САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 783 432
  • 19 712
  •   25
Отговори
# 19 665
Макрон не искал да се присъедини в борда за мир на Тръмп с членски внос милиард и Тръмп го заплашва с мита на вината Simple Smile) . Байдън си беше дементен, но тихо дементен. Човекът имаше компетентни съветници, които управляваха страната доста центристки и нямаше никакви особени скандали по неговот управление. Тръмп е шумно и опасно дементен и съветниците му не успяват да поемат юздите или и на тях им се струват тези безумия логични и правилни.
САЩ имиджово в момента много пострада и само сляп и глух вярват, че тези абсурди и резили са добре за САЩ и за света.

Къде са разумните съветници на Тръмп, само Милър и сие ли дърпа конците? Къде са по-умерените републикански сенатори? Изцяло ли е оставен на самотек този възрастен малоумен човечец? Една година управление...

# 19 666
Ама защо мислим, че е само тръмп?
Зад него стои един цял апарат от управление. Разбира се, най-удобно е да си мислим, че тръмп е еманацията на злото, но той просто е лицето в момента.
И като в приказката, ако отрежеш главата, изникват 3 на нейно място.
Проект 2025 си върви, тръмп е полезният идиот.

# 19 667
Това е политиката на тръмпизма- разделяй и владей.
Създаваш врагове, плашиш “нашите” с “вашите”, подронваш престижа на институции и държави, използваш расови, културни, сексуални различия. Така сe поддържа лоялната маса от избиратели и затова няма изгледи някой да му се противопостави. Обградил се е само със свои хора в кабинета, а републиканците в конгреса треперят от страх, да не си загубят избирателите, ако се отклонят от “партийната” линия или, не дай си боже, някой да предложи или подкрепи импийчмънт на Тръмп.

# 19 668
Вижте как гледа преводачката след изявлението на Тръмп, че Италия и САЩ са били съюзници още от времето на древен Рим. Толкова невеж човек, така се излага. Тъжно е.

# 19 669
  • София
😂😂😂
Ох, последните снимки са... 😂

# 19 670
  • Обран бостан ;)
Вижте как гледа преводачката след изявлението на Тръмп, че Италия и САЩ са били съюзници още от времето на древен Рим. Толкова невеж човек, така се излага. Тъжно е.

Че ти не знаеш ли, че Юлий Цезар и Ташунко Сапа са били като  дупе и гащи ?
Това е отбелязано в древни римски папируси намерени в Мачу Пикчу. Wink

# 19 671
Погледът на преводача казва всичко Simple Smile))))

# 19 672
  • София
А Байдън колко критики отнесе, че заспивал, че бил сенилен....никой не е злепоставял САЩ така както този.... и гол да тръгне, вече никой няма да се изненада...
Липсват ми тука някои потрбеители, да чета как всъшност, ние не го разбираме
От Норвегия може и да не изглежда, обаче от към България е точно така. А и още сме началото на годината. Индустрията и производството (на Европа) се сриват с бясна скорост. За това почти не се говори по медиите, защото трябва да се посочат и причините. А те не са лицеприятни за европейската върхушка. Много голям принос в това отношение е загубата на руските пазари. Липсват ни само санкции и към САЩ.
Не че това ми харесва, но то е са фактите.
Ти пък как разбра, че се срива европейскта индустрия като не се говорело и пишело? Звездите ли ти говорят? Или повтаряме опорките на руската пропаганда? И от студ умираме и си изяждаме домашните любимци...

# 19 673
Меган и аз видях това с преводачката по фейсбук и дойдох да го споделя, но си ме преварила.

Тръмп уволни всички по-умерени хора в администрацията покрай него и си сложи Да-хора. Единствените, които могат да спрат Тръмп сега, са републиканците в Конгреса. Ако изключим заплахите на Иран и подобните варианти.

# 19 674
Тръмп лиийкнал СМСи от Макрон и Рюте, в които се опитват по някакъв начин да го умилостивят. Наистина му говорят като на психично болен император, в чудо са се видели Simple Smile)) Сигурно на Калигула така са му говорили, но от него поне са успели да се оттърват.

# 19 675
А Байдън колко критики отнесе, че заспивал, че бил сенилен....никой не е злепоставял САЩ така както този.... и гол да тръгне, вече никой няма да се изненада...
Липсват ми тука някои потрбеители, да чета как всъшност, ние не го разбираме
От Норвегия може и да не изглежда, обаче от към България е точно така. А и още сме началото на годината. Индустрията и производството (на Европа) се сриват с бясна скорост. За това почти не се говори по медиите, защото трябва да се посочат и причините. А те не са лицеприятни за европейската върхушка. Много голям принос в това отношение е загубата на руските пазари. Липсват ни само санкции и към САЩ.
Не че това ми харесва, но то е са фактите.
Ти пък как разбра, че се срива европейскта индустрия като не се говорело и пишело? Звездите ли ти говорят? Или повтаряме опорките на руската пропаганда? И от студ умираме и си изяждаме домашните любимци...
Е тия за изядените домашни любимци вие ги разпространявате. За индустрията информацията ми е лична, от първа ръка, вкл. за Европа. И не е като да няма инфо, обаче са малко статии, изказвания на специалисти, на които масата не обръща внимание.

# 19 676
  • София
И аз имам информация, също от първа ръка. Загубите на руски пазари не повлияха кой знае колко нито на тежката нито на леката индустрия.
Американските мита създават несигурност в тежката, но е далеч от сриване. Европа тъсри решение с осигурявне на алтернативни пазари, като наприемр споразумението Меркосур. Нещата са динамични, не само в Европа, но няма нужда да се преувеличава така едностранно.

# 19 677
Значи не трябва да вярваме на статиите, а на анонимни потребители с първа ръка информация?

# 19 678
Може би става дума за индустрията в България? В Западна Европа индустрията си върви на пълни обороти. Европа произвежда много неща, които САЩ не може да си набави от другаде - моторите Ролс Ройс за Боинг, сумати лекарства в Германия и Дания, както и високотехнологични продукти, които се произвеждат в държави от Западна Европа и САЩ внасят за техните технологии. Забравих имената на тези фирми в Холандия и Франция.
Ако Европа натисне европейското ядрено копче в търговията и забрани износа на тези продукти за САЩ или ги оскъпи ужасно много, много и неприятни работи ще се случат в САЩ. Точно извиване на ръце - на Боинг им трябват самолетните мотори от Англия, както и лекарствата от Германия. Имаше и нещо във Финландия, което се произвеждаше, което беше уникално и абсолютно необходимо на едни големи американски корпорации, но забравих кое точно в момента.
Затова Бесент се прави на ударен в Давос и че Европа нямало да направи тези неща включително продажбата на 3 трилиона долара американски дълг, с които Европа държи САЩ за едни чувствителни телесни части.
Може Европа да е зависима от САЩ, но и САЩ е зависим от Европа.

Ами ако Дания спре оземпика на САЩ? Какво ще правят американците?

# 19 679
Никак не са повлияли. Как може да е друго, като европейското население ще зададе въпроса защо? Затворени заводи на Фолксвагвн, Данон и още кой знае колко други европейски компании в Русия. По нашенските шоуруми още продават изтеглените от руския пазар немски автомобили. Затворени множество малки и средни предприятия в Германия, заради затворения руски пазар. Цели цехове с дръпна ти шалтери р продават машините и всичко в тях. Няколко (за които аз знам) фалира ли търговци на машини и оборудване - заради забраната за износ не изпълняват сключени договори с Русия. Осъдени в международен арбитраж за милиони евро неустойки.
Само в града в който живея затвориха три средни предприятия, които продаваха в Русия. А града е малък областен. Знам за множество фирми в БГ от машиностроителни бранш, затворили от времето н санкциите до сега. Последно и военните заводи почти спряха, откакто клоуна Тръмп се лигави с Украйна и финансирането на войната. Много още мога да пиша, но няма смисъл. Който не иска да разбере - повтаря папагалски европейски опорки. Който има отворен ум за истината, той не мира начин да е информиран.

ПП Вземете да прочетете за спада в индустриалното производство в Германия, Франция и Италия. После пишете колко и какво прави Европа. Не ни трябват още санкции, защото съвсем ще я закъсаме.
Понеже всичко ни е наред, за това допряхме до Меркосур. И се съгласява е да внася е земеделска продукция, която не отговаря на никакви европейски стандарти.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 11:46 от dariVale

Общи условия

Активация на акаунт