Недохранване при бременност

• 1 777
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте!Пиша с молба,ако има някоя жена,като мен,която не изпитва нужда от храна по време на бременност.Бременна съм в 12 г.с и буквално само закусвам,по-цял ден не се сещам за ядене и едва си набавям около 1000 калории дневно.С бебето всичко е наред, вече минах и на ранен биохимичен серумен скрининг.За три месеца,теглото ми от 48 кг е 49 кг.Това нормално ли е?Много се притеснявам,че не доставям нужните хранителни вещества на бебето с този глад....😐.Докторите ми казват,че всяка бременност е различна и нямало проблем в това.Моля за съвет.

# 1
Ами опитвайте да се храните не само сутрин. Малки порции и неща, които харесвате. Търсете храни с по-висока плътност - яйца, ядки, масло. Така с малко количество, ще набавяте повече хранителни вещества.

Аз също качих малко килограми за цялата бременност - реално почнах да качвам към края на втори триместър, първия триместър си бях на моите килограми кажи-речи. Отделно, че беше лято, жега и също не ми се ядеше. Пиех много вода, ядях плодове.

Имай предвид, че в даден момент желязото може да се окаже проблем. При мен падна до под 80 и дори системи се наложи да ми пускат.

# 2
Точно в това е проблема,че ако зависи от мен няма да ям нищо.Буквално храненето е насилствено, а и много ми се гади от полезните храни,като яйца,мляко,риба.плодове,зеленчуци. Предимно ям месо,черен хляб и маслини Хемоглобина ми падна още в 7 г.с от 132 на 109 ,сега е 100 и взимам добавка Феро Енерджи.

# 3
В първите 3 месеца на мен ми е по-странно много качващите. То почти нищо няма още, абортите са разрешени в този период, няма какво толкова да се качи, освен ако чисто и просто не напълнееш. В този период има и много бременни, които се скъсват от повръщане, а нямат апетит, та даже и отслабват.

# 4
Бях 48-49 кг, когато забременях. Стресове, гадене, диария - и паднах на 44-45 кг. Вместо да качвам, аз слабеех. Диета заради разстройството, че имах синдром на раздразнено дебело черво… чак е 4-ти месец си върнах кг. И влязох да раждам 61 кг.
Бебето не страда на този етап от бременността, но ти ще страдащ… Това само със закуската е голяма глупост, ще направиш тежка анемия, не се крепи на добавките само.
Яж каквото обичаш, добави витамини за бременни и просто си направи режим - закуска, обяд и вечеря.
Ако продължаваш така - в един момент бебето ще почне да изостава, а ти да линееш.
Не е въпросът да качваш в момента, то е твърде рано, въпросът е, че ти реално не се храниш, дори и за здрав човек веднъж на ден е недостатъчно.
Аз съм в момента 43 кг и съм супер слаба. Ям обаче по 3 пъти на ден. Имам си изграден режим и не пропускам хранене.
Не мога да разбера дали и преди си била така или е нещо от бременността?

# 5
Mila ,била съм бременна 7 пъти,5 от които завършиха със спонтанен аборт между 7 и 12 седмица.Имам 2 нормални бременности с 2 нормални раждания.Едната бременност качих 8 кг,другата 5 кг,защото много повръщах до последно. Въпреки това имах апетит и се ядох нормално,сутрин, обед и вечер,а сега буквално 1  път и до там

# 6
Аз въобще нямах апетит и храната ми се струваше безвкусна.
Просто си определих часове за хранене и ги спазвах, без значение дали ми се яде или не.
Щом нямаш гадене, ще се справиш. Навиваш си часовника и действаш.

# 7
Има жени, които даже връщат тегло Simple Smile Не се знае дали по-нататък няма да се променят нещата, има разлика в етапите на бременност. А и имайте предвид, че има дами, които първите три месеца се сцепват да повръщат и не ядат ефективно почти нищичко. Аз сладко и плодове не погледнах цяла бременност, хем бях бременна цяло лято и цяла есен Simple Smile
Имайте предвид, че плода ще си вземе от вас, каквото му е нужно. Природата не е глупава и поставя плода на първо място. Така е и с кърменето впрочем. То ще си вземе от вас и витамини, и всичко. После обаче как ще се отрази на вас е друга бира Simple Smile Опитвайте, до колкото можете, но в крайна сметка не се насилвайте. Правете си черен хляб със семена, ядки, някой зеленчук даже. Вкъщи правим хляб с квас и почти всяка сутрин закусвах "палачинка" квас на тиган със сирене. Скука, но ми беше добре на корема.

# 8
Смутита също са вариант - могат почти всякакви плодове и зеленчуци да се сложат. Малко лед и сега в топлия сезон са приятни за пийване.

# 9
Много жени не качват в началото. Де и аз да бях от тях, голям вълчи глад при мен и постоянно гадене, което само с храна се успокояваше. И сега така.

Направете си график за да хранене и яжте по малки порции от полезни неща. Но щом лекарят казва, че всичко е наред, успокойте се

# 10
Здравейте,аз също не изпитвам нужда от храна (имах кратък период,в който хапвах пици,сандвичи и такива гадости) но пък и до бременноста не се хранех особено(веднъж в ден и вчерта плод или нещо леко)

# 11
До 13-14 седмица бях почти на пълен глад, защото ми се гадеше от всичко. После си наваксах 😀.
Щом лекарите виждат, че всичко е наред, з а и Вие се чувствате добре, няма място за тревога.

# 12
Следете си сама б12 , витД, желязо, феритин, тжск и албумин. Първите три месеца не е проблем, но после е е лошо , ако имате недостиг. Трябват ви протеини повече. Аз бях все с нисък албумин последните три месеца - тъпчех се насила с извара и др, за да не пия изкуствени протеини и пак нямаше голям ефект, но не падаше още албумина. Трябват ви протеини , но не се изключва нищо от храната. Правете си смутита - добавяйте - извара, кис. мляко, скир . Аз бях с нисък б12 и сега и бебето ми е с нисък б12 , а то се отразява на развитието му. Пийте хубави витамини и омега 3,за бременни, не масовите.

Общи условия

Активация на акаунт