Брак и свобода

• 19 109
  • 630
  •   2
Отговори
# 165
За мен излизане с приятели и почивка с приятел на Малдивите не е еднозначно.
Е, то и да вадиш 700 лв или 7000 не е еднозначно...

# 166
Дори мъжът ми да е брат Динев, все тая. Почивка с приятел на екзотична дестинация, без мене, ясна е работата Simple Smile Това за мен де, не за мъжа на авторката.

# 167
Да ви имам мисленето, по-шавливите...не имаме си доверие и не се дебнем. Да ви имам еснафското мислене.

И защо реши, че "по-шавливи" значи изневеряващи???  Това са хора, които обичат да скитосват сами по почивки, барове, излизания... За изневери не е ставало и дума. Ама веднага еснафско мислене Sad
шавлиев е производно на шавам, което според тълковният речник означава "Прелюбодействам, развратнича."

# 168
Абе някак нередно ми звучи в едно семейство единият да може да си позволи почивка до скъпа дестинация, а другият да не може.
Или и двамата могат, или и двамата не могат. Иначе това не е семейство, за мен.
Да вадиш картата "щото мога" е грозно, а ако беше дошло от мъж, а не жена, темата вече щеше да е не 12, а 112 страници.

# 169
  • Washington,USA
Да беше дошло от мъж пак същата реакция. Това, че си женен за някой не значи, че ще ходиш на синджир. Мале, авторке тоя има късмет. Аз, ако бях такива неща щях да му кажа.
Още малко вечерен час ще ти сложи и ще те накара да спреш да ползваш социални мрежи.

# 170
Къде е извадена тази карта?
Иначе съм съгласна, че в нормални отношения или ходят двамата, или никой, но това се комуникира. Щото има и другата крайност - за да не вземе бедничкият да се почувства държанка/дуржанчо, не се ходи на готини местенца, а само на ВВ в Гърция, понеже той/тя не може да плати повече.

# 171
  • Melmak
И аз мисля, че в семейството доходите не са мои и твои. И го казвам като човек, който има сходни доходи с половинката си. В началото на връзката ни бях студентка и работех на 4 ч., взимах под МРЗ. Той беше работещ, завършил и взимаше повече. Справяхме се трудно и първите няколко години живеехме бедно. Той изкарваше повече, но никога не ми е казал, че отива на море, защото може да си позволи или ще си купи нова вещ, защото може да си го позволи. Това е изключително грозно. С времето понатрупах опит и отдавна сме изравнили везните. И сега мога да си позволя да отида на Малдивите. Излезе ми една оферта за 1300€ на човек. Даже доста добра оферта ми се вижда. Освен да го информирам, че запазвам, защото мога да си го позволя… просто даже ми е гадно да си го помисля, честно..

# 172
Не виждам нищо лошо в постъпката ти. Имаш възможност за пътуване, искаш да отидеш, имаш си финансите /лични/, значи - отиваш. Защо изобщо искаш разрешение?!?? Wtf
Не става ясно от първи пост дали имате деца. Вече ако имате е добре да го предупредиш колко време и кога ще е сам с децата. Ако нямате пък, никакъв проблем. Ако той го направи на проблем, вече.... голЕм проблем имаш и той не е екскурзията. Мисли си.

Вече свикнах да те виждам в най-радикалния отбор Simple Smile
За мен лични това болднатото е направо неразбираемо. Първо, защото при нас няма лични финанси. Второ, защото не обичаме да ходим сами (не на заведение, а на екскурзия, при това не еднодневна до Рилския манастир). Когато ни се налага да се разделяме ни е тъпо и на двамата. И трето, семейството е двойка, не са съквартиранти, където всеки е за себе си ако си плаща наема и режийните.  И накрая - усещам нещо премълчано в цялата история, типичния стремеж на много автори да търсят одобрение, като натаманяват нещата за да го получат.

П.П. Тоест и аз пиша субективно от своята позиция Simple Smile

П.П. 2  Ти семейна ли си? Някак типичната ти радикалност не ми се връзва, ама не знам.

# 173
  • Melmak
Чс, остави я Мая, че преживява тежка раздяла и още не й е минало.

За първи път прочетох, че на някого му липсва половинката и не му е ок да се разделят. И аз така се чувствам. ЧС е доста по-голяма от мен и се надявам след години и ние да продължаваме да сме така.

# 174
шавлиев е производно на шавам, което според тълковният речник означава "Прелюбодействам, развратнича."

Но също така и "въртя се", "не ме свърта на едно място".

https://rechnik.chitanka.info/w/%D1%88%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC

# 175
  • София
Затова питам как се разбира кога и как е проведен разговора относно пътуването. Защото това е отприщило неговата реакция и е довело до причината авторката да пусне темата. Тя не дава повече детайли, та едва ли вече има значение. След 30г брак и двамата се изненадват един друг с неочаквани решения и реакции.

Първа страница, втория пост на авторката.

Това никой никъде не е оспорвал. Но тук не става дума за излизане, а за относително дълга почивка до екзотична дестинация, аргументирана с "нали аз изкарвам парите".

Всъщност, това той го е казал.

Абе някак нередно ми звучи в едно семейство единият да може да си позволи почивка до скъпа дестинация, а другият да не може.
Или и двамата могат, или и двамата не могат. Иначе това не е семейство, за мен.
Да вадиш картата "щото мога" е грозно, а ако беше дошло от мъж, а не жена, темата вече щеше да е не 12, а 112 страници.

Че защо да не могат? Семейство са, парите се ползват и за двамата. Ако той поиска да отиде сам с приятел и в семейството има достатъчно пари, защо да не отиде?

Ние това няма как да знаем. За това и казвам, че има неща, които са скрити и реакцията ни се струва странна за повече 'шок и ужас'. Така е представено с цел да сме на страната на авторката.
Ние сме заедно от над 17г. и имаме излизания и пътувания поотделно, но всеки знае и е обсъдено предварително. Много ясно, че няма да си грабна чукалата и да замина на почивка без той да знае. И дете имаме все пак, нали трябва и организация. Изобщо думата 'пари' и кой колко изкарва не присъства в разговорите ни, обаче и тук това ми намирисва.

Нали са имали билети за концерт? Видно не е имал проблем. На мен реакцията му не ми е странна. Има си обяснения. Тя не си е вдигнала чукалата без да предупреди.

# 176
Разбира се , че му казах ! Отговорът беше , да не очаквам от него да ми казва как да си харча парите.
Звучи като уведомих. т.е. не изглежда като да са дискутирали/обсъдили идеята, както би следвало да става в семействата. Или поне аз мисля, че така трябва да се случва.

# 177
  • София
Щом отговорът е бил да не очаква от него да й казва, звучи като да го е питала дали е ок с това. И той се е фръцнал - не ме питай, нали парите са твои. И после, няма да ходя с теб никъде. Ами, детски истории са това за мен.

# 178
Лъвица, ама ти още нямаш и 1 година брак, а след 30... това е мега странно Simple Smile

# 179
  • София
В смисъл?

Общи условия

Активация на акаунт