Слънцезащита - 8 тема

• 55 447
  • 645
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Биодерма си взимам аз. Не ми жълтее ай ме предпазва добре тъй като аз съм и със слънчева алергия.

# 346
Биодерма си взимам аз. Не ми жълтее ай ме предпазва добре тъй като аз съм и със слънчева алергия.
Кой на Биодерма?
Аз съм ползвала за лице преди време и ми харесваха.

# 347
  • София
Ето този ползвам, но само за тяло https://remedium.bg/bioderma-fotoderm-ultra-mlyako-spf50-250ml-066387/p . Виждам, че имат и спрей, но не знам до колко е покривно със спрея.
Иначе за лице си взех този и съм доста доволна с изключение на неудобната опаковка https://makeup.bg/product/813996/

# 348
  • София
Някой дали е ползвал този https://www.eucerin.bg/products/sun-protection/sun-fluid-photoag … g-control-spf-50?
Аз привършвам на Д-р Дерм и ми се иска да го сменя. Загледах се в този на Юсерин и затова търся мнения.

# 349
Здравейте, от 2 години ползвам само Avene B protect. Сега искам да го сменя с антиейдж слънцезащита, пробвах крема на Ла рош на мостра и много ми хареса. Колебая се между него и антиейдж на Авен. Някой може ли да направи сравнение?

# 350
  • FRANCE
На ла рош антиейдж ми идва много мазен. Но аз съм със смесена кожа, която лятото в Т зоната си е безобразно мазна.

Иначе за слънчевата алергия. Дъщеря ми е с такава. И е супер бяла.  Вече втора година от април почва да пие витамини за подготовка за слънце . Доста добре се повлиява и няма симптомите (естествено нон стоп с крем, на плажа с панталон и риза под чадър).

# 351
  • София
Какви са тези витамини за подготовка за слънце?

# 352
Здравейте, от 2 години ползвам само Avene B protect. Сега искам да го сменя с антиейдж слънцезащита, пробвах крема на Ла рош на мостра и много ми хареса. Колебая се между него и антиейдж на Авен. Някой може ли да направи сравнение?

Според мен всяка слънцезащита е и анти ейдж на общо основание. Важното е да пази добре от слънце. Иначе в стъпките преди нея и основно във вечерната рутина наблягам на активи срещу бръчки и петна.
На La Roche съм ползвала различни тестери и на мен не ми стоят добре, имам и дразнене на очите от тях. На Avene обичах Reflexe solaire старата версия, другите са ми мазни и тежки.

# 353
  • FRANCE
Какви са тези витамини за подготовка за слънце?

Тя ползва в момента тези от Амазон. Миналата година бяха други но не мога да се сетя марката

# 354
  • София
За първи път виждам такива. Благодаря много!

# 355
  • София
За добавки за кожата лятото - съм си взимала и периодично пия пролетта бета каротен и акай бери на прах (бях чела, че подпомага за хубав тен, защото аз или изгарям, или като се мажа старателно просто не почернявам). Бета каротена е тестван, помага за по-хубав тен. Simple Smile Не са ми изписани от лекар, обичам да чета за добавките.

По повод вит. Д - с години не слагах слънцезащита, освен на плажа (за което сега съжалявам малко), но се оказах с дефицит на вит. Д. Така че явно няма връзка.
Преди време една дерматоложка ми каза, че имало връзка с кръвната група - дефицита на вит. Д и лесното изгаряне от слънцето.
И, който пие по-високи Д (над 2000 единици), да приема и вит. К. Wink

И за да не е съвсем като спам поста ми- при мен успешно защитава от слънце ББ крема на Миша, направо се влюбих в този крем. Миналият май на Каланджата в Синеморец си беше доста слънчево и лицето ми си беше екстра, само около веждите (където очевидно не се бях намазала добре) леко ми пареше вечерта. Та, за градска грижа и докато съвсем не е станало лято, разчитам на него за лицето.

# 356
  • София
Има и теории, че дефицита на витамин Д също е предпоставка за изгаряне... Колко е така не зная.

# 357
Не бях чела тази тема, много полезна, набелязах си някои неща за в бъдеще

Набързо приключих с покупките за това лято, от два дни само сравнявам цени, опаковки
В galen в момента имат промоции и поръчах
За мен имам запаси от корейския крем, но сега взех да пробвам и на eucerin за защита от слънчева алергия

За децата се чудих и тази година заложих на eucerin + за нас възрастните

За градината и в градски условия от продуктите на bebo
Скрит текст:

Извън слънцезащита успешно  на ръцете замених скъпия benocan с детския на bebo срещу суха кожа, вятър и студ. Гъста е консистенцията като  на benocan, хидратира раздразнена кожа без да остават ръцете мазни
Скрит текст:

Uriage също имат малка промоция в момента, там взех други мазила - лосион за тяло. Също мехлема им против напуквания е страхотен и действа безотказно,  emag последните месеци го пускаха от време на време най - изгодно за 24лв

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 14:08 от Щефи

# 358
  • софия
Здравейте дами, работата ми е свързана с постоянно сноване между офиса и двора. Колкото и да се мажа все почернявам. Използвах две години корейски слънцезащити, но май са слаби и не ме пазят. Моля з. а съвет от коя слънцезащита сте си оставали с бяло лице без тен и петна. Не ми се иска да взимам на сляпо. В аптеките общо взето пробутват каквото им падне. Благодаря предварително 🌹

# 359
Откакто открих тази на Thank you Farmer, не съществува друга за мен. Супер приятна и лека текстура, добра защита, плюс е и че хидратира.

Общи условия

Активация на акаунт