САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 812 989
  • 20 444
  •   5
Отговори
# 19 245
Аналогични примери на жертва, която сама си е виновна, че е била на грешното място в грешното време.

Обстоятелствата не са сложни. Да си активист не е незаконно. Първият амендмънт.

# 19 246
Харесва ми дефиницията на Грок - вирусна публикация.
100% някой откачен МАГА си измисля нещо и другите МАГА веднага се връзват и разпространяват лъжата нататък.

# 19 247
Как си ги измисляте такива, не знам. Откъде знаете какви са били убежденията на жената? По принцип семейните двойки често имат еднакви убеждения на тема политика.

Намекванията, че е радикализирана лесбийка, която не може да се грижи за децата си, лъхат единствено на прикрита хомофобия.

# 19 248
Коментираме твоите опити да ни убедиш, че тая жена по някакъв начин сама си е виновна, че са я застреляли, в разрез с вскакви полицейски правилиа и разпоредби!

Скрит текст:
Паралела с домашното насилие е очевиден. По същия начин жертвите се обвиняват че сами са си виновни - ядосали са го, не са слушали, не са били облечни подходящо, загорили са манждата!

И ти сама много добре знаеш, че правиш така. Разговора започна с това, че намери за нужно да дойде да ни кажеш, да не я жалим толкоз тази парясница дето си е малтретирала децата. Което освен, че е ирелевантно, се оказа и недоказано по никакъв начин!
Партьорката и е най виновна, ако можем да говорим за вина без съд да се е произнесъл.

Не виждам връзка между домашното насилие и тази смърт.

Какво е парясница? Със сигурност не е комплимент.

# 19 249
  • Сан Франциско
Цитат
Вече е пълен сирак (на Рене най-малкото дете), партньорката и не му е попечител.

Още една непроверена лъжа. Поне за момента, Ребека има пълно попечителство над момчето.

Абе, къде е любимката ми в темата, където все я лъжат и все се пени и обвинява пишещите в лъжи? Що я няма сега, да крякне, когато лъжите се сипят от поддръжниците й?

# 19 250
  • Ю Ес ъф Ей

Съвсем еднопосочни са указанията - да излезе от колата. Изгледайте пак клипчетата.
Освен това тръгва към полицая и той е леко ударен - вижда се на видеотото как куца леко.
Няма полицаи замесени в инцидента.
Много изписах по темата, но за да разсея още едно заблуждение:

Много хора дори и в САЩ живеят в заблуждение, че ICE са полиция. Истината е, че те имат много специфични правомощия кого да арестуват, спират и претърсват. Тяхните задължения са ограничени и силно ориентирани към издирване и задържане на хора, за които има данни или подозрения, че са нелегално в САЩ. Traffic stops не е обичайното, което те трябва да правят.
Много действия свързани с автомобила се водят претърсване на лична собственост, а такова в САЩ не става просто така, ако нямаш warrant. Например, дори ритането на гумите може да се води претърсване. Да не говорим за задържане. В тази държава законите все още работят. За съжаление много от тези случаи на неправомерно задържане се решават едва когато се намеси адвокат или съдия, а междувременно хората са арестувани, задържани със седмици или отстреляни докато се намеси съда/адвокат.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 18:48 от Татко Непохватко

# 19 251

Абе, къде е любимката ми в темата, където все я лъжат и все се пени и обвинява пишещите в лъжи? Що я няма сега, да крякне, когато лъжите се сипят от поддръжниците й?
Сигурно е на работа жената.

# 19 252
  • София
Под полицаи имам предвид ICE. Хващате се за думата, а всъщност чудесно разбирате какво пиша.
Що се отнася до ICE, те са създадени през 2003-та и са работили доста ефективно и по времето на Байдън и Обама. Тогава обаче не съм чела да са обсаждани, обиждани и демонизирани по този начин. ICE не са на Тръмп, много глупаво внушение. Просто в момента са на мушката, за да се прави напук на Тръмп. Което е нелепо, да браниш сомалийските схеми или мигрантската престъпност, само за да правиш сечено на Тръмп. Липсва какъвто и да било здрав разум в това.

# 19 253
  • Сан Франциско
Ето страницата на Homeland Security, с информация за задълженията на ICE. Най-отгоре, с големи букви пише: smart immigration enforcement и humane detention. Нито едното, нито другото се практикуват в момента от сбирщината, вилнееща по улиците. Ей за това давам кредит на Тръмп - успя да съсипе И тази агенция. Допълвам се и давам кредит и на поста над мен - едно вярно нещо се написа - агенцията наистина работеше ефективно…когато нормални хора бяха в Белия Дом. Под нормални да се разбира и демократи и републиканци.

https://www.dhs.gov/topics/immigration-and-customs-enforcement#: … -,Subscribe,Image

# 19 254
Много е подвеждащ този надпис Полиция заедно с ICE. Само настройва хората повече срещу полицаите, докато критиката всъщност е срещу личната Schutzstaffel на Тръмп, което е ICE.

# 19 255
Значи човекът с пистолета, който не спазва разпоредбите и законите не е виновен  И тези дето са го пратили да работи, след очевидно преживяна травма и възможен PTSD и те не са виновни. Виновна е партньорката. Да плачеш ли, да се смееш ли.

# 19 256
Всеки американец може да извърши граждански арест,но ICE не можела! Някаква логика?

# 19 257
Още ли сте на мнението, че Рене си го е заслужила?

# 19 258
  • Ю Ес ъф Ей
Под полицаи имам предвид ICE. Хващате се за думата, а всъщност чудесно разбирате какво пиша.
Що се отнася до ICE, те са създадени през 2003-та и са работили доста ефективно и по времето на Байдън и Обама. Тогава обаче не съм чела да са обсаждани, обиждани и демонизирани по този начин. ICE не са на Тръмп, много глупаво внушение. Просто в момента са на мушката, за да се прави напук на Тръмп. Което е нелепо, да браниш сомалийските схеми или мигрантската престъпност, само за да правиш сечено на Тръмп. Липсва какъвто и да било здрав разум в това.
Не, не е едно и също.
Мисля, че по-добре от теб знам за силите на реда в тази страна. Може и да работя с една от тях, ти няма как да знаеш.
Нищо не се чуваше преди за ICE точно защото работеха това, за което са създадени. Пуснах по-рано интервю с бивш ВРИД директор на ICE. На който му е интересно да го слуша.
Сега ги използват освен за имиграционна политика и за охрана на федерални обекти, борба с безредици, задържане на американски граждани. Нищо от това, за което са създадени.
Освен това, това което виждаме е част от ICE - ERO. Те си имат и други отдели, които си работят зад кулисите. Ние не говорим за тях обаче.

ПП А пък с тоя straw man, никого няма да убедиш, хеле пък мен

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 20:03 от Татко Непохватко

# 19 259
Структурите на ICE са нараснали значително през 25-та година. Критериите им са силно занижени, а това е нещо, което удобно избягвате да коментарите.

Ето малко любов от жителите на Минесота към служителите на "реда":
- Докато арестуват мъж, вадейки го насилствено от автомобила му, хората наоколо не спират да надуват свирки и клаксони - https://www.reddit.com/r/minnesota/comments/1qaf6dl/warning_this … ard_to_watch_ice/
- В този клип ги наричат страхливци - https://www.reddit.com/r/minnesota/comments/1qafw4x/more_peacefu … olently_abducted/
- "Fuck you. Вие сте убийци", крещят хората, докато тичат след автомобилите на ICE - https://www.reddit.com/r/minnesota/comments/1qa8poj/minneapolis_ … ollow_ice_agents/
- "Нямате право да сте тук, махнете се от щата ни" докато пред очите им ICE чупят автомобил и изваждат хората от вътре -
https://www.reddit.com/r/minnesota/comments/1qa50ty/ice_agents_s … an_activists_car/

Общи условия

Активация на акаунт