Слънцезащита - 8 тема

• 55 437
  • 645
  •   1
Отговори
# 180
Ами аз веднъж бях подарила една слънцезащита, че не беше много евтина. Sweat Smile Но пък моята приятелка използваше точно такава.

# 181
  • София
Аня, зависи от слънцезащитата.
Най-голямо дърво са някои от тонираните на марка, която по принцип харесвам - Авен напоследък пускат много малоумни цветове на продуктите. Тъмни или откровено жълти. Не ги хвърлям, а опитвам да им доизкусуря цвета с няколко капки светъл ФДТ. Така получената смес мога да ползвам в не много слънчеви дни.

Ако не е тонирана, тогава я ползвам върху деколте, рамене или доизхабявам на плажа.

# 182
  • София
Не, не е тонирана. От типа детска е, дето децата стават бели като сирене като се намажат.
Не мога да го ползвам това нещо, 3 дни не ми се отми от краката... Ето за това иде реч. Пише мляко, но си е крем. Взех го за малкия (вече на 9г), че като бебе на 1г направи алергия от "детския" Бочко, наложи се тогава инжекции с урбазон. Та, с години му купувах само медиц. слънцезащита, тази година за пръв път се престраших от марките на dm, добри са, няма реакция, пазят, нямат октокрилен! Обаче! точно туй нещо буквално няма измиване. Мъжо предпочиташе да ползва моя за лице, отколкото да се маже с "блажната боя". А не се сещам за малко бебе край мен да я доизползват.

# 183
аня, емаг - 2 бр бяха с бд
или хвърляш, или преди душ мажеш с бебешко олио на сухо и после с душ-гел под водата - правиш го на принципа на двустъпковото корейско измиване; аз само така почиствам слънцезащитата от лицето, а за тяло ползвам обикновените защити на балея, те се измиват лесно

# 184
Аня, абсолютно същото преживяване имах и аз само, че с този продукт на Биодерма.
Пази много и лесно се разнася, обаче колкото повече стоиш във водата по бял ставаш, и то едно особено сивкаво бяло, абе грозна гледка.
https://www.emag.bg/slyncezashtiten-sprej-bioderma-photoderm-max … ng_1019297753_1_1

# 185
Това със ставането бял и трудното разнасяне не е ли специфика на минералните слънцезащити? Те са такива плътни, "сухи" и "порести", като крем "Здраве", а не мазни като повечето млека. За нас с мъжа ми не купувам такива, но за децата (почти 3 и почти 6) вземам само от този тип, обикновено на Uriage 1st mineral cream, наистина пазят и съм спокойна с тях.
Скрит текст:

Някой горе показа една слънцезащита на Laroche Posay в тубичка. Не съм ползвала лично, но моя приятелка с алергии и проблемна кожа ползва такава по препоръка от дерматолог и е доволна. Тя е и с доста матова кожа де, та там проблемът е по-скоро в излизане на пъпки и раздразнение, отколкото зачервяване и изгаряне на кожата.

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 07:26 от Melusine

# 186
Здравейте, искам да попитам за слънцезащитата на Apivita Bee Sun Safe, тъй като сега ги има намалени в комплект с after sun гелчето им, дали някой ги е ползвал (със суха и чувствителна кожа съм)? Благодаря Ви предварително!

# 187
Чудна темичка! Жалко, че чак сега я откривам.

Тази година заложих за лицето на Dr. Derm Professional SPF50 (последните три години залагам на него зима, пролет, лято, есен). Супер съм доволна. Засега не смятам да сменям.

Имам и минералния BB крем на Bellapierre -  и той има  SPF20, както и пудрата им SPF15.

За тялото тази година SPF50 на Bodi Beauty. Доволна съм.

За бебето - Wooden Spoon SPF50.

MM маже всичко, което и аз, което е страхотен напредък, защото вече се научи сам да се сеща да си слага слънцезащита, а не се налага да му напомням.

# 188
Независимо какъв слънцезащитен крем използвам на лицето си, когато се прибера и реша да си измия лицето и да го изчистя с мицеларна вода, кожата ми става червена и раздразнена... Не знам на какво би могло да се дължи? Ако беше алергия към слънцезащитата, защо цял ден няма никакви признаци, а само при отминаването се зачерявам... или може би реакция с мицеларната вода?! На вас слънчало ли ви се е?

# 189
с мицеларната вода търкаш
смени начина, по който почистваш лицето от слънцезащитата - ползвай двуфазово почистване с олио и гел или само с гел
също пробвай с друга мицеларна вода, но мисля, че отново ще раздразниш кожата

# 190

Някой използвал ли е тази слънцезащита?

Пробвала съм я и прави кожата много мазна..

# 191
Това днес, иначе съм замъкнала и Адерма детски, 50 за възрастни, Авен и Юсерин тонирани.
От пудрата на Хелиокеър съм супер доволна.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 192
  • Sofia
Днес дерматолог ми изписа тази слънцезащита - Eucerin Actinic Control MD SPF100. Идвам да споделя, че е с много приятна консистенция на флуид, не дразни, попива и прави кожата много мека. Попитах за alcohol denat на второ място в съставките и докторът каза, че не е проблем, хубаво е да се нанася върху дневен крем, което аз така или иначе правя.
Споделям, защото много й се чудей в началото на лятото, но ме притесняваше да не е мазна (както повечето с някакви лекарски показания), а нямаше къде да се пробва. Сега е и намалена навсякъде и е супер изгодна - 27 лв за 80 мл.

# 193
Здравейте, колко време след отваряне е годна за употреба слънцезащитен крем и спрей конкретно за Uriage?

# 194
Трябва да е упоменато на опаковката. Иначе аз напоследък си ги изразходвам и на следващата година. Например тази сутрин отворих нов спрей на Avene, няма да го изразходвам целия тази година, но напролет ще го довърша.

Общи условия

Активация на акаунт