САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 711 266
  • 17 799
  •   4
Отговори
# 17 775
Тръмп иска и ползва тази информация,до която има достъп.Но както се казва,едно е да искаш,друго е да можеш.

# 17 776
Смятам, че имам вече достатъчно информация, за да знам, че това, което ми говорят тръмп и подчинените му, най-вероятно е лъжа, да.
Тя затова каролинката си излиза от пресконференцията като я fact check-нат.

# 17 777
Я кажете сега DOGE като приключи официално, каква е равносметката.
Колко пари спестиха, какво оптимизираха, къде отидоха спестените пари и т.н.

# 17 778
  • Далече
Doge си имат официален уебсайт, за всички бг мамми ,които живо се интересуват тук

# 17 779
По повод арестите на ICE - по презумция ICE арестува всички, които са нелегално пребиваващи в САЩ няма значение дали са извършили престъпление или не на територията на САЩ.

Аха, като арестуваната индианка карала без книжка и на косъм разминала се от депортацията.

# 17 780
  • USA
Никой не се разминава на косъм от депортация.
То така ставало, нали?
Хванат те без книжка и на другия ден се озоваваш в МеХико.
Митове и легенди😂
Жив мексиканоподобен да не беше останал в Калифорния.

Тръмп иска и ползва тази информация,до която има достъп.Но както се казва,едно е да искаш,друго е да можеш.
Просто го виждам Тръмп как по цял ден седи и си цъка сам на борсата.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 21:40 от SkyBlue

# 17 781
  • Далече
Незнам за каква индианка става въпрос, но карането без книжка е престъпление в САЩ.Та ако няма документи да установят коя е  и кара без книжка е нормално да искат да я депортират..

# 17 782
Незнам за каква индианка става въпрос, но карането без книжка е престъпление в САЩ.Та ако няма документи да установят коя е  и кара без книжка е нормално да искат да я депортират..

Хайде сега, къде да я депортират, ако си е местна индианка, а не емигрант???  Като я хванат без книжка да я арестуват, да я проверят и да я глобят. Ама как и къде да депортират американски гражданин?

# 17 783

Просто го виждам Тръмп как по цял ден седи и си цъка сам на борсата.

Няма нужда да цъка никъде, има хора които го правят за него.

U.S. President Donald Trump bought at least $82 million in corporate and municipal bonds from late August to early October including new investments in sectors benefiting from his policies, financial disclosures made public on Saturday showed.

https://www.reuters.com/business/finance/trump-buys-least-82-mil … -show-2025-11-15/

Индианката ще я депортират обратно в родната й земя, дето всички навлеци обитавате, вместо да е обратното. Забравихте как ICE дърпат ученици от улиците, арестуват човек с гърч, отвличат бебе на годинка и пр.
Всичката информация я има, нагледно е колко сте слепи или просто не искате да си признаете, че сте същата стока като Тръмп. С малката разлика, че той и семейството му са милиардери на гърба на неграмотните глупци, дето му се вързаха и то за втори път. Излагате се жестоко.

# 17 784
  • Далече
Ами трябва да има някакъв документ за самоличност да докаже, че е индианка или местна все пак..ако е нямала книжка е най - вероятно да е нямала и други докумнети.Затова са искали да я депортират, но в карйна сметка не са след като се е разбрало, че не е имигрантка.Не виждам драма..Нещата са такива в америка, че аз например да летя вътрешно в САЩ трябваше да си изваждам специална шофьорска книжка, защото само с обикновена от моя щат вече не става. Та имиграционните няма да депортират никой ,който може да докаже, че е гражданин. Не виждам драма още повече не разбирам тюхкането на хора не живеещи в Америка, които не ги засяга лично..

Не намирам за нормално и да наричате навлеци хора, които не са съгласни с вас, но явно толкова са ви възможностите..Останете си със здраве Simple SmileSimple Smile

# 17 785
  • София
Майтапиш ли се, не мога да разбера? Ако хванат някой да шофира без документи, е логично и нормално да го депортират?
Ма тоя Тръмп на всички ли ви е изпил акъла,  бе.

# 17 786
Абе иска им се да е така Grinning

# 17 787
  • Далече
Вие явно имате проблеми с четенето с разбиране..В САЩ официално има около 15 милиона нелегални имигранти и кой зне още колко извън статус, пък неофицално сигурно са поне 25 милиона. Шофьорската книжка е нещо като necessity, изважда се обикновено на 16 години, ако можеш да докажеш кой си, даже в някои щати можеш да си извадиш книжка, ако си нелегален.. Никой не казва, че е логиччно и нормално да я депортират, но е логично и нормално да я задържат и да искат документи да си докаже самоличността и статуса и ако НЕ може тогава е нормално и логично да я депортират. Въпросната жена не са я депортирали след като се е установило, че е гражданка..Не разбирам драмата.Това трябва да важи за всеки, който арестуват. Незнам кой на кой е изпил акъла, но аз в държава приличаща на разграден двор не искам да живея..Всеки да има сума ти прави и никакви отговорности и задължения.Ами не мерси..Не разбирам и проблема на хора не живеещи в САЩ, които в повечето случаи само се тюхкат на килограм без да имат идея за действителността..

# 17 788
  • Ю Ес ъф Ей
Не, само избива хора в международни води около Венецуела.
Според ЦРУ това са лодки превозващи наркотици. Аз лично смятам, че наркотиците са един от най големите проблеми на САЩ .Та на хората пишещи от диваните извън Америка може би не ги засяга, но  аз приветствам всякакви  усилия да се спре трафика на наркотици от Латинска Америка и фетанил от Китай към САЩ. Ако си решат  вътрешно проблема с картелите в Латинска Америка ще намалее и имиграционния поток към САЩ.

Явно с игра на котка и мишка с  картелите не става и трябва по твърда ръка..
Въпросът е тези операции дали наистина спират някакво сериозно количество наркотици или са само за ПР. Като се има предвид що дрога има тук, много силно ме съмнява лодките около Венецуела да са основно средство за транспортиране.
Аз един филм за картелите на Венецуела не съм гледал. Затова пък достатъчно филми за Мексиканските и Колумбийските картели се сещам.
Може да е и операция Думам ти дъще, сещай се снахо. Ама засега нищо не съм чул за снахата.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 23:19 от Татко Непохватко

# 17 789
Много сериозен е наркотрафика с лодки. Те даже и самоделни подводници използват.

Общи условия

Активация на акаунт