САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 711 266
  • 17 799
  •   4
Отговори
# 75
Не съм, познавам, да. Познавам и жени с проблемни бременности и аборти и не мога да си представя как например на пометнала жена ще й се отказва да й се направи аборт и тя ще получи натравяне на кръвта, или 10 годишно изнасилено момиче трябва да пътува хиляди мили до друг щат за аборт, но се случвало заради законови забрани.
И аз като теб отказвах да повярвам, че е вярно, но е. Виж историята на Лорън Милър. Била бременна с близнаци, но се появява проблем с единия плод и за нейно здраве и здравето на другия е бил нужен аборт. Многократно попада в спешното, но не била достатъчно пред умиране, за да й направят аборт. Дефинирани критерии за това нямало. Сега съди щата Тексас. И, за съжаление, не е единствената. В момента, в САЩ една от три жени живеят в щат със забрана за аборт.

https://m.youtube.com/watch?v=ATx0gj8Km7s&t=38s&pp=ygUWbGF1cmVuI … hYm9ydGlvbg%3D%3D

# 76
Америка е на колене, а американските граждани не заслужават този кенеф във който демократите я превърнаха.

Няма да забравя как преди 4 г се молех Джо Байдън да спечели, за да вдигне бана за имигранти и да отворят посолствата. Е успях, стана, взех си зелена карта и вече съм резидент. Да, ама 3 години гледам как нещата вървят на зле и по зле.
Противоречиш си. Заради Тръмп си нямала основна свобода - да бъдеш в САЩ, а сега мислиш, че многократно фалирал собствени бизнеси бизнесмен, ще направи икономическия живот на американците по-добър. Като оранжев палеолитен Елвис, на мъжете им грабва въображението, на жените - не ми е ясно какво? (Той пък си има мнение по въпроса)

# 77
През мандата на Тръмп американската икономика имаше най-добрите показатели през цялата си двеста+ годишна история. Хайде сега почнете да вадите вода от десет кладенеца как това не било вярно,щото...

# 78
Какви икономически показатели, когато така брутално се нарушават основни права на жените - на автономия над тялото им, на медицинска грижа при спешен случай, на здраве, на живот? Като гледам какво се случва, все едно някаква утопия чета, неща като от гаден филм, но реалност. Жените от републиканската  партия дъщери нямат ли, та да подкрепят дискриминационни и анти-демократични, нечовешки закони? Като жена и майка на дъщери, съм потресена. Аз само заради това бих се върнала в Европа. Тук поне въпросът е уреден в Конституцията. Само консерваторите в Полша искат да променят това.

В Европа, в големите 1 милион + градове не е много по-различно икономически от Америка за мен, може би само в по-малка степен са икономическите проблеми, но натам вървим. Лондон, Берлин като наплив на бежанци или мигранти и свързаните с това проблеми с престъпност, наркомания са трагедия.

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 11:19 от Анонимен

# 79
За какво му е на тръмп или в Щатите да се прави това. Да не би да има нужда от много сериозна димна завеса.
Иначе не мога да си представя за какво им е.

# 80
През мандата на Тръмп американската икономика имаше най-добрите показатели през цялата си двеста+ годишна история. Хайде сега почнете да вадите вода от десет кладенеца как това не било вярно,щото...

Интересно ми е да прочета - намалили са дълга, свалили са цените на имотите, вдигнали са доходите?

# 81

Интересно ми е да прочета - намалили са дълга, свалили са цените на имотите, вдигнали са доходите?
не съм мног осигурна, защото не съм запозната подробно, но от което ми е попадало пред очите за четене е осигурил работа в страната и е намалил точенето на пари навън за разни международни организации. Нещо такова беше.

# 82

не съм мног осигурна, защото не съм запозната подробно, но от което ми е попадало пред очите за четене е осигурил работа в страната и е намалил точенето на пари навън за разни международни организации. Нещо такова беше.

Което съвсем не значи цъфтяща икономика. Виж, ако е докарал най-ниската безработица за 200 години е супер, но някак не ми се вярва.

# 83
Аз не знам какво разбираш под цъфтяща икономика. Увеличаващ се брой на милионерите и милиардерите , по света расте много,  или доволно население ?

# 84
Аз не знам какво разбираш под цъфтяща икономика. Увеличаващ се брой на милионерите и милиардерите , по света расте много,  или доволно население ?

- Бюджет без дефицит
- Ръст на брутния продукт
- Намалена безработица
- Намален дълг
Ей такива работи. Доволното население е следствие в добрия случай. Защото има и варианти с доволно население (временно), но после лошо - справка Гърция.

# 85
Резултатът на едно управление се усеща в следващото.  Бавно става отразяването.
 С други думи ,каквото се усеща е на предишния.

# 86
За какво му е на тръмп или в Щатите да се прави това. Да не би да има нужда от много сериозна димна завеса.
Иначе не мога да си представя за какво им е.

В САЩ има много религиозни общности, които са pro-life, подкрепят Тръмп и считат, че абортът във всеки момент от бременността е убийство, и настояват да си налагат възгледите над останалите. Правата на жената сама да реши иска ли, не иска ли деца идват след това. Няма значение дали желае да става майка, дали може да се грижи за едно дете финансово, как това ще й се отрази на живота и бъдещето. Връщат жените със столетия назад.

На мен, като европейка, ми е трудно да повярвам, особено частта с здравословните проблеми и отказ за аборт при усложнения, но жените излизат с имената си, с документация. За съжаление, има много подобни случаи като на Лорън Милър през последните две години, откакто в САЩ е отменено конституционното право на аборти. Проблемът е голям и защото на жените, които искат да абортират в други щати, не им се позволява да пътуват. Хора, които им помагат финансово или с информация, могат да бъдат арестувани и криминализирани, имало парични награди тип bounty hunting за бременни жени или помагащите им. Звучи като по филмите, но факти.

Демократите от две години се опитвали да прокарат закон Free Travel Act за бременни жени заради тези проблеми, тази седмица е имало изслушване пред сенатори по този проблем. Клипът с Лорън Милър е оттам.

# 87
Не мога да разбера защо европеец, освен ако няма наистина много добра причина, би емигрирал в САЩ. В България все още не сме прихванали тази лудост и тя дори не се обсъжда. В САЩ вместо да говорят за майчинство и други истински социални проблеми, които имат, се разделят на лагери за абсурдизми.
Ако някой ден имам нещастието да ми се наложи да емигрирам, няма да напусна Европа, освен ако не е раздиряна от войни, докато американците гледат от континента си и ядат пуканки....

# 88
Eто една картинка. Който иска детайли да чете линка. Но ясно се вижда, че Тръмп не е цвете, а най-добре в новата история е било при Клинтън.

https://www.investopedia.com/gdp-growth-by-president-8604042

# 89
Факт – европейци емигрират в САЩ,а не обратното. Особено учени...

Общи условия

Активация на акаунт