Забавяне на цикъл

• 982
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте, тъй като ми предстои море, а трябва да ми дойде на 03.07 а почивката ми започва на 04.07 до 07.07 и точно тогава не искам да съм в цикъл защото миналата година пак ми се случи и беше ужасно неприятно и искам да го предизвикам по- рано или да го забавя казаха ми един метод за предизвикване но не съм сигурна дали е надежден, става въпрос за витамин Ц който се поставя като тампон няколко дни и веднага ти идва след това по-рано от попринцип , канела също съм чувала че помага,някоя от вас пробвала ли е нещо подобно? И как беше?, А вече крайният ми метод препоръчаха ми едни хапчета за забавяне - Примолут Нор, не знам точно как се пият, дали ще има ефект изобщо и четох някой странични ефекти към тях които не ми вдъхват много доверие, ако някой е запознат моля да ми даде съвет. Благодаря предварително

# 1
Примолут Нор трябва да ти го изпише лекар и да ти даде схема. По принцип се почва известно време след овулация, така че не трябва да чакаш да останат 5 дни преди цикъл и тогава да се сетиш да го отлагаш. По принцип работи при по-голямата част от хората, ако го почнеш достатъчно рано. Аз лично не съм имала никакви странични ефекти, но няма гаранция, че и при теб ще е така. Другите методи силно се съмнявам да действат.

# 2
Най-ефикасният метод е да планираш добре почивката съгласно цикъла. 🙂
Сега можеш само евентуално да промениш датите за почивка.

# 3
Консултирай се с гинеколога си. Единственият метод, който може да подейства, е хормоналният. Ако нямаш противопоказания и изпълняваш препоръката на гинеколога, може и да се получи.
Не прави глупости с бабини деветини и съвети от непрофесионалисти, за да не си докараш някой голям проблем на главата.

# 4
  • София
+1 за консултацията с гинеколога ти - консултация и хормонален препарат, другото са бабини деветинини.
И не прави подобно нещо повече от веднъж годишно, че разбутва жестоко хормоните.

# 5
  • Плевен
Взимаш си менструална чашка и си свиркаш.От както я ползвам мога да тренирам и да ходя на басейн дори в първите дни от цикъла,когато най-много тече.Забравям даже че съм в цикъл!

# 6
  • София

Ех, то така, ако ставаше. Много рядко е концерт по желание кога точно да си вземеш отпуската и зависи от други много по-важни фактори. Как пък ли ще си сменям датите по тази причина.

По темата - пила съм през годините няколко пъти примолут нор и винаги е действал, вероятно и тази година ще пия, защото ще ми съвпадне и на мен с морето. Grinning

Преди години трябваше да ми дойде точно около сватбата. Не исках да приемам никакви лекарства, защото планирах бременност. Тъпках се с витамин Ц като невидяла. Sweat Smile Изобщо не помогна. Поне ми дойде след като приключи цялото тържество. Grinning

# 7

Ех, то така, ако ставаше. Много рядко е концерт по желание кога точно да си вземеш отпуската и зависи от други много по-важни фактори.

По принцип годишният отпуск се планира - календарът на отпуските се задейства от началото на годината, после може да търпи леки промени, но само в отделни случаи, по усмотрение на ръководството при някаква проблематика. Затова казах, че за морето е възможно авторката  да е планирала още от началото.

А и тя казва, че е САМО 4 дни отпуска, от 4.07 до 7.07, не за 2 седмици.
Може поне да опита да направи нещо - да си размени с някой колега дните на отпуск, с одобрение от ръководството.

Аз бих опитала всичко, за да не изпусна морето, но НЕ БИХ пила нищо, за да променям един естествен физиологичен процес.
Приемам обаче всяко мнение, различно от моето, просто защото уважавам свободата на избор на човека.

# 8

Ех, то така, ако ставаше. Много рядко е концерт по желание кога точно да си вземеш отпуската и зависи от други много по-важни фактори. Как пък ли ще си сменям датите по тази причина.

По темата - пила съм през годините няколко пъти примолут нор и винаги е действал, вероятно и тази година ще пия, защото ще ми съвпадне и на мен с морето. Grinning

Преди години трябваше да ми дойде точно около сватбата. Не исках да приемам никакви лекарства, защото планирах бременност. Тъпках се с витамин Ц като невидяла. Sweat Smile Изобщо не помогна. Поне ми дойде след като приключи цялото тържество. Grinning

По въпроса с датите не го организирам аз и няма как да променя нищо и не ми остава друг избор освен да направя нещо с цикъла ми . А относно хапчетата лекар ли ти ги е предписал и колко време преди цикъл си започнала да ги приемаш и след това кога ти дойде. Ще съм благодарна ако ми споделиш!❤

# 9
  • София
По лекарско предписание е, да. Помня, че няколко дни преди очакваната дата на цикъла съм го пила, но в последните години не ми се е налагало и не мога да ти кажа с точност.

# 10
  • София
petkova67, няма нужда да се оправдаваш - случва се на всяка жена.
Вместо това не губи ценно време, а си запази час при гинеколога ти, за да му обясниш ситуацията и да ти помогне.

# 11
Изписвали са ми Примолут Нор за предизвикване на М (лиспваше при мен, не съм целяла изместване). Първо, не е точна наука, при всяка жена действа различно. Въобще не е сигурно, че ще ти съвпадне с плановете. Второ, 2-3 дни като се появи, бях със зверски болки и въпреки обезболяващите, едва успявах да стана само до тоалетна. Да не се окаже, че ще ти дойде точно при пътуването или там и да прекараш цялото време на легло или да се гърчиш в колата.

Това с витамините и канелата са градски легенди. Само проблеми можеш да си докараш със слагане на нещо там.

Моят съвет е да си вземеш тампони и менструални бански. За чашките - ако нямаш опит, ще ти е нужно известно време да свикнеш. Също така, ако имаш по-силно течение и съсиреци има риск от протичане.

# 12
За тампони чувала ли си?
Менструална чашка?
Менструални бански?
Че няма да свърши светът, ако 4 дена не се къпеш в морето? (Да, и на мен ми се случва, имам цикъл от 1989 г.)
Абе мислете малко, преди да си застрашавате здравето за глупости Simple Smile

# 13
  • София
Чак пък да се застрашава здравето, особено, ако е обсъдено с лекар не виждам проблем.

# 14
Чак пък да се застрашава здравето, особено, ако е обсъдено с лекар не виждам проблем.
Вагиналното поставяне на канела или витамин Ц ли? Grinning

Когато аз бях на възрастта на авторката (допускам, че е на 16-18 например, иначе защо би задала такъв въпрос), примолут нор спокойно се купуваше без рецепта и масово се прилагаше и без лекарско предписание. Не вярвам това да се е променило.

Както казах - съществуват и безопасни начини, които не включват хормонална терапия и/или бабини деветини.

Общи условия

Активация на акаунт