САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 1 038 438
  • 25 473
  •   2
Отговори
# 25 455
Мдааа, така е то. В лето господне 2026 в Долно нанагорнище още чакат да дойде някой от Чикаго да им разкаже за чудесата на новия свят. И докато  ходят на нивата да орат с Белчо и Сивушка се чудят що е то дизел и тор и защо има значение колко струват.

Не знам кога ще схванат някои, че всички сме на глобуса, все по-глобално.

# 25 456
Каква политика  предлагаше възпитаната чернокожа жена и тези зад нея? Намесата за расизъм е абсолютно неуместна, но задължително натам избива, когато либералите нямат аргументи.Намесват сексуална ориентация, сексизъм, хомофобия, всеки път едно и също.
Имат право и винаги са имали право да арестуват и със зелена карта.
Роднините ми не са милионери. За съжаление.Колкото и да не ви се вярва или не искате да признаете, има работещи хора, които не ги засяга Тръмп  политиката и не се оплакват. 
Ако предишните управници бяха китка, хората щяха да ги преизберат.Логично нали?

Кои са тия хора в щатите, които не ги засяга политиката на Тръмп, амиши?
Ние сме в България и ни засяга неговата политика, всичко поскъпна заради тъпата му война в Иран, подкрепата му за Израел и ненормалните му изблици с тарифи за целия свят. И въпреки това в щатите има хора, които това не ги е засегнало?

# 25 457
Мдааа, така е то. В лето господне 2026 в Долно нанагорнище още чакат да дойде някой от Чикаго да им разкаже за чудесата на новия свят. И докато  ходят на нивата да орат с Белчо и Сивушка се чудят що е то дизел и тор и защо има значение колко струват.

Не знам кога ще схванат някои, че всички сме на глобуса, все по-глобално.
В същност е обратното. В година 2026 от ХристА в Долно Нанагорнище знаят, че земята е кръгла, че цените на дизела и торовете са глобално зависими. В Чикаго обаче вярват, че Тръмп е Месията и ще направи от чешмите да потекат мед и масло и жените ще са общи. И защо да не му вярват като в неговата къщурка е баш така. Даже Земята е станала с форма на круша - боксова круша в угода на Тръмп. 😜

Последна редакция: нд, 27 сеп 2026, 10:03 от dariVale

# 25 458
Тях не ги интересува как седят нещата, и какво е постижимо, или на каква цена - те си мислят че ако достатъчно много хора го искат, все някак си ще стане - и ако Тръмп е лъжец и неможещ, следващият пък може и да може.
Тоест, тук проблема е вяра че всичко могат/може (оптимизъм), плюс че някои неща дори и да са постижими хората всъщност не биха ги искали, ако реално знаеха какво ще получат (не знаят какво искат/какво е това нещо което си пожелават).

# 25 459
Май ме обърка с Етерея.

Може. Извинявай.

Не следя темата. Идва ми в повече хейта, от хора които Америка са я виждали само по Нетфликс.

Къде сме я виждали ние америката! Един момент! Аз живея на Американския континент! И в САЩ съм ходила, дори бих казала, че ми липсва, особено Ню Йорк, но точно заради такива “грешки”, каквито дискутирахме по-рано, няма да стъпя в близките две години.
Искам да поясня, че никой не мрази САЩ и американците. Презираме президента ви и политиката му в момента, защото последствията от действията му засягат абсолютно всички.

# 25 460
От хиляди години съществуват книги, от стотици има висше образование, от 30 години има широкодостъпен интернет. И все още има хора, които смятат, че щом живеят в САЩ, само от този факт са по-запознати по всеки един казус от хора, които четат, информират се и дори работят неща в тясна експертност с разискваните теми.
Да ставаше дума за малка държава като Косово примерно, ще приема, ама 4 милиона квадрата, 300 млн население и 50 щата всеки с различни закони - няма как да не си експерт по всяка тема в последните 250 години, защото живееш там от 10...

Пак казвам, ако темата беше за емигранти, щеше да е в раздел "Българи в чужбина". Wink

Последна редакция: нд, 27 сеп 2026, 14:23 от Clouded

# 25 461
Кофтито е, че тази една трета гласоподаватели в САЩ, от които зависи крайния резултат не гласуват "за", а "против" даден кандидат или политика. И сега ноември ще е същата картинка - наказателен вот. Но републиканците не са 100% МАГА всички, много от тях не могат да го дишат Тръмп. Както и демократите не са всички до един фенове на Байдън или Камала. В края на краищата винаги печели милитъри комплекса. Дали ще има поръчки за Украйна или за войната с Иран тях не ги интересува - важното е Пентагона да харчи здраво. Предизборните обещания са само за кратък период от време, после идват големите комисионни. Как иначе ще се изсипват по милиард за предизборна президентска кампания и по 50-10 милиона за конгресмен.

# 25 462
  • София
Все повече републикански сенатори се обръщат срещу Тръмп:
Цитат
Властта на Тръмп сред републиканците отслабва с приближаването на изборите
https://www.bloombergtv.bg/a/2-novini/164570-vlastta-na-tramp-sr … aneto-na-izborite

# 25 463
Etereia, спомням си медийни случаи от миналата година на трима европейци със зелени карти, които бяха задържани на летище от ICE, бяха в detention center и впоследствие освободени. Не знам дали обстоятелствата са сравними с тези при сестра ти. Дано и при нея скоро има добри новини!

Ако имаш сили и е подходящо да споделяш публично, какво казват адвокатите за следващите стъпки?

# 25 464
  • Сан Франциско
Чета по диагонал, нямам време, но благодаря на всички, които коментират и предлагат помощ.

Адвокатката прави, каквото може да движи всичко бързо, защото се съмнява, че се готвят да местят сестра ми в някакъв друг sh@thole в друг щат…тогава ще я втасаме. По закон, ако са подадени документи и федерален съдия е уведомен - нямат право да я местят. Обаче, излиза информация, че и в такива случаи диваците “първо правят, после питат.” Дано да се запрат за нас, или поне да се забавят, докато излезе решение.

Тя е в един от “хубавите” концентрационни лагери - не ги малтретират, но и не се държат добре - просто напълно ги игнорират. Например, хранят ги, сервират храната в чиния, но не предоставят вилица, лъжица, или чаша. Явно се очаква от всеки притежател на зелена карта да си ги носи в джоба постоянно и да ги има - в случай, че го/я арестуват. Нямаш чаша - не получаваш чай или кафе. Нямаш вилица - ядеш като прасе с глава в чинията, ако някоя добра душа няма повече от една да ти услужи. Имат лавка със снаксове и такива неща…и вилици и чаши (!)…ако имаш пари да си купиш. С купуването се процедира така - поръчваш си пакетче бисквити и лъжица в петък и ти ги доставят следващия петък. Банята им е в средата на помещението, където се хранят - душове с малка завеска, която едва ти покрива задника. Ядеш и гледаш шоу. Забранено е сама да си переш дрехите - има специални торби, в които си слагаш прането, предаваш го, и после ти го връщат изпрано. Само че - митичните торби са неоткриваеми. Момичета, които са там от 6-8 месеца казват, че по някое време евентуално те огрява и ти я връчват, ама кой и кога не е ясно. Не ти е разрешено да си поискаш торба, не ти е разрешено да си смесваш прането с това на някой, който вече я има заветната торба, и не ти е разрешено да се переш сама - спасяваш се миризлива. Няма книги - не ти е разрешено да четеш.

Трагикомедия - смеем се, за да не ревнем като бебета. Ясно ни е, че има наистина злокобни места в други щати, с много по-зловещи случки и кошмари. За това сме благодарни.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2026, 16:44 от Etereia

# 25 465
Етерея много съжалявам за това през което преминавате в момента. Стискам палци да успеете да изкарате от там сестра ти възможно най-бързо.

# 25 466
Дано по- бързо успеете да я извадите. Успех ви желая.

# 25 467
И от мен съчувствие и успех.

# 25 468
Няма книги - не ти е разрешено да четеш.
!?!?
Надминахме германските националсоциалисти Rage

# 25 469
Ужасно е да се налага да сте благодарни, че не е още по-зле!!
Това отношение към хората е срам за Тръмп, администрацията му и ICE. Дано не я местят и час по-скоро я освободят.

Общи условия

Активация на акаунт