Излекуван цистит

• 7 861
  • 100
  •   1
Отговори
# 60
Включвам се и аз в темата. Вече 4 години почти се мъча с цистит, причинен от бактерии в урината, основната, която се появява е Клебсиела пнеумонае. "Лекувала" съм я с всякакви видове антибиотик, включително и венозни - Гентамицин и Меропенем. Някакъв резултат имаше само от Гентамицин и то временен - след два месеца пак имаше бактерия. От време на време се изолират и други бактерии вместо Клебсиела - Ешерихия коли, Протеус Мирабилис, Pseudomonas aeruginosa...те се задържат за по-кратко време, Клебсиелата е най-постоянна. Но така и не настъпва момент, в който урината ми да е напълно чиста. Симптомите ми са малко нетрадиционни за цистит - измъчвам се основно нощем, изпитвам някакви спазматични болки в слабините, дори когато пикочния ми мехур е почти празен. Парене имам рядко, може би най-силно изразено е когато имам Ешерихия. Отделно пия и пробиотици, допълнително са ми предписвали Уростим, Уроваксом, Маноза и какво ли не - нищо не дава дълготрайно облекчение. Билки съм пробвала да пия, но не съм постоянствала за повече от две седмици. Сега започнах една нова, която си поръчах онлайн (смесица между коприва, полски хвощ, царевична коса, мечо грозде, ленено семе и червена боровинка. Надявам се да има резултат. Ще се радвам, ако някой сподели и за други билки (днес четох за златна пръчица, но не съм я пробвала). Вече си мисля, че с тях имам по-голям шанс да се оправя, отколкото с антибиотици.
Аз мога да препоръчам полск хвощ, златна пръчица, цейлонски чай и има една схема на Айдън Мустафов - комбинация от невен, каприва и френска лавандула. Според мен може да се направи един курс, поне няма да се тровите с аб.
Това прескачане от една бактерия на друга, показва и слаб имунитет, може да се помисли и в тази насока за пробиотици, пчелно млечице, прополис и др.
Гинекологично има ли някакви проблеми?

# 61
Jennifer, благодаря! Ами имунитетът не е много добре след толкова антибиотици, опитвам се и него да позасиля, но явно не успявам. Бактериите се сменят точно след пиене на антибиотик - потискането на една води до свръхрастеж на друга, така ми го обясни лекарят. Било нормално. Иначе правя дълги терапии с пробиотици, но не се изчиства урината и това е. Cry Мъчи ме и безсъние заради този цистит, все някъде ми боцка или боли, в чудо съм се видяла...

# 62
Тези антибиотици са с прекъсване ,нали?
Правен ли е дълъг курс ,завършващ с уроантисептик за месеци?
Уролог ли те лекува?

# 63
Да, при уролог се лекувам основно. Ходила съм и няколко нефролози, но не можаха да ми помогнат особено. Даже едната каза, че щом съм пробвала всички тези антибиотици и не се изчиствам, значи няма да помогне нищо и явно просто се презаразявам. А аз съм убедена, че не се презаразявам, даже и клебсиелата, въпреки че е вътреболнична бактерия, според мен я развих покрай една инфекция, когато уреаплазмата ми беше положителна и пак се наложи да пия антибиотик.

Правила съм дълъг курс - докато ми вливаха Гентамицин, пиех и Лефлокс 20 дни, тоест бяха комбинирани двата антибиотика. След това пиех известно време неща от типа на Урогард, маноза, червена боровинка. Не знам дали се водят уроантисептици.

Забравих да напиша, че нямам гинекологични проблеми (освен, разбира се това, че с този цистит половият живот е труден). Микробиологията на вагиналния секрет е чиста, уреплазмата и микоплазмата вече доста време са отрицателни.

# 64
Jennifer, благодаря! Ами имунитетът не е много добре след толкова антибиотици, опитвам се и него да позасиля, но явно не успявам. Бактериите се сменят точно след пиене на антибиотик - потискането на една води до свръхрастеж на друга, така ми го обясни лекарят. Било нормално. Иначе правя дълги терапии с пробиотици, но не се изчиства урината и това е. Cry Мъчи ме и безсъние заради този цистит, все някъде ми боцка или боли, в чудо съм се видяла...
Била съм в подобна ситуация, затова написах моя коментар. Лекувах упорита ешерихия, която след всяко лечение с високи дози аб, всимки по антибиограми, цъфваше нова бактерия. Пак лечение и пак нова бактерия. Беше ужасен омагьосан кръг. Няма да се предаваш! А включваш ли след леченията опашка от химитирапевтици или ниска доза аб? Пробиотици задължително и то комбинирай различни видове.

# 65
И аз не искам да звуча все едно, че съм се предала, просто заради липсата на сън и физическата умора вече не мога и да мисля. След единия антибиотик пих Нитроксолин, което мисля, че се води точно химиотерапевтик. Подействаха в комбинация с антибиотика, но след 2 месеца пак имаше бактерия и то даже тогава си беше същата, която лекувах, не се беше трансформирала. С ниски дози АБ не съм имала някакво последващо лечение. Просто ми го изписват за определен период и после край. Забравих да кажа, че антибиотиците са с прекъсване, sun sea ме беше питала. Въпреки това, за няколко години се насъбират твърде много и може би затова не ми изписват ниски дози АБ за след това. Не знам, но никога не са ми предлагали - курсът и това е.

Дженифър, на теб кое мислиш, че ти помогна най-много? Прегледах сега билките на Айдън Мустафов, мисля да си поръчам няколко, включително и тази билкова смес маточина + френска лавандула.

# 66
И аз не искам да звуча все едно, че съм се предала, просто заради липсата на сън и физическата умора вече не мога и да мисля. След единия антибиотик пих Нитроксолин, което мисля, че се води точно химиотерапевтик. Подействаха в комбинация с антибиотика, но след 2 месеца пак имаше бактерия и то даже тогава си беше същата, която лекувах, не се беше трансформирала. С ниски дози АБ не съм имала някакво последващо лечение. Просто ми го изписват за определен период и после край. Забравих да кажа, че антибиотиците са с прекъсване, sun sea ме беше питала. Въпреки това, за няколко години се насъбират твърде много и може би затова не ми изписват ниски дози АБ за след това. Не знам, но никога не са ми предлагали - курсът и това е.

Дженифър, на теб кое мислиш, че ти помогна най-много? Прегледах сега билките на Айдън Мустафов, мисля да си поръчам няколко, включително и тази билкова смес маточина + френска лавандула.
Делта, честно казано и аз не мога да кажа конкретно нещо, което е повлияло, просто нон-стоп та и до ден днешен пия нещо, билки, пробиотици, добавки. За съжаление вече са ми като наркотик и ме е страх да ги спра. Не знам колко назад си чела в темата, но от всичките тези бактерии и лечения след последния цистит преди 2 години ми откриха и левкоплакия на пик. мехур, не знам от колко време се е развила, но е нещо като слой, който покрива лигавицата и не позволява на аб да проникне, т.е. бактериите си стоят отдолу и колкото и аб да изпиеш, няма резултат.  Но при тази диагноза има и друга картина - като кръв в изследванията на урина, чести позиви за уриниране и др.
Със сигурност няма да стрешиш за схемата на Айдън, един курс за месец да видиш как се чувстваш🤗

# 67

Делта, честно казано и аз не мога да кажа конкретно нещо, което е повлияло, просто нон-стоп та и до ден днешен пия нещо, билки, пробиотици, добавки. За съжаление вече са ми като наркотик и ме е страх да ги спра. Не знам колко назад си чела в темата, но от всичките тези бактерии и лечения след последния цистит преди 2 години ми откриха и левкоплакия на пик. мехур, не знам от колко време се е развила, но е нещо като слой, който покрива лигавицата и не позволява на аб да проникне, т.е. бактериите си стоят отдолу и колкото и аб да изпиеш, няма резултат.  Но при тази диагноза има и друга картина - като кръв в изследванията на урина, чести позиви за уриниране и др.
Със сигурност няма да стрешиш за схемата на Айдън, един курс за месец да видиш как се чувстваш🤗
А вие махнахте ли си левкоплакията с лазер?

# 68
[
[/quote]
Да, преди година

# 69
[
Да, преди година
[/quote]
Имаше ли подобрение след това?

# 70
[
Да, преди година
[/quote]
Имам, да. Дори наскоро правих контрола, за да съм сигурна, че мястото е чисто. При теб какъв е проблема?

# 71
[
Да, преди година
Имам, да. Дори наскоро правих контрола, за да съм сигурна, че мястото е чисто. При теб какъв е проблема?
[/quote]
Болка в пикочния мехур от доста време. И ми откриха също левкоплакия в тригонума, но е малко. Предстои ми да я махна. Но няма гаранция, че е от това. Иначе урината ми е чиста в последната година, нямам бактерии. Твоята левкоплакия много ли беше и показаха ли ти как изглеждаше? Моята прилича на павирана повърхност.

# 72
Колко е засегнатата площ? Ако е нещо малко, например някакви мм, не се пипа по принцип.
Виждала съм я на екрана, като бяла пяна изглежда, има и клипчета в ютуб от турски клиники. При кой лекар сте?

# 73
Колко е засегнатата площ? Ако е нещо малко, например някакви мм, не се пипа по принцип.
Виждала съм я на екрана, като бяла пяна изглежда, има и клипчета в ютуб от турски клиники. При кой лекар сте?
Пиши ми на лично, ако искаш. Да ти пратя снимки.

# 74
Здравейте, моля за малко съвет и насоки
След тежко преждевременно раждане и фатален край, почти нямам имунитет…..
Всеки месец вече година след раждането аз имам някакви инфекции от сорта на Стафилококи, стрептококи, Е.Коли
Всякакви изследвания сме правили
Над 7 контроли само в лаб Геника
Аз и мъжа ми нямаме плазми и никакви полово предавани
Имахме миналата година - Микопалзма , но след 3 курса Доксициклин , вече година я няма.
Но, откакто пихме Доксициклина съм с нарушена флора , използвала съм всички видове глобули и медикаменти от аптечната мрежа и след това около 10 дни съм добре , след полов контакт всичко до 12 ч се завръща със силна скорост , болки, течение, уриниране и т н
Правих си стъкло и посявка при д-р Иванчев, и лекувахме с Левокса , това показа Антибиограмата …….
7 дни 2 х 1
След това вагинален пробиотик всякакви видове, съм ползвала и преди това също.
 И винаги малко след лечението, дори 1 път в месеца да имаме контакт нещата се връщат…………
Вече почти година така……. Постоянно ходене по лекари, аптеки, лекарства , стрес и никакъв нормален начин на ежедневие …….

Моля за съвет вече къде да търся причината, на какъв лекар и т н
Сега предстои ходене при уролог д-р Вълканов - Пловдив ,
Ще се радвам и на вашите препоръки ….👌🍀

Общи условия

Активация на акаунт