Слънцезащита - 8 тема

• 55 326
  • 645
  •   1
Отговори
# 630
Жълтия е един.

# 631
Има жълто още един.
Ами ок, значи отпада този.
Иначе на всички пише, че попива бързо и не лепкали.

А зимата пак ли използвате същите слънцезащитни като лятото или намаляте фактора?

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 10:51 от Елора

# 632
Аз си използвам същите, нищо не намалям. Имам си любим ежедневен за градска среда корейски 50 фактор който изпозлвам под грим целогодишно, и лятото само взимам и флуид на някоя европейска марка с 50 фактор за плаж и излагане на слънце.

# 633
  • София
Има жълто още един.
Ами ок, значи отпада този.
Иначе на всички пише, че попива бързо и не лепкали.

А зимата пак ли използвате същите слънцезащитни като лятото или намаляте фактора?
Не намалям фактора и без това съм с пигментни петна

# 634
Здравейте хора! Имам въпрос и нужда от съвет! От юли месец ходя на лазерна епилация на лице... Знам, че не е най подходящото време за тази процедура, но така се случиха нещата ,че тогава започнах.. След лазера трябва хубава слънцезащита.. купих си някаква марка от DM и какво се случи - ами кремчето е без аромат ,което ми хареса, но от него лъщя ли та лъщя.. освен това нищо не направи за защитата на лицето ми и имам лунички и затъмнени петна по лицето... Сега си търся нов и истински крем ,но съм пред дилема. . Кое да избера - не знам.. дали флуид или крем си ... Или този на ларош Simple Smile отворена съм за съвети и критики Wink Благодаря ви

# 635
Флуида трябва да е по-лек от крема. Тоест течен.
Вече като видиш продукт за пигмент виж дали не е оцветяващ.
Че някои са като сс крем почти.

# 636
  • Prismatica Aerie
... отворена съм за съвети и критики Wink
За да получите SPF обявен на етикета, трябва да слагате количество около 1.25 мл., което е грубо 1/4 ч.л. Масово хората използват едва 1/3 от това количество и не подновяват - оттам и недоволството, че слънцезащитата не пази.
Освен това, никой крем не блокира 100% UV , затова се пазете генерално от слънцето, носете шапки с широка периферия и търсете сенките.

# 637
Ох, как да сложа толкова много, да го чакам да попие сто часа, после и сс  крема да слагам и от него сигурно толкова, защото и той е с фактор.

# 638
Зависи може би от текстурата и самия крем. На Dr. Paw Paw, една корейска и щита на Ланком ги мажа, както се казва, с голямата баданарка, вероятно около 2-3,5 см линия на пръста, нанасям на два пъти, попиват си сравнително бързо. Отгоре слагам понякога glow на Диор, но и него мажа с пръсти, не контурирам нищо и не ползвам ФДТ, вероятно тогава е по-сложно.

# 639
  • Prismatica Aerie
Ох, как да сложа толкова много, да го чакам да попие сто часа, после и сс  крема да слагам и от него сигурно толкова, защото и той е с фактор.
Сложете, но едва ли ще се харесате. ☺️
Обяснявам фактите. Кой какво и как ще го нанася - е въпрос на лична преценка, ежедневие и предпочитания.
Пробвайте да нанасяте на два или три пъти, има леки, бързо попиващи формули, които позволяват това, те са и с функция на крем, т. е. спокойно заместват употребата на дневен крем под сънскрийна.

# 640
Аз така правя. Първо бялата защита. После пак от сс крем или слънцезащитния, но оцветяващ.
Прикривам си червенините, няма начин. Обратното не ми харесва и няма начин да изляза от дома в тоя вид  Joy
Затова използвам два крема. Един бял и един оцветяващ.

# 641
  • В морето
За след лазерна епилация, в студиото, в което аз ходя, препоръчват Isdin като бранд. Аз лично LaRoche много предпочитам, винаги съм била доволна, но кремове си купувам, а не флуиди, особено Anti-Age има един, много ми допада.

# 642
Здравейте, искам да попитам някой има ли мнение за слънцезащитата на cocosolis spf50? Питам специално за зоната на лицето.

# 643
Здравейте, искам да попитам някой има ли мнение за слънцезащитата на cocosolis spf50? Питам специално за зоната на лицето.

Аз лично съм много доволна от маслото им, слагала съм и върху лице - кожата ми реактивна, розацейна - супер е!Но за конкретен КРЕМ за лице нямам наблюдения

# 644
Изпробвах ги
https://galen.bg/eutserin-slantsezashtiten-ultra-lek-fluid-za-li … rotekt-spf50-50ml

https://galen.bg/eutserin-slantsezashtiten-gel-krem-za-litse-pig … -tamen-spf50-50ml

Наистина първия е лек, добре попи.
И наистина не съжалявам, че взех тъмен от втория, няма общо със сс крем, покри нещо, но изключително слабо.
По-добре на биодерма да си остана като приключа.
Но ще го използвам разбира се.

Връщам си думите назад за оцветения защитен на юсерин.
Добър е. Покрива си всъщност. Просто трябва време. Не се вижда веднага. Аз винаги ги слагам тия неща 5 минути преди тръгване.

Пак си връщам думите за оцветения Joy
С покритието няма проблем, проблем се оказа, че лицето ми почервенява, особено около брадичката и ме сърби.
Мислех, че е от друго, но от това е.
Може да е юсерин, но явно нещо в него ме дразни.

Общи условия

Активация на акаунт