САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 817 308
  • 20 528
  •   2
Отговори
# 18 960
  • София
Цитат
Сенатът на САЩ прие резолюция, забраняваща на президента да използва въоръжени сили без съгласието на Конгреса.
Това е реакция на операцията във Венецуела. 52 сенатори гласуваха за документа, 47 бяха против.
При евентуално вето от Тръмп, за окончателното й приемане ще е необходима подкрепа с две трети от гласовете и в двете камари.

Със сигурност Тръмп ще наложи вето, защото няма как да събере 2/3 от гласовете, но ноември идва. Wink

Соларис, оранжевия може още в края на тази календарна година. Един импийчмънт след ноември и останалото е история.

# 18 961
Аз обикновено чета за новините от няколко източника.
И СНН и Фокс и още. Всичйки си имат политически предпочитания, естествено, но е интересно кой как и какво пише.
СНН например описват събитието и разкази на очевидци и има снимка на жената която са застреляли.
Бяла, руса, синеока.
Фокс наблягат на протестите след стрелбата ( със снимки) и естествено никаква снимка на жертвата. Което е интересно, защото е пълно с други големи снимки на разни "селебритита".

Говоря за първа страница.

# 18 962
Аз повтарям от известно време, че е единствено въпрос на време това нормализирано насилие от държавните структури да се обърне и към редовите американци. Под редови имам предвид и белите такива.

# 18 963
Започам да си мисля, дали нервите на американците ще издържат до ноември. Нещата отиват към сериозни вътрешни конфликти. Особено след такова хладнокръвно убийство.
До сега винаги се е случвало, дори след случайно убийство от властите, следват много протести. А тук има и редица записи, на които много ясно се вижда, дори без експертиза, че е съвсем целенасочено и напълно безпричинно убийство на млада жена, майка на 3 деца.
Очаквам все по-големи протести.
А ако имат късмета да не го осъдят този, тогава още повече яе се засили недоволството.

ПС А ако се окаже и, че тази жена е МАГА, че е гласувала за Тръмп, дали и МАГА ентусиастите няма да се усетят застрашени?
Време им е да осъзнаят, че никой не е застрахован от това, да попадне в същата ситуация. След като силите на реда убиват безпричинно всеки.

# 18 964
По нашите новини дадоха изказването на кмета на Минеаполис. Чудя се кога ли и него ще го сложат в килията до Мадуро. Като човек, който нарушава комфорта на великия сделкаджия. Човека направо каза, че пратените от Тръмп части сеят хаос и проблеми, вместо ред.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 20:27 от dariVale

# 18 965
  • Сан Франциско
Няма да осъзнаят, МАГА-ретата, на тях никога няма да им се случи, в тяхната ла-ла-ланд всичките грабнати от ICE са престъпници, получаващите помощи са мързеливи, безработни пиявици, а бензинът е долар-фи'ти.

И аз го гледах кмета на Минеаполис - не му издържаха нервите този път, а иначе винаги се е представял пред камерите като спокоен и разумен човек.

# 18 966
Аз пък гледах губернатора на Минесота. Много хубаво си го каза. Не може да се има доверие на федералното разследване, когато Тръмп, Ванс и Ноем вече са отсъдили, че той е невинен, а тя терорист.
А ФБР точно това е направило - избутали са местните разследващи власти (Минесота си има независима комисия, която е подкрепена и от двете партии) така, че само ФБР ще разследва. То е ясно, че нито Пател, нито Бонди, нито Ноем ще кажат обратното на Тръмп.

Дано да има юридически начин щатските власти също да разследват и съдят този убиец.

И пак нито дума за Епстейновите файлове по новините. Тръмп пълни новинарските емисии с нови неща за говорене така, че не остава време за Епстейновите файлове.

Deflect, deflect, deflect.

Хайде още една добра новина от Конгреса.

Пет републиканци са гласували ЗА с демократите в Сената да се позволи бъдещо гласуване, което да ограничи властта на Тръмп в конфликта с Венецуела.
Това след като 9 републиканци са дали ясни сигнали, че ще подкрепят демократите в House да се гласува удължаване на Обамакеър субсидиите.

Две наистина добри новини от Конгреса днес.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 21:39 от Fenris

# 18 967
Ето видео с анализ от НЙТ на стрелбата в Минеаполис. Виждат се доста детайли.

https://www.nytimes.com/video/us/100000010631041/minneapolis-ice … ooting-video.html

Сега видях от тези комбинирани записи, че освен хладнокръвното убийство -  в момента, в който другия агент агресивно опитва да отвори вратата на колата и да измъкне жената, този снимащия, вади пистолет с другата ръка,  насочва го срещу жената и веднага умишлено стреля в нея 3 поредни пъти от упор, в главата! А тя крещи Не , не и се опитва да се спаси и да избяга.
После стрелецът не оказава първа помощ, други агенти отказват на медицинско лице да провери пулса, с думите - Не ми пука.
А накрая, стрелецът, заедно с други агенти, бързо бяга от местопрестъплението.

Чудя се, дали веднага е задържан, дали му е направен тест за наркотици, алкохол?

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 21:57 от Diorela

# 18 968
Ето видео с анализ от НЙТ на стрелбата в Минеаполис. Виждат се доста детайли.

https://www.nytimes.com/video/us/100000010631041/minneapolis-ice … ooting-video.html

Сега видях от тези комбинирани записи, че освен хладнокръвното убийство -  в момента, в който другия агент агресивно опитва да отвори вратата на колата и да измъкне жената, този снимащия, вади пистолет с другата ръка,  насочва го срещу жената и веднага умишлено стреля в нея 3 поредни пъти от упор, в главата! А тя крещи Не , не и се опитва да се спаси и да избяга.
После стрелецът не оказава първа помощ, други агенти отказват на медицинско лице да провери пулса, с думите - Не ми пука.
А накрая, стрелецът, заедно с други агенти, бързо бяга от местопрестъплението.

Чудя се, дали веднага е задържан, дали му е направен тест за наркотици, алкохол?
Ужасно е, отвратителни хора, ако могат да се нарекат хора.

# 18 969
Татко непохватко, сега ФБР ще разследва самостоятелно и евентуално DOJ ще повдигне обвинение. Или по-скоро няма да повдигне обвинение. Някак си не виждам Бонди да направи нещо срещу Тръмп, Ванс и Ноем.
Затова казвам, че ще му се размине. А какви обвинения могат да се повдигнат на щатско ниво е много важно така, че поне някакво възмездие да има. И най-важното е да се разкрие самоличността на убиеца.

Пратиха ми този линк с видео, което гледах по СиЕнЕн по-рано днес.
Нямам редит, но мисля, че и без акаунт може да се види:

https://www.reddit.com/r/UnderReportedNews/comments/1q7e6dh/john … licy_noting_that/

Изслушайте много внимателно какво казва този човек.

# 18 970
Той говори за професионалисти, тренирани хора. ICE са набирани от кол и въже, защото им се дават 50 хилки кеш при наемане. Със сигурност има престъпници сред тях.

# 18 971
Не вярвам този случай просто да бъде заметен под килима.
Може да има хора, които ще се опитват да го оправдаят на всяка цена, но сред републиканците има достатъчно разумни, които виждат какво се случва на видеото.

# 18 972
Той говори за професионалисти, тренирани хора. ICE са набирани от кол и въже, защото им се дават 50 хилки кеш при наемане. Със сигурност има престъпници сред тях.

Е, нали казаха, че точно този бил работил 10 години в ICE. Ако за 10 години не е научил най-елементарното ...

# 18 973
Аз подозирам, че стрелецът ще бъде застигнат я от инфаркт, я ще се хлъзне и ще си удари главата фатално. Пък, може и да го самоубият с версията "осъзнал грешката си и не могъл да живее, с това което направил".
Така най-бързо и безболезнено за главните действащи лица ще се реши проблема. И вълкът сит и агнето цяло.
Няма морал, а човешкият живот не значи нищо. Всичко може да се очаква от такива.

# 18 974
Определено няма да иска да влиза в затвор с много латиноси и чернокожи.

Общи условия

Активация на акаунт