Слънцезащита - 8 тема

• 55 340
  • 645
  •   1
Отговори
# 525
Тази от снимката е с такава консистенция, че се разтече. Иначе по-плътна не би изглеждала толкова много.

# 526
Толкова крем няма да ми попие, цял час ще трябва да търкам, че да попие, то направо като маска.
В тия жеги да нанасям такова количество, няма начин.
А и след това трябва и сс крема.
Иначе ги взех и двата, безцветния и оцветяващия, но още не съм ги пробвала. Утре или в петък.

# 527
  • Prismatica Aerie
В тия жеги да нанасям такова количество, няма начин.
Какво количество нанасяте - си е абсолютно ваша работа. Но го имайте предвид, ако случайно после обвините слънцезащитата, че не пази.
По-малко количество = по-нисък SPF = по-слаба протекция.

# 528
Естествено, че е моя работа. Ама обсъждаме нещата все пак.
 Аз си преценявам, просто се чудя как може такова огромно количество да се нанесе.
Онзи ден от стария нанесох повече. Ами ужасно ми беше кофти. После трябваше и вв крема.
Случвало се е и вечерните кремове да сложа повече и дори не е като на снимката. И то няма попиване. Просто взех салфетка и обрах ненужното.

# 529
И аз само от моя опит ще кажа как при мен е възможно - с двойно почистване вечер и пилинг веднъж седмично, комбиниран с глинена маска. Нататък в рутината всичко ми попива, дори между стъпките пръскам термална вода. Предполагам че с правилно почистване и с подходяща за моя тип кожа слънцезащита се получава и усвояването. Също така спазвам инструкцията да се слага 20 минути преди излизане/излагане на слънце, а не в последния момент. Ако изляза веднага след мазането, сигурно ще лъщя страшно, но като я слагам по-рано до излизането изглежда адекватно.
Ако ви идва в повече, спокойно може да отнемете от количеството, което не ви попива, и да се погрижите за деколтето и/или отгоре на дланите - с възрастта това са зони, на които се появяват петна.

# 530
  • Prismatica Aerie
Всъщност, "правилото" за двата пръста е малко подвеждащо и неточно.
Хората са с различни по дължина и големина пръсти и лица, продуктите са с различни консистенции.
Затова е добре да се измери еднократно количеството с мерителна лъжичка и после вече на око.
Да, 1.25 мл е много и повечето хора не нанасят толкова. Но колкото и да е - е по-добре от нищо.
 Има достатъчно елегантни формули, които позволяват нанасяне на по-голямо количество. Важното е да се съобрази с вида кожа, климатичните условия и дневните активности. Аз съм винаги с по няколко отворени слънцезащити.

# 531
Ако човек намери правилната слънцезащита за кожата си, изобщо не е много препоръчителното количество. Освен това, винаги можа да се разнесе върху и зад уши, задната част на врата, по деколтето и всяка открита част.

# 532
  • Prismatica Aerie
Освен това, винаги можа да се разнесе върху и зад уши, задната част на врата, по деколтето и всяка открита част.
А, тези части са отделна квадратура.😁
За шия - още два пръста.
Лице+шия=1/2 ч.л. общо.

# 533
Напълно подкрепям, просто давам пример за разпределение. 😊

# 534
При Ultrasun инструкцията е - един пръст за лицето и един пръст на уши и шия.

# 535
  • В морето
Напълно съм съгласна и аз с две неща, които точно отговарят и на моя опит:
1. При редовно добре почиствано и/или ексфолирано лице продуктите попиват по-добре и в по-голямо количество.
2. Колкото и слънцезащита да се сложи е по-добре от никаква.

# 536
Здравейте, ползвам корейска слънцезащита за лице, нямам оплаквания, нито ми е слаба, но бих искала да си взема и още нещо. С мазна кожа съм, може би флуид ? Ползвала съм този на Адерма, но ще бъда благодарна и за други препоръки.
За тяло ползвам Авен.

# 537
Купих Аvene anti-pigmentation tinted fluid 50+ ама много оранжев цвят, като братовчедка на Тръмп съм, не мога да намеря никъде Avene b-protect да не го спряха
B-protect е спрян вече, някъде се намират останали количества. И аз се бях притеснила, защото с него ми е най-добре, почти не използвам и фдт вече. Но на негово място пуснаха варианта Radiance/eclat. Същият е, купувай смело. Сменили са само опаковката и името. И аз се сдобих с tinted варианта по погрешка, няма никаква адаптация към тена и е ужасно тежък за мен.

# 538
  • Prismatica Aerie
🤔

Оттук.

# 539

Хм, инструкциите за нанасяне на крем не ги чета.
Не знаех, че и ушите се мажели Grinning
Е, мога да опитам малко повече да сложа на някои места.

Общи условия

Активация на акаунт