САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 711 824
  • 17 818
  •   2
Отговори
# 17 805
Представям си какъв вой щеще да се понесе, ако Обама беше казал на някой репортер piggy.
Да не види нещо от един европейски политик, дето ги беше нарекал "мисирки".
И в тази европейска държава веднага го инпийчнаха. Няма по-голям пич от него.

# 17 806
За Епстейн се говори неофициално от години, че е бил агент на тайните служби. Не е много ясно дали на Мосад или на ЦРУ. Но мисля така се измъква по време на делото във Флорида. И си е ясно от много време, че Тръмп не е замесен. Ако имаше нещо съществено срещу него, демократите щяха да го изкарат по време на предизборната кампания. Все пак докато Байдън беше президент DOJ беше под техен контрол. Просто са му обяснили, колко много други хора са замесени и колко мръсотия ще излезе и затова се дърпаше и не искаше да отваря досиетата. Ако федералните имаха доказателсва да повдигнта обвинения на някой друг щяха да го направят досега..

За агент хич не вярвам, но съгласна съм за Тръмп, че поне Епстейн и МАксуел го подозират, че ги е предал и е възможно да е бил информатор. Абсолютно съм убедена, че Епстейн и той е бил много ценен информатор вкл на американски служби.

Но хич не съм съгласна за повдигане на обвиненията. Години наред нищо не се прави спрямо самия Епстейн. Нещо повече, омаловажават се и се заглушават гласовете на жертвите. Има и много известен мафиот,Уайти Бълджър в Бостън, когото не са пипали десетилетия, защото е информирал ФБИ.

самите жертви посочват много имена. На острова на Епстейн има много камери, каквото и да е правено там, всичко е заснето.
Няма как да не е имало доказателства. Просто отново има прикриване на факти. В самото фебере има корупция, а щом има президенти, хора на президенти, принцове и тн, дали няма и хора от службите изнудвани от Епстейн?

В прокуратурата например, Акоста със сигурност е направил чадър над Епстейн при първото дело. Начинът, по който са умряли Епстейн и Ж.Л. Брюнел, изисква прекалено много съвпадения. Тоест, много по-вероятно е да са били убити. Ако ги е убил някой в затвора, това е дело на тайни служби. ФБР не е над нещата и това, че не са повдигнали обвинение, не значи, че не са имали доказателства. А и имаме думите на жертвите, както и логовете на Лолита експрес, има свидетели от острова, които могат да бъдат призовани, но това се заглушава. Говорим за стотици момичета.

И аз смятам, че гл;асуващите за демократите са по-принципни, отколкото голяма част от екзалтираните МАГА, за които има свобода на словото, ама само тяхното слово...но ме радва, че има и републикански политици, които натискат да се разкрият тези файлове.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 07:46 от MariyaHris

# 17 807
  • София
Представям си какъв вой щеще да се понесе, ако Обама беше казал на някой репортер piggy.

Абсолютно, Абуто, аз отдавна казвам, че Тръмп побългари президентството. Те накъдето са тръгнали, ние оттам се опитваме да се измъкнем. Ама и про нас не става.
Ама е малко срамно, нали, вместо ние да догонваме Америка, те да идват към нас.

# 17 808
Когато основният ти аргумент е, че тръмпов бил като тиквата....

# 17 809

Абсолютно, Абуто, аз отдавна казвам, че Тръмп побългари президентството. Те накъдето са тръгнали, ние оттам се опитваме да се измъкнем. Ама и про нас не става.
Ама е малко срамно, нали, вместо ние да догонваме Америка, те да идват към нас.

Това не е напълно вярно. Когато става дума за негативи - расизъм, мизогиния и т. н., Америка са много по-напред от нас. И не защото са по-лоши - същите са си, а защото просто са наблъскани заедно много раси и култури и така избива по-лесно. Тук например не харесваме негрите, но ако живеем в определени места и не излизаме много ги гледаме само по телевизора, така че това няма особено значение.

# 17 810
Волтер е казал,а и то си съществува като презумпция в правовите държави
По-добре е да рискуваш да спасиш виновен, отколкото да осъдиш невинен.

# 17 811
Не е така. Ние си имаме цял един етнос, но расизмът ни е толкова дълбоко вкоренен и подхранван, че даже не го осъзнаваме.
И като трябва някой бърз, общ враг веднага нещо се измисля. А по избори се възползват от маргинализацията и мизерията и еФтинко си купуват гласове.

# 17 812
В крайна сметка виновен и невинен са релативни. Зависи дали са мигранти, с по-тъмна кожа, с грешната сексуалност и прочее

# 17 813
Типичен пример за whataboutism.
И какво като в бг го има същото, подобрява ли по някакъв начин това в америка?

# 17 814
Нищо,просто се опитва да го представи като новото нормално.

# 17 815
Отдавна въпроса не е да се подобрява. Хората все пак (все още) имат къщи, коли, работа и горе долу добри условия за живот. Така, че не ги е грижа толкова да имат по-добра среда а да си изкарат наяве импулсите. Неща които обикновено се крият, но сега няма смисъл. Все пак в крайна сметка целта на живота е да изпитваме удоволствие, нищо че е за сметка на други.

# 17 816
Сега се шуми доста за историята в Сараево,че е имало туризъм за убийства на хора.И е ли това нормално да се случи пак под предтекст,че има прецедент.

# 17 817
Просто журналисти гледат да стават известни. Тези истории ги има от много години, последната такава май беше 2022, че и цял филм направиха. Нищо ново под слънцето.

# 17 818
​Hard Target (Трудна мишена) от 1993 г.

Общи условия

Активация на акаунт