Хроничен цистит

• 239
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте,
сигурно много се е изписало по темата относно цистита, колкото можах четох и на база прочетеното тук реших да си пусна изследване Фемифлор на урина, заради често повтарящ се цистит. Резултата ми още не е окончателно готов, но за момента  излезе, че в урината имам Gardnerella vulgaris и наличие на възпалителен процес. При който и лекар да отида все вдигат рамене, че това било нормално, при много жени се случва и т.н. (със сигурност много от вас са го чували). Та.. някой имал ли е Gardnerella, изолирана в урината и според вас би ли могло? заради нея да имам често повтарящи се цистити.
Изобщо приемам всякакви съвети, защото ми предстои ин витро, което реално не можем да започнем, докато се боря с някакви инфекции....
Благодаря!

# 1
Виждала съм такива Фемифлори. Но да е нормално - не е. Трябва да се лекуваш.

# 2
Виждала съм такива Фемифлори. Но да е нормално - не е. Трябва да се лекуваш.
Ще се лекувам със сигурност, утре ще се чуя с микробиолога да ми назначи лечение и смятам да ида и на гинеколог да ми вземат влагалищен и цервикален секрет да видя и там какво е положението. Просто се чудя коя бактерия се развива на фона на другата - Ешерихията на фона на Гарднерела или обратното, защото ако е първият вариант успея ли да излекувам Гарднерела ще спрат тези чести цистити.

# 3
Според мен въпросната Гарднерела не е в пикочния мехур или в уретрата, а във влагалището. Многократно съм имала бактерии във влагалището, които дават симптоматика като цистит.
Стерилна урина си пускала предполагам?
Иначе - и Ешерихията, и Гарднерелата са донякъде съвсем нормални обитатели на човешката флора. Ешерихията си живее в дебелото черво, Гарднерелата във влагалището. Вероятно симптоматиката ти се обостря след секс, защото тези бактерии лесно се пренасят от т. А или Б, до т. С.
Щом сте за инвитро, прекратете за настоящия момент половите контакти, дори и с презерватив.
Между другото, мъжът ти задължително да си пусне Андрофлор, защото е много вероятно и при него да има Гарднерела.

# 4
След секс се обостря, да. Днес се чух с микробиолога и той каза да прилагам локално лечение с Клион Д и че няма как да се каже дали първо е Ешерихията или Гарднерела. Неговата диагноза е интестинален цистит. Партньорът ми си прави андрофлор миналия месец и всичко излезе чисто е на еякулат, и на урина.

# 5
Клион Д е добър избор, но след това е задължително да направиш подкиселяване на средата с продукт с млечна киселина (Вагинзан, Лактобор, Гинофит) за 3-4 дни и след това - курс с вагинален пробиотик - Гинофилус или Лактажин, поне 14 дни.
Иначе - Гарднерелата бързо ще се върне обратно.
Иначе - тези неща се обострят след секс, първо поради механични причини (все пак има натиск върху уретрата), след това се пренасят бактерии по съседство.
Изписаха ли ти някаква добавка?
Аз пия Урикод и това е най-доброто, което изобщо съм взимала досега. Винаги след секс пия по 1 саше превантивно.
Но ти можеш да си направиш курс 3 месеца.

# 6
Пия Цистостоп SR в момента и чай на Ламбрев. Урикод не съм пробвала. Има ли надежда, че някога ще се оттърва от тези гадни бактерии...
Микробиологът ми каза Гинофлор да слагам след Клион Д.

# 7
Лактажин или Гинофилус са по-добри опции от Гинофлор. И задължително нещо подкиселяващо преди това, за да може да се завъдят лактобицилите.  В момента ph-то ти е високо, трябва да стане ниско, в такова живеят лактобацилите. Гадните бактерии живеят във високо ph.

# 8
  • София
Да пиша и аз с нашата мъка. Дъщерята е на 20, има гадже и цистит три месеца поред. Беше на гинеколог, уролог, изследвания - чисти, микробиология - чиста. Пи антибиотик, пи лекарства, оправи се за седмица- две и пак се повтаря. 😭
Някакви идеи??

# 9
Да се провери за хламидия, микоплазма, уреаплазма и трихомони. Всичките те дават симтоми на цистит, без да излизат в стандартните МБ.

# 10
Да пиша и аз с нашата мъка. Дъщерята е на 20, има гадже и цистит три месеца поред. Беше на гинеколог, уролог, изследвания - чисти, микробиология - чиста. Пи антибиотик, пи лекарства, оправи се за седмица- две и пак се повтаря. 😭
Някакви идеи??

До вас и потребителката, която е създала тази тема.

Здравейте.

Уточнявам, че съм мъж, но си позволявам да пиша във вашата тема, защото съм много препатил с уролози, бактарии и ППБ.
За това, което ще напиша в следващите редове ще изхождам от целия опит, който имам. Преживял съм много - много болки, много симптоми, много лекари, много изследвания, много похарчени пари, много изпити антибиотици, много прочетени официални медицински доклади на английски и руски. Разбира се в в началото на моите проблеми (2012, на 25 години) вярвах безрезервно на лекари изследвания и лечения, но вече не е така и има защо. Все пак моята история не е важна. Ще изкажа своето мнение, а който иска да се приеме сериозно моите думи или пък да ги пропусне.

От опита, който имам мога да кажа, че диагнозата "хроничен цистит" е една голяма измислица. От една старана има наистина много некомпетентни лекари, а от друга страна не им се занимава с лечение на ихекции, които не са доходоносни - и в двата случая е по-лесно да извадят диагноза "хроничен цистит".
  Такова нещо като "хроничен цистит" няма! Винаги има причинител и колкото да не е приятно и лесно за приемане... в повечето случаи става въпрос за ППИ (полово преносима инфекция). Най-честите причинители са хламидия, уреаплазма, микоплазма и трихомони. Също така трябва да се има предвид, че в наистина голям процент са ко-инфекции (при мен бяха хламидия, уреаплазма и трихомони). Основният проблем е в това, че трябва да се правят точните изследвания. На PCR тест никога няма да ви открият трихомони, а за хламидия... както казва Професор Лесева (микробиолог) - няма достоверен тест. Аз направих може би 50 теста преди да хвана моята хламидия и да я излекувам сам.
  Другата голяма грешка е назначаването на кратки курсове антибиотик (7-10 дни). Такова лечение може да действа само до първия месец след заразяването или в добър случай до два месеца. Лечението трябва да продължи минимум 14 дни, а много често и 21 дни - само с един антибиотик (не 10 дни с един и още 7 дни с друг антибиотик - това не работи).

Относно дъщеря ви... съжалявам, че ще го кажа, но вероятно има ППИ, а кратките лечения водят до успокояване на симптомите (антибиотикът тъкмо е започнал да действа, а тя го спира, защото е изписан за 7 дни) и след това ново завръщане поради неизлекуване на инфекцията. Още по-лошото е, че всеки антибиотик, който е изписан за срок от 7-10 дни и не излекува инфекцията след това става резистентен (в голям процент от случаите).

Много хора може да не са съгласни с мен или удобно да пропуснат моите думи, но аз знам, че в обществото положението с ППИ е трагично, потресаващо! Има много хора, които си патят, а ние дори имаме група в Телеграм и обменяме информация, която никой лекар няма да ви каже. Дори сега се разработава ваксина срещу хламидия и един от професорите беше казал, че положението в световен мащаб е толкова отчайващо, че ако не се направи ваксина после не може да се обърнат нещата, които отдавна са излезнали извън контрол.

Това е от мен!

# 11
  • Телиш/Плевен
Някакви идеи??
Съчувствам, аз на нейните години получавах цистит почти след всеки полов контакт и нещата се оправиха едва след като родих. Не мога да кажа каква е връзката с раждането, но е факт, че оттогава нямам такива проблеми.
Последно имах цистит (но не беше свързан със секс, а с лошо изстиване) през пролетта на миналата година и си взех Цистостоп Рапид, че го рекламираха тогава като ново и много ефикасно средство. Наистина ми помогна доста бързо, но се сещам и друго, свързано с темата - в листовката четох, че при цистит, свързан с полов контакт, трябва да се вземат 2 таблетки половин час преди контакта. И да се уринира колкото се може по-скоро след акта. Иначе червените боровинки много помагат при проблеми с пикочните пътища, може да хапва, ако ѝ харесват.

Общи условия

Активация на акаунт