САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 1 045 298
  • 25 584
  •   5
Отговори
# 25 560
Пак са застреляли човек агентите на ICE, в Бронкс този път.

# 25 561
Ама този наистина ли говори сериозно за излъчване на живо на екзекуция?!
Въобще имат ли такова право?
Все си мислех, че Тръмп и администрацията около него са стигнали вече дъното, но явно могат още много да дълбаят.

# 25 562
# 25 563
Ама този наистина ли говори сериозно за излъчване на живо на екзекуция?!
Въобще имат ли такова право?
Все си мислех, че Тръмп и администрацията около него са стигнали вече дъното, но явно могат още много да дълбаят.
Последната законна публична екзекуция (обесване) са е състояла през 1936г. в Кентъки. Тоест,има прецедент. Иначе няма изричен федерален закон,който директно да забранява на правителството да направи една екзекуция публична. Отгоре на това случаят с Нидал Хасан попада под военното право на САЩ (заради престъплението му във военната база "Форд Худ" през 2009г.). Така че президентът и Пентагонът имат по-широки правомощия при определяне на условията на военните екзекуции. Не виждам как цивилен съд ще може да спре президента да извърши публична военна екзекуция. Аргументът на президента и Хагсет е че искат с тази публичност да наложат превенция като покажат какви са последствията за терористите.

# 25 564
Разбира се, че Хегсет иска да излъчва разстрел наживо по телевизията за всички да гледат - възрастни, деца.
Така правят в Афганистан, в Иран, в Ирак, ИСИС прави така, талибаните ... Тръмп е в тоя кюп.

Но има нещо друго много обезпокоително, които се случва зад кулисите. Вчера моята етърва ми прати това с надписа "Май трябва да се готвим за гражданска война след месец''.

https://www.reddit.com/r/ProgressiveHQ/comments/1x15cmr/as_color … tedly_meets_with/

Фашизмът в САЩ няма да пусне властта доброволно.

А прочетохте ли за руското гориво? Simple Smile Тръмп се бил договорил с Путин, за да свали цените на дизела предизборно. Първо, количествата са нищожни и ефектът на цените ще е нищожен. И второ, Тръмп забрави ли, че Путин помага на Иран срещу САЩ? Simple Smile

Бяхме на концерт на Дюран Дюран в Германия и сега се прибираме. Сбъднах си стара мечта да ида на техен концерт.

Последна редакция: сб, 10 окт 2026, 04:58 от Fenris

# 25 565
Няма причини за гражданска война.

# 25 566
Тина Питърс, която бе неправомерно помилвана от губернатора на Колорадо, има срещи в Белия дом с Тръмп да обсъждат точно това. Ако не успеят да фалшифицират изборния резултат в полза на Тръмп по друг начин, гражданска война е следващото.

А Тръмп нарече кандидата за Сената от Мичиган Абдул Ел-Сайед Мохамед ел-Файед, което име е на един вече починал милиардер, който беше разследван за серийно изнасилвания и трафик на жени и чийто син беше в колата с лейди Даяна, когато тя умря.
Цитат на Тръмп: You know this guy Muhammad El-Fayed. People call him Abdul. I call him Mohammed. Somebody said, Why? I said, I don't know. I feel like it.

# 25 567
Не било компютри,а компоти. Тръмп иска да предотврати фалшифицирането на изборите,каквото извършваха демократите преди. Например с гласуването по пощата. Той добави опасението си,че ако не е успее да попречи на фалшифицирането,Републиканската партия може завинаги да загуби властта.

# 25 568
По принцип подминавам, щото няма смисъл да се спори с глухотата, но може ли някакво доказателство да видим за това фалшифициране на изборите.

# 25 569
Консервативният мозъчен тръст The Haritage Foundation е открил общо 1465 доказани случаи на изборни измами. Вярно,че това е много малко,но защо да не допуснем,че са били много повече измами,но не са били засечени?

# 25 570
А, защо пък да не допуснем, че не са много повече.  Да допускаме каквото ни е удобно не е доказателство.

# 25 571
А, защо пък да не допуснем, че не са много повече.  Да допускаме каквото ни е удобно не е доказателство.
Ама по-горе Fenris казва,че Тръмп щял да фалшифицира изборите,без да посочва доказателства! И в САЩ щяла да избухне гражданска война,пак без да посочва основания за нея.
През 19-ти век избухва Гражданска война в Щатите,защото Югът е искал повече свобода за отделните щати и по-малко власт на президента,докато Северът обратното – силна президентска институция и по-малко свобода за щатите. Днес обаче за какво американците биха тръгнали да се бият помежду си?!

# 25 572
Ама, аз не говоря с Фенрис, а с Деф, който каза, че демократите вече са фалшифицирали изборите.  И питам Деф, какви са му доказателствата.

# 25 573
Аз от едно известно време си мисля, че Тръмп не е с деменция. По скоро е с ментално заболяване, което не се лекува. Имала съм близки с деменция, то е само надолу пътя. При него не е така.
По скоро е луд.
Най-новото е че Путин ще продава дизел на Тръмп. Явно това са измислили, за да закрепят положението с цените на горивата.

# 25 574
Както и писах Тръмп не можа да не получи срив, след като Нобеловата награда за мир получи южноафриканската юристка Нави Пилай.
Тръмп атакува Пилай в социалната си мрежа като призна, че не знае нищо за нея, „Това е жената, която получи Нобеловата награда за мир вместо великите Съединени щати – чийто представител, АЗ, сложи край на осем войни и постигнах още много неща.“
Президентът на САЩ твърди, че заслужава ОСЕМ Нобелови награди за мир Joy за „направеното“ от него, спасил повече животи от всеки друг в историята, приписа си заслуги за предотвратяването на войни и конфликти по света и заяви, че самата награда е „незаличимо петно върху Норвегия“, което „никога няма да бъде забравено“, а „Нобеловата награда за „мир“ е завинаги дискредитирана от шепа радикални идеолози, които са противници на демокрацията и врагове на цивилизацията!“

Какъв болен и жалък човек.

Текста от Truth Social:
Скрит текст:
Това е жената, която получи Нобеловата награда за мир вместо великите Съединени щати – чийто представител, АЗ, сложи край на осем войни и постигна още много неща. Не знам нищо за тази жена, както и никой друг! Всъщност, доколкото ми е известно, никой не беше чувал за нея, освен факта, че тя очевидно мрази Израел. Не знам какво е направила тази жена. Аз сложих край на 8 войни – като за целта до Норвежкия нобелов комитет бяха изпратени писма от президентите и министър-председателите на страните, на които помогнах – и съм напът да уредя или спечеля още две: тези с Иран и с Русия/Украйна. И двете се развиват с главоломна скорост, но нека ги оставим настрана; става дума за онези 8, които вече уредих – като всеки един от тези случаи (особено този с Пакистан и Индия) би бил повече от достатъчен за спечелването на Нобелова награда. В действителност трябваше да получа 8 Нобелови награди за мир, а не само една. Осемте войни са:

Камбоджа и Тайланд
Косово и Сърбия
Демократична република Конго и Руанда
Пакистан и Индия
Израел и Иран
Египет и Етиопия
Армения и Азербайджан
Израел и Хамас

Освен това попречих на Иран да се сдобие с ядрено оръжие и да взриви целия Близък изток – а в крайна сметка и далеч отвъд него! Спасих повече животи от всеки друг в историята и, както Мария Корина Мачадо – един наистина прекрасен човек – заяви пред медиите, когато ми връчи своята Нобелова награда от миналата година: „Доналд Тръмп сложи край на много войни и заслужава Нобеловата награда за мир повече от всеки друг, който някога я е получавал“. Въз основа на постиженията ми в името на МИРА – постижения, каквито никой друг не е имал – аз съм съгласен с това! Върнах всички заложници от Израел, включително последните 28 души – както живи, така и загинали – и работих с „Хамас“ за постигането на това; никой не вярваше, че е възможно! Отстраних от власт във Венецуела световния зъл диктатор Николас Мадуро и работя по превръщането на Венецуела в богата демокрация. Същото важи и за Иран – спрях ги да унищожат Израел, Близкия изток и Европа. Също така непрекъснато предотвратявам война между Южна и Северна Корея, както и между Япония и Северна Корея. Добавете към това Китай и Тайван, както и множество други горещи точки, които не са се превърнали във военни конфликти единствено благодарение на президента Доналд Дж. Тръмп и Съединените щати. Аз съм човекът, накарал страните от НАТО да увеличат разходите си за отбрана от 2% на 5% от БВП, създавайки по-силен съюз и по-добра отбрана – нещо, което според всички беше невъзможно да се постигне. Договорих освобождаването и осигурих завръщането на над 900 политически затворници от различни страни в Източна Европа. Освен това върнах у дома 196 заложници от плен в различни краища на света, без да плащам откуп – за разлика от Байдън и Обама, които плащаха милиарди долари. И не на последно място, създадох условия за бъдещ голям просперитет в Арктика. Въпреки всичко това, днес Нобеловата награда беше връчена на либерал, работещ в ООН – човек, за когото никой никога не е чувал. При уреждането на всички тези конфликти никога не съм се допитвал до ООН – от тях нямаше никаква полза. Съединените щати, представлявани от мен като ваш президент, трябваше да получат Нобеловата награда за мир, но това не се случи. Това е неизличимо петно ​​върху репутацията на Норвегия, което никога няма да бъде забравено. Нобеловата награда за „мир“ е завинаги дискредитирана от шепа радикални идеолози, които са противници на демокрацията и врагове на цивилизацията! Президентът ДОНАЛД Дж. ТРЪМП

п.п. На митинг, който трябвало да бъде за други кандидати на републиканците в Сиракюз, Ню Йорк, президентът на САЩ посветил дълга част от речта си на оплакванията си от Нобеловия комитет със същите думи.

Последна редакция: сб, 10 окт 2026, 09:06 от pril

Общи условия

Активация на акаунт