Отговори
# 2 070
  • при моите любими
Значи от пуснатото като решение, до 23 в, всичко му е абсолютно вярно. Всъщност каза, че времето не му е стигнало за 23В. Решавал е по нея все пак нещо. Обаче, каза че може да е излизал извън полето. Чертежа леко и част от решението. Колко е фатално това, че не съм търсила по въпроса?

# 2 071
  • София
Русалке, браво на детето, че въпреки въпросния е продължило с математиката напред. Добре, че е имало и кой да помага вкъщи и въобще, че не е се е отвратил безвъзвратно от този предмет. Моята девойка още в средата на 5 клас просто се отврати и въпреки уроците от началото на 6 клас не успя да промени към добро отношението си към предмет
Да, още в 6 клас бяха кълбо от нерви всички  у тях. Искаха да местят детето, то пък се заинати.. И  в целия  7 клас работа с родител, а не с този особняк.

# 2 072
Мисля, че четох нещо по въпроса, ако детето не може да пише - прави се запис на отговорите на детето и се сверява с попълненото от асистент. Не знам дали е прилагано, върти ми се нещо, че миналата година май някой беше споделил за нещо такова при неговото дете.
Преди няколко години при нас завърши и сега е студент ученик с квадрипареза. Имало е някакъв вариант за ДЗИ, иначе на класни и контролни майка му записваше отговорите.

# 2 073
След сагата с транспортира, която аз започнах (за което се извинявам) днес има странно развитие.
Квестори са влязли в стаята да ги питат носят ли транспортири. Децата отговорили отрицателно, а те им раздали на всяко дете транспортир.

# 2 074
Онзи ден МОН към колко пуснаха ключа?

# 2 075
Ето го леко допълнен чертежа на Русалка... Защо трябва усложняване с допълнително построение и еднакви триъгълници?

ha e разстоянието между двете успоредни прави, т.е. височината на успоредника
DL=ha но и през всяка друга точка можем да го сложим...
SDLC=DL.CH/2=m.n/2, но същото лице също така е равно на SDLC=DC.ha/2
SABCD=DC.ha=SDLCа него вече сме го намерили...

Много по-сложна би станала задачата, ако не се търсеше първо еднаквостта, т.е. да намерим, че DL=AF=m
и не се търсеше първо лицето на триъгълника, а после на успоредника.
Това си е директна подсказка за стъпките на решението, но пък иначе си ставаше състезателна задача...

# 2 076
  • Бистрица
По БЕЛ го видях в 14:06 и го публикувах тук. Сега още не са качили по МАТ.

# 2 077
Онзи ден МОН към колко пуснаха ключа?

По това време. Ама сега още няма. Преди малко проверявах. Който забележи да пише, моля 🙏

# 2 078
  • София
След сагата с транспортира, която аз започнах (за което се извинявам) днес има странно развитие.
Квестори са влязли в стаята да ги питат носят ли транспортири. Децата отговорили отрицателно, а те им раздали на всяко дете транспортир.
шегуваш се... ние тука половин тема изписахме за пустия транспортир Grinning

# 2 079
# 2 080
# 2 081
  • София

DLC- поправих буквата веднага, едно лице се изразява по два начина и  се приравняват.
Сега видях и в нета и друг вариант за решение на 23 В
построяват успоредна на DL, от точка  C, която пресича АB в точка P
триъг. ALD еднакъв на триъг. BPC
и така става че Sabcd=Slpcd= DL*CH=m.n

Но задачата е винаги с допълнително построение, а госпожата в школата твърдеше, че са спряли да дават вече такива.
Спускането на височина не е баш  доп. построение.. Още в   6 клас им дават примерно два катета на правоъгълен, а  търсят височината  към хипотенузата, без да я има начертана. А и де факто в успоредника си е спусната височина от друг връх, достатъчно е  само да кажем, че  интересуващата ни е  колкото нея. Истински доп. построения са продължавания на отсечки,  избиране на среда и начертаване на медиана към хипотенузата, прекарване на успоредни прави, дострояване до равностранен триъгълник и сие..

# 2 082
По 4ри точки на 14-20 задачи.  Еха
(може и преди да е било така но ми се струва много)

# 2 083
  • София
ами решенията са примерни, други начини на решение също ще приемат, добре е ...

# 2 084
По 4ри точки на 14-20 задачи.  Еха
(може и преди да е било така но ми се струва много)

И 11 задача също е с 4 точки.
Точно това не исках да им се случва. Трябваше да си стоят задача 19. и 20. по формат от минали години.

Общи условия

Активация на акаунт