САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 712 586
  • 17 831
  •   1
Отговори
# 17 325
Дали може да споделите какво конкретно в предизборната платформа на Мамдани ви потриса толкова.

# 17 326
Дали може да споделите какво конкретно в предизборната платформа на Мамдани ви потриса толкова.

Нима мислиш, че са я чели!?
Мамдами е мюсюлманин и това е достатъчно за някои хора.

Тръмп мрази кмета на Лондон, защото е мюсюлманин. Сигурно няма да спи цяла седмица сега.

# 17 327
  • Под сянката на разлистените кактуси

Колко пъти точно да споделим?

# 17 328
1. За никакви сигнали не му пука на Тръмп. Той трети мандат няма как да има, а партийните дела изобщо не го интересуват.Да му мислят младите след него.
2. Нищо не е свършило за Тръмп и тръмпистите с този избор. За съжаление ще съсипват света и Америка още три години.

# 17 329
Комунизъм, ислям и богаташко синче не са конкретни неща. Змия в тревата, също.

# 17 330
И аз не съм почитател на Мамдани, но вероятно по други причини от тези споделени в темата. Нито вярвам, че е големият социалист, нито вярвам, че ще направи нещо съществено, но най-големият ми проблем с него е, че сега определени кухендери в лидерството на Демократичната партия ще погледнат към кампанията му и единственото, което ще вземат е как Мамдани се появи сред множество известни, на множество светски събития, общо взето супер фокусирана кампания върху поп културата. Това може да работи в Ню Йорк, особено с такива слаби конкуренти и изписани от Тръмп вежди, но на повсеместно ниво според мен такива тип кампании са си изпяли песента, особено в най-важните щати, които са 50/50.

Бас ловя обаче, че Демократите сега ще си помислят, че успешна кампания трябва да мине през endorsements от известни актьори. Появяване в комедийни предавания, снимане на забавни тик тоци и какво ли не. После ще се чудят що не са привлекли гласоподаватели от the Midwest и други подобни места.

Иначе за републиканците по-голямата издънка са загубите във Вирджиния и Ню Джърси. Що ли ми се струва, че вече тези, които дърпат конците са гласуващите, които просто искат да са контра на сегашното управление. Като Байдън управляваше, реваха за по-консервативни политики. Като получат Тръмп и републиканците, изведнъж им се виждат прекалено рестриктивни динозаври и в междинните избори почват да гласуват противоположно. Навремето този unrest идваше сякаш на втория мандат от управлението, та за това виждахме една поредица от два мандата на демократи, два мандата на републиканци, пак два мандата на демократи, а сега вече на първата-втората година от първия мандат се усеща огромно недоволство срещу управлението от гласуващите, които вечно искат да са в опозиция на този , който управлява. И не ме разбирайте погрешно, не защитавам Тръмп и управлението му Grinning

# 17 331
Мамдани ако си изпълни обещанията съвсем ще лъснат и едните и другите колко могат да направят, а избират да не правят.

Аз лично смятам, че системата няма да му позволи.

# 17 332
Мамдани ако си изпълни обещанията съвсем ще лъснат и едните и другите колко могат да направят, а избират да не правят.

Аз лично смятам, че системата няма да му позволи.
И аз така мисля. Също така мисля, че в момента се проявява ефекта на махалото.
За по-горното мнение - не мисля, че хората, които планират кампаниите са толкова неориентирани, че не отчитат локалните особености в различните щати.

# 17 333
  • Под сянката на разлистените кактуси
Комунизъм, ислям и богаташко синче не са конкретни неща. Змия в тревата, също.

Понеже явно не внимаваш, а на мен ми писна да дудна едно и също, самоцитирам се от 12-ти юли, когато явно съм започнала да се паникьосвам:

Да, говори добре. И затова хората не слушат много внимателно какво говори. И не, към белите си съграждани не е съпричастен, смята да ги таксува повече от другите си съграждани. Как това не е расистко? Между другото, много от нещата които обещава, просто няма правомощията да ги направи. И така, какво обещава?

- Безплатни и бързи автобуси

- Безплатни детски градини

– Замразяване на наемите

- За сметка на полицията, повече социални работници и специален отдел за това

- Магазини за хранителни продукти, субсидирани от и собственост на града.

Как ще финансира всичко това? Ще вдигне данъците на белите и богатите, разбира се.

Сега, не знам вие дали си спомняте соца, но аз си го спомням донякъде, била съм тийн през 1989 и имам някакви спомени, а и много живо си спомням баща ми как го плюеше (вкъщи, докато слушаше Висоцки, разбира се и слава богу, че щяхме да отраснем без баща ). Веднага виждам няколко проблема с този план.  

Безплатните автобуси (държавно субсидираните в моето детство), бяха нарядко, мръсни и изпотрошени. Как ще ги направи бързи, нямам идея имайки пред вид трафика в Ню Йорк, ние един път се излъгахме да вземем автобус за да зяпаме наоколо, нали уж сме туристи, наложи се да слезем и да вземем метрото, защото закъсняхме трагично.

Безплатните детски градини...Не съм сигурна дали е наясно колко хора живеят в този град...При това тази идея върви в комплект с увеличаване на заплатата на персонала...

Замразяването на наемите го има и сега. И не помага, а напротив, вреди. В Калифорния гласуваха против регулирането на наемите на изборите миналия ноември. Дори те понякога проявяват здрав разум.

https://calmatters.org/politics/2024/11/california-election-resu … -33-rent-control/

За полицията. Всички сме виждали снимки и филми от Ню Йорк от 70-те. Преди времето на Руди Джулиани и да, дори Блумбърг. И криминалните статистики. Ако искат да се върнат там, да заповядат. Но със социални работници не може да пазиш ред и законност.

За градските супермаркети даже няма нужда да говоря. Виж опашките на които ме натирваха да вися много добре ги помня.

И откъде пари? Ще облагаме богатите. Но Мамдани пропуска един много важен факт. Желязната завеса беше там, за да ни държи вътре в цялата тази убавиня. Когато нея я няма, какво пречи на въпросните милионери да се разбягат? Ей къде са Флорида и Тексас, където освен ниските данъци, никой няма да те заколи на улицата за да ти вземе часовника или хляба, дето си чакал за него 2 часа в градския супермаркет.

Не ми вярвате на мен,  ето ви Ройтерс

Mamdani’s 'Millionaire Tax' and Other Financial Fallacies

https://www.reuters.com/markets/us/mamdanis-millionaire-tax-othe … acies-2025-07-02/

Не го ли играхме това вече, между другото? Не сме ли го виждали? Не знаем ли как свършва?

Ама разбира се, че ако не си изпълни обещанията, ще е защото системата няма да му позволи, а не защото са неизпълними или невъзможни за финансиране

# 17 334
Аз потърсих какво толкова обещава този Мамдани и не бях чак шокирана. Ако неговите обещания са социализъм, то нашият проектобюджет за 2026 е направо комунистически.

# 17 335
Четох, че в Синсинати е преизбран досегашния кмет, демократ. За конкурента му републиканец, полубрат на Дж.Д.Ванс са гласували 21%.

# 17 336
  • Обран бостан ;)
Прави бяха полит-комисарите на времето, като казваха, че рано или късно, комунизЪма ще победи. Trollface

# 17 337
Социалистът си мисли по социалистически и изобщо не вижда проблем в логиката и принципите.

То няма лошо да са по-достъпни, безплатни, та даже и обратно платени детските градини.
Примерно, даваш си детето и ти плащат 1000$. Що да не е хубаво. Много е хубаво.
Лошото е, че НЯКОЙ трябва да ги изкара тия пари отнякъде и за да се раздадат.
Това е, което масово социалистите пропускат. Че парите идват отнякъде, не ги гребем от мандра без дъно.

# 17 338
Колко е добър избора ще се разбере след две-три години.
А това, че демократите ще си помислят, "че успешна кампания трябва да мине през endorsements от известни актьори", не е от вчера. Там винаги са били с Холивуд начело. И точно затова са яли дървото, защото накой може да ти е кумир, но той не е обикновенния човек, с обикновенните всекидневни проблеми.
Както и Тръмп не е този човек, но не вика Опра, тази или онази певица или актриса да призовава феновете си да гласуват за някой.

# 17 339
  • Обран бостан ;)
Големи хора сте. Не сте ли разбрали, че ако нещо е "безплатно", това значи, че ще си го платите по друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт