли се точки, ако тезата е с повече изречения?

# 1 503
От нейната уста в Божиите уши🤗Наборката хич не ги разбираше, но госпожата ѝ така и ги обясни, ще вече с са и любимите и ги решава аз седнах минута. От работа не ги доразбира съвсем и ако се падне, не знам дали ще я реши.
Според моето дете по математика ще има много геометрия😲. Няма да има задачи за движение, за сплави и за работа. Това са неговите прогнози, а аз питам освен геометрия какво остана 🤔
Само да вметна, че той се разбира с математиката сравнително добре, но....
Петък ще покаже.
Котката какво ще каже? Имаше назад снимка с прогнозирани "Хайдути".
Живо се интересувам от седмото чувство на животинката.!
Котката, която пророкува Хайдути и позна, че трябва да се преговори (оказа се, че аз не съм я разбрала добре, да не решите, че тя не е разбрала въпроса), каза, че текстовата задача ще бъде от движение. Винаги има текстова, няма начин да няма, а така ми се иска.

# 1 504
Моето дете ще преговаря днес, госпожата от уроците го вика на урок , даже бил безплатен - бонус . Решихме, че няма да ходи на училище , ще реши един тест от учителката и на урок ще иде .
Така като чета май на повечето наборчета математиката им е силата, охх, на нас това ни е мъката ...Та за нас трудното предстои

# 1 505
  • В Страната на чудесата
Когато нещо не е позволено за изпит, значи то просто не е позволено!
Защо е необходимо цяла вечер да се влиза в безброй различни хипотези и да се търсят безчет различни оправдания, когато нещата са прости и ясни?
Транспортирите НЕ СА сред позволените чертожни инструменти. Точка. Не може правилата да важат за едни, а за други - както дойде! Ама чакай... на моето дете класната също преподава в МГ 😉 и е казала, че НЕ може. Защото просто не пише, че може. Купувате 2 триъгълника с различни ъгли (да има 45°, 60° и 90°) и всичко може да се начертае с тях.

Аман! То не бяха закуски, подсказващи квестори, а сега и това... Никога няма да започнат да се спазват правилата в тая държава... Горе, горе, от главата тръгва миризмата...

Извинете ме за "лирическото отклонение".

# 1 506
  • София
Квесторите са накарали децата да препишат от дъската заглавието на разказа и условието на дидактическата задача. А тук четох, че не би трябвало. Rolling Eyes  Но... те си знаят. Grin Мен най-много ме притеснява в момента 16 задача, от миналите години съм останала с впечатлението, че именно там режат точки за абсурдни неща и за несъществени отклонения от монския шаблон. Дребният буквално е преписал като отговор цялото изречение от текста, касаещо този въпрос.
Моят е направил абсолютно същото. Да не са от една майка? Joy Питах аз учителката по бел, смята, че няма да им отнемат точки за това, след като отговорът всъщност е верен.
Ако не са по “ключ”, не ги признават. Аз съм с осмокласник. Ходих да му видя работата. Беше разбрал въпроса, беше дал разликите между слона и мамута с кратко изрчение. Имаше 0т.

# 1 507
  • Варна
Аз съм съгласна. Но според мен транспортира просто е пропуснат. Не е драма, понеже всяко дете знае за триъгълниците.

# 1 508
  • В Страната на чудесата
*Еlle*, наясно съм с миналогодишните безумия, затова съм и притеснена. Тази година, за разлика от миналата, в ключа е записано "Например...", т.е. даден е само един от многото възможни варианти за свободен отговор. Затова не ни остава друго, освен да стискаме палци за повече здрав разум у проверяващите.

# 1 509

Ако не са по “ключ”, не ги признават. Аз съм с осмокласник. Ходих да му видя работата. Беше разбрал въпроса, беше дал разликите между слона и мамута с кратко изрчение. Имаше 0т.
Ми то тогава и аз да ходя да проверявам!
Знам БЕЛ тъкмо колкото един първокласник - ще се справя да сравня дума по дума!
Моят в автобуса си проверил отговорите. Мисли че ще има м/у 80 и 90 точки. "-5" сигурни на 1ви модул
По това което ми разказва аз силно се съмнявам да хване 80. Дано не съм права. Утре ще го помоля да седнем и да прегледаме заедно.
Късмет на децата утре! Дано си решат задачите.
Поне ние няма да се чудим, а ще може да сметнем точките за разлика от БЕЛ където явно верни отговори, но не написани по ключ носят 0 точки!

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 07:24 от sisill

# 1 510
  • София
Щерката се е проверила сама снощи, аз бях решила че няма да проверявам изобщо преди математиката. Та между 53-57 точки ги брои тя сама на 1ва част, в зависимост от тезата, на която си е дала  2т. ( нямала била време да пренесе добре и надраскала грозно изреченията в бланката, изобщо не е сигурна ) Отделно се чуди  за проверката на грешките в текста, но си е дала мин 12т, другите не помни...ще чакаме и там. Та сметката е груба. Преразказа не знае, уж добре била, имала бол време и за проверки, но обичайно на Пробни е с добър резултат на преразказ, приличен.. Ще видим.... Grinning

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 12:01 от Cabo San Lucas 40

# 1 511
  • София
Аз съм съгласна. Но според мен транспортира просто е пропуснат. Не е драма, понеже всяко дете знае за триъгълниците.
Не е пропуснат. Как пък все него пропускат.. Просто не е  позволен. И ако някой   е успял да вкара преди/успее да внесе и тази година, то е защото не е осъществен контрол от квесторите. Но заслужава ли си рискът дете да се конфронтира  с квестор и да се разконцентрира излишно  предизпитно,  защото майка му е решила то да  вземе и транспортир? Осигурете на собствените си деца (а  и на чуждите около тях) нужното спокойствие  чрез спазване на правилата.

# 1 512
От поста на Elle разбирам, че според МОН не е важно да си разбрал текста и въпроса, да можеш да предадеш най-важното, а по-скоро да можеш да гадаеш с кристално кълбо какво са дали те като ключ... Защо им е на децата да мислят и интерпретират, като МОН може да ги "заключи" с два-три лафа? Все по-абсурдно ми се вижда...

# 1 513
Аз затова смятам само сигурните отговори, свободните оставям на проверяващите. И моето дете на 16 задача не е уцелило мисълта на съставителите на текста, но по същество е дала верен отговор. Мога единствено да се надявам да попадне на проверяващи, които да зачетат отговора и да дадат точки за него, дори и да не са пълните за задачата. До тук сигурни си брои 35 с 10 открити грешки, но каза, че не помни останалите, но е редактирала 12 или 13. Така че очакванията за първа част са около 40 точки за стигне, което отговаря на възможностите й. За 23 въпрос не беше сигурна кой отговор е дала, имала е колебания между Б и Г. За преразказа е доволна от себе си - не бил труден, успяла да го напише на чернова, да си редактира, допълни нещо, което е пропуснала първо и да препише на белова, по думите й малко над две страници излязъл. Казва, че е внимавала и оправила глаголното време и, че не е ползвала.пряка реч - два трудни момента за нея. Аз съм приятно изненадана от усилията, които е положила за преразказа и се надява на 15-20.
Моята оценка на нейните възможности и знания беше за 50-70 точки. Така че, оценката е, че се е справила и ще постигне минималната цел. От там нататък всичко е добре дошло.
За утре по математика се надявам на 20-25 точки. Пожелаваме си задача.с диаграма, средно аритметично, проценти и движение в първи модул. За работа при нея е относително, но мисля че и там би се справила, а от геометрията - лице и периметър, ако не е твърде сложно, с ъглите има нужда от малко насочване.
Какво да пожелая за утре?
Спокойствие, увереност и късмет. За децата, които не са изявени математици - нормален по трудност първи модул и по-сложен втори за математиците.

# 1 514
Аз пак да попитам...вземат ли се точки за повече изречения в тезата?

Общи условия

Активация на акаунт