Излекуван цистит

• 7 868
  • 100
  •   2
Отговори
# 45
а на мен ми казаха, че точно Е коли е нормална микробна флора в червата на всеки човек. Лично при мен се съмняват, че  1. спад в имунната система и 2. леко спадане на органи  в зоната на връзката уретър / пикочен мехур , където вече било уязвимо място ...  И двете, особено първата причина предизвиквало преминаването на бактерията от червата в съседни органи. Относно предаването по полов път - ами не,  аз си имам бактерия ( надавам се след 10дни антибиотик вече да нямам)  , ММ не .Още повече, че той претърпя урологична операция малко след като ми откриха Е коли и в тази връзка не знам колко стерилни урини и секрети тества преди операцията - нямаше бактерия . Та сега въпроса е:   за резултата от Панцеф тестването трябва да стане 1 седмица след спиране на приема нали ?

# 46
Много е малко седмица. Аз лично пускам след месец.

# 47
Моя мъж също я нямаше, но пиеше АБ заедно с мен и точно след това лечение я изчистих

а на мен ми казаха, че точно Е коли е нормална микробна флора в червата на всеки човек. Лично при мен се съмняват, че  1. спад в имунната система и 2. леко спадане на органи  в зоната на връзката уретър / пикочен мехур , където вече било уязвимо място ...  И двете, особено първата причина предизвиквало преминаването на бактерията от червата в съседни органи. Относно предаването по полов път - ами не,  аз си имам бактерия ( надавам се след 10дни антибиотик вече да нямам)  , ММ не .Още повече, че той претърпя урологична операция малко след като ми откриха Е коли и в тази връзка не знам колко стерилни урини и секрети тества преди операцията - нямаше бактерия . Та сега въпроса е:   за резултата от Панцеф тестването трябва да стане 1 седмица след спиране на приема нали ?

# 48
ами през това време , нещо приема ли се ?

# 49
ами през това време , нещо приема ли се ?
Не. Даже добавки се спират няколко дни преди това.

# 50
И как се лекува тази задръжка?
Тъй като преди да започне всичко не бях така, докторката предполага, че е имало тежко възпаление, което си беше и така и това следствие, ами в момента пия Канелин по схема, като сутрин пия червена боровинка, а вечер едно прахче деманоза. И ще ме наблюдава, дали ще се възстанови нормалната функция на мехура. Да ви кажа определено се чувствам много по-добре, олекна ми.
Какви бяха точно симптомите ви?

# 51
  • София
Здравейте! Без антибиотик има ли начин да се излекува възпаление? Стерилна урина чиста, но доктора каза цистит и даде антибиотик левор. Нямам симптоми типични за цистит.

# 52
Здравейте! Без антибиотик има ли начин да се излекува възпаление? Стерилна урина чиста, но доктора каза цистит и даде антибиотик левор. Нямам симптоми типични за цистит.

Изписване на антибиотик без яснота какви точно са симптомите, без изследване, без антибиограма... И то антибиотик с левофлоксацин - това е силен антибиотик и по принцип се изписва при лечение на бактерии, които предизвикват циститни симптоми, но поне да знаехте причината, а не да го пиете на сляпо. Иначе има  шанс да помогне. За колко дни е изписан?

Направихте ли гинекологични изследвания - микробиология на влагалищен секрет? Какви точно са симптомите ви?

Направете си изследване конкретно за уреаплазма, микоплазма и хламидия - те също предизвикват цистит подобни симптоми и урологични проблеми. Особено ако в урината ви няма други бактерии...

# 53
  • София
Само болка ниско, никакви други симптоми. Ще пусна влаг секрет. Благодаря! За 10 дни  е изписан

# 54
Някоя от вас лежала ли е в болница, заради повтарящи се инфекции от е.коли? Предстои ми влизане в болница и венозно лечение , но какво да очаквам ?

# 55
Някоя от вас лежала ли е в болница, заради повтарящи се инфекции от е.коли? Предстои ми влизане в болница и венозно лечение , но какво да очаквам ?
Колко време лекувате е коли, на колко време рецидивира? Само в урината ли се открива? С какво са ви лекували до сега? От е коли успях на се излекувам с няколко месечен прием в малки дози на нитрофурантоин.

# 56
Отглеждам си я от години. Лекувана е с 8 антибиотика по антибиограма. Само в урина се открива при мен.След последния прием най-накрая видях 3 последователни чисти стерилни урини. Проблема е, че премина в бъбреците и сега е факт пиелонефрит. Това е и причината да предприемем с лекарката болнично лечение. Иначе я лекувахме с Левофлоксацин, Ципрофлоксацин, Доксициклин, Аугментин , Амоксиклав и тн.

quote author=La farina link=topic=1666248.msg49527774#msg49527774 date=1743332614]
Колко време лекувате е коли, на колко време рецидивира? Само в урината ли се открива? С какво са ви лекували до сега? От е коли успях на се излекувам с няколко месечен прием в малки дози на нитрофурантоин.
[/quote]

# 57
Здравейте! Към момента след неуспешно лечение (теста със стерилна урина  пак показа е. коли )  с монурал и едновременно комбиниран препарат с Д маноза и червена боровинка, последва  две седмици по късно  курс от  10дена панцеф. След 1 месец, на теста със стерилна урина - няма нищо. Да спомена през цялото време вземам Лактофор плюс Био по 2 капсули дневно. Не знам кое подейства - пробиотика ли ? антибиотика ли ?
Пиша за пробиотика , защото моя колежка след 6месеца прием на Лактофор плюс - също чист резултат, след като 10дневно лечение със Ципрофлоксацин не й подейства.  Друг колега излекувал е коли с Бисептол.                 ПП всичко съм вземала след антибиограма

# 58
Аз видях разлика след прием на витамин ц наистина на мен ми помогна, отделно пиех хапчета на  билкова основа горе долу се мъчих така 20 дни. Успех🍀

# 59
Включвам се и аз в темата. Вече 4 години почти се мъча с цистит, причинен от бактерии в урината, основната, която се появява е Клебсиела пнеумонае. "Лекувала" съм я с всякакви видове антибиотик, включително и венозни - Гентамицин и Меропенем. Някакъв резултат имаше само от Гентамицин и то временен - след два месеца пак имаше бактерия. От време на време се изолират и други бактерии вместо Клебсиела - Ешерихия коли, Протеус Мирабилис, Pseudomonas aeruginosa...те се задържат за по-кратко време, Клебсиелата е най-постоянна. Но така и не настъпва момент, в който урината ми да е напълно чиста. Симптомите ми са малко нетрадиционни за цистит - измъчвам се основно нощем, изпитвам някакви спазматични болки в слабините, дори когато пикочния ми мехур е почти празен. Парене имам рядко, може би най-силно изразено е когато имам Ешерихия. Отделно пия и пробиотици, допълнително са ми предписвали Уростим, Уроваксом, Маноза и какво ли не - нищо не дава дълготрайно облекчение. Билки съм пробвала да пия, но не съм постоянствала за повече от две седмици. Сега започнах една нова, която си поръчах онлайн (смесица между коприва, полски хвощ, царевична коса, мечо грозде, ленено семе и червена боровинка. Надявам се да има резултат. Ще се радвам, ако някой сподели и за други билки (днес четох за златна пръчица, но не съм я пробвала). Вече си мисля, че с тях имам по-голям шанс да се оправя, отколкото с антибиотици.

Общи условия

Активация на акаунт