Брак и свобода

• 19 140
  • 630
  •   1
Отговори
# 135
Толкова години развитие и борба за права и накрая - ако мъжът не позволи, няма да ходя!? Нищо лошо не е направила жената. Консултирала се е с него, той е отговорил като дете, очаквайки тя да се усети. Даже по-добре е направил, че не е отказал директно, че тя иначе изобщо нямаше да си купи билет. Жените и мъжете имат право да пътуват с приятели и да разпускат. Да, винаги стоят съмненията, че може да срещне някой и да се разделните. Но то този риск съществува от излизането сутрин от входната врата. Какви са тези приказки за разрешение от мъжа/жената, пък парите. Не можа ли да каже - Жена, аз ще ти платя билета, заслужаваш го!? А той решава, че ще отменя останалите почивки. Защо така нападнахте жената, само това не разбрах. Еми изкарва повече пари, какво лошо има. Опитва се пред себе се да се оправдае, че има право на тази екскурзия, че няма да натежи на него с пари, че няма да е използване. Виждам една обидена жена, която работи здраво и има право да похарчи нещо за свое удоволствие. Нима е лошо това? И най-накрая си го позволява и хоп, развалят й радостта, защото мъжът е с усещане за малоценност (предполагам).

# 136
От описания разговор ми звучи, че тя го е питала има ли против, и той е изтърсил репликата с това как няма да й казва как да си харчи парите.

Това не ми се връзва. Човек, който реагира така, щеше да си го е показал отдавна.
Или това изобщо не е целият разговор, т.е. някои важни детайли са спестени, или е възможно да го мъчи нещо в последно време, за което тя не е наясно.

# 137
Не е нещо фатално единият да отиде без другия. В някои семейства даже редовно го правят.
В други семейства обаче - не, моето семейство е такова. Ние ходим заедно, защото така ни харесва.
И ако мъжът ми внезапно реши да ходи нейде си, защото има парите, а аз не съм поканена, защото не мога да си платя пътните - няма такъв Армагедон, който ще настъпи. И няма да ме намери, като се върне.
Ма много сте люти Simple Smile
Значи 30 години брак, отгледали сте деца, разбирали сте се, и изведнъж ако ти каже "канят ме 1 седмица в Занзибар без тебе" - хоп, молба за развод! Хем първо те е питал и си му казала "върви дето искаш, като имаш бол пари за харчене".

В случая на авторката съм ЗА да отиде, разбира се. Ако мъжът й не е искал тя да ходи, или ако е искал и той да дойде - ми да е казал като го е питала, какви са тия недомлъвки? Че и се сърди после, като малко дете. Ми да си стои в къщи и да се сърди.

И ние с жена ми сме ходили поотделно понякога. Казваме си преди това, разбира се. Ходим и заедно, така че едното не е за сметка на другото.
Вече, ако нямат пари или отпуска за повече от една почивка годишно, и изберат да я прекарат с някой друг, а не със семейството си - тогава само би било проблем.

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 18:25 от chris78

# 138
  • София
От описания разговор ми звучи, че тя го е питала има ли против, и той е изтърсил репликата с това как няма да й казва как да си харчи парите.

Това не ми се връзва. Човек, който реагира така, щеше да си го е показал отдавна.
Или това изобщо не е целият разговор, т.е. някои важни детайли са спестени, или е възможно да го мъчи нещо в последно време, за което тя не е наясно.
Но по същата логика, защо тя изведнъж да му навира финансите в лицето? Това също не се връзва. Извънредната ситуация видно е решението й да отиде някъде без него. За мен това е тригърът. А зад недоволството му може да се крият и други, дълбоко заровени неща. Може би осъзнаването, че тя реално няма нужда от неговото разрешение, понеже "парите са си нейни". Тя няма причина да реагира, ако той беше приел планът й охотно.

# 139
  • Melmak
Пчеличка, не мисля, че въпроса опира до ревност.

Проблемът е как е комуникирано, а не забрана да ходи.

# 140
Абе, за да откаже всички последващи концерти и почивки, този човек е с единия крак извън връзката. Въпрос на време е да излезе от нея. Авторката си знае, дали това иска, защо и как.

# 141
  • София
Тоест, трябва да се съобразява с цупни за да не си тръгне той? Това е емоционално изнудване. Нека си каже какъв точно му е проблемът, пък да си преценят и двамата дали ги устройства. За мен причината, която той е дал, е несериозна. Всеки има право на някакви излизания извън връзката.

# 142
Лъвица, за мен това не са цупни. Това е резултат от много наслагани неща през годините. И дори да не замине, нещата няма да се променят вече.
И не знам, защо авторката се прави на изненадана.

# 143
Според мен има и други детайли.
Може да е дестинация, която преди са обсъждали, но авторката е отхвърлила по някаква причина.
Може екскурзията да е не само с колежката с която ще дели стая, а и с други колеги, които според мъжа не са добра компания за жена му за седмица извън държавата т.е. вижда потенциална опасност в това пътуване.
От споделеното от авторката аз разбирам, че дяволът е в детайлите на точно този конкретен случай. Кой, какво и как точно е казал. Не е случайно че той отказва това което тя е планирала и платила за тях двамата през лятото.
А може човекът да е имал планове за февруари, които отпадат.
Предполагам обаче, че всъщност проблемът е, че ще се провалят планираните и платени почивка и концерт сега през лятото. Най-вероятно се е почувствал обиден от нещо, което не знаем и й е казал че и на тях може да отиде без него. Явно авторката все пак държи да отиде с него и сега въпросът е как да се осъществят плановете за лятото.

# 144
  • Melmak
Да, дяволът е в детайлите, а авторката спестява информация и не казва всичко тук.

# 145
  • София
Лъвица, за мен това не са цупни. Това е резултат от много наслагани неща през годините. И дори да не замине, нещата няма да се променят вече.

Може би е резултат и при двамата. От постовете на авторката си личи, че и на нея са й натежали разни неща през годините. Ако нещо ще им спаси връзката, е комуникация, не демонстрации от негова страна и подчинение от нейна.

# 146
аз не бих обърнала внимание на мрънкането му. Предупреден е, това не влияе на графика на семейните ваканции.
Ние сме с близо 20 годишен брак и не навсякъде сме като Пижо и Пенда. Имаме различни интереси, приятели. Семейният ни живот не е в противоречие с горното. Всеки пътува с приятели. някога според зависи вземаме и детето. понякога сингъл.

# 147
Хич слда не ти е.
Щом ще се раздава балканец , то за 30 години да се и научил до изкарва пари.
С пари щяхте да платите двойната стая и всичко да и ок.
Толкова години не му ли беше обидто, та чак сега?

# 148
За 30 години брак...? да се учудиш на реакция на мъжа си..? Това не ми е нормално.

# 149
В такъв случай и тя не трябва да драматизира, че той не иска да ходи с нея на концерт и почивка.

Общи условия

Активация на акаунт