Слънцезащита - 8 тема

• 54 578
  • 641
  •   1
Отговори
# 630
Жълтия е един.

# 631
Има жълто още един.
Ами ок, значи отпада този.
Иначе на всички пише, че попива бързо и не лепкали.

А зимата пак ли използвате същите слънцезащитни като лятото или намаляте фактора?

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 10:51 от Елора

# 632
Аз си използвам същите, нищо не намалям. Имам си любим ежедневен за градска среда корейски 50 фактор който изпозлвам под грим целогодишно, и лятото само взимам и флуид на някоя европейска марка с 50 фактор за плаж и излагане на слънце.

# 633
  • София
Има жълто още един.
Ами ок, значи отпада този.
Иначе на всички пише, че попива бързо и не лепкали.

А зимата пак ли използвате същите слънцезащитни като лятото или намаляте фактора?
Не намалям фактора и без това съм с пигментни петна

# 634
Здравейте хора! Имам въпрос и нужда от съвет! От юли месец ходя на лазерна епилация на лице... Знам, че не е най подходящото време за тази процедура, но така се случиха нещата ,че тогава започнах.. След лазера трябва хубава слънцезащита.. купих си някаква марка от DM и какво се случи - ами кремчето е без аромат ,което ми хареса, но от него лъщя ли та лъщя.. освен това нищо не направи за защитата на лицето ми и имам лунички и затъмнени петна по лицето... Сега си търся нов и истински крем ,но съм пред дилема. . Кое да избера - не знам.. дали флуид или крем си ... Или този на ларош Simple Smile отворена съм за съвети и критики Wink Благодаря ви

# 635
Флуида трябва да е по-лек от крема. Тоест течен.
Вече като видиш продукт за пигмент виж дали не е оцветяващ.
Че някои са като сс крем почти.

# 636
  • Prismatica Aerie
... отворена съм за съвети и критики Wink
За да получите SPF обявен на етикета, трябва да слагате количество около 1.25 мл., което е грубо 1/4 ч.л. Масово хората използват едва 1/3 от това количество и не подновяват - оттам и недоволството, че слънцезащитата не пази.
Освен това, никой крем не блокира 100% UV , затова се пазете генерално от слънцето, носете шапки с широка периферия и търсете сенките.

# 637
Ох, как да сложа толкова много, да го чакам да попие сто часа, после и сс  крема да слагам и от него сигурно толкова, защото и той е с фактор.

# 638
Зависи може би от текстурата и самия крем. На Dr. Paw Paw, една корейска и щита на Ланком ги мажа, както се казва, с голямата баданарка, вероятно около 2-3,5 см линия на пръста, нанасям на два пъти, попиват си сравнително бързо. Отгоре слагам понякога glow на Диор, но и него мажа с пръсти, не контурирам нищо и не ползвам ФДТ, вероятно тогава е по-сложно.

# 639
  • Prismatica Aerie
Ох, как да сложа толкова много, да го чакам да попие сто часа, после и сс  крема да слагам и от него сигурно толкова, защото и той е с фактор.
Сложете, но едва ли ще се харесате. ☺️
Обяснявам фактите. Кой какво и как ще го нанася - е въпрос на лична преценка, ежедневие и предпочитания.
Пробвайте да нанасяте на два или три пъти, има леки, бързо попиващи формули, които позволяват това, те са и с функция на крем, т. е. спокойно заместват употребата на дневен крем под сънскрийна.

# 640
Аз така правя. Първо бялата защита. После пак от сс крем или слънцезащитния, но оцветяващ.
Прикривам си червенините, няма начин. Обратното не ми харесва и няма начин да изляза от дома в тоя вид  Joy
Затова използвам два крема. Един бял и един оцветяващ.

# 641
  • В морето
За след лазерна епилация, в студиото, в което аз ходя, препоръчват Isdin като бранд. Аз лично LaRoche много предпочитам, винаги съм била доволна, но кремове си купувам, а не флуиди, особено Anti-Age има един, много ми допада.

Общи условия

Активация на акаунт