Брак и свобода

• 18 622
  • 630
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Шанс е, защото е с нейна приятелка. Иначе тя хубаво може да си плати и досега винаги го е правила за семейството. Проблемът явно е, че е решила този път да го направи за себе си. Това са хора на 50+, не виждам драмата някой да отиде някъде с приятел. За мен драмата е на друго място.

Разбирам, че жената сама си изкарва парите, но вероятно и мъжа й изкарва и по същия начин може утре да й съобщи, че отива не в Бали, но примерно в Италия. И ще ръкопляска ли тя?

Не виждам проблем. Щом тя го прави, значи и той може.

# 76
Здравейте ! Отвори ми се възможност да ида на екскурзия до по - далечна дестинация .Просто колежката ми има нужда от другарче. Приех , че даже и си платих самолетния билет! Съпругът ми , обаче , се засегна доста и в момента са ни влошени отношенията! Неговата позиция е , че съм избрала сама да похарча някакви пари за себе си, а не с него. И понеже той никога не бил постъпвал така , не го очаквал от мен ! По отношение на финансите , аз съм с по - високата заплата вкъщи и винаги съм споделяла всичко със семейството си, включително покривам и недостатъчния принос от негова страна. Не знам как да постъпя и моля за съвет.
Отивай без да се двоумиш. Не съм чела какво са ти писали предишните страници. Започнах и бала, бла, говори, обясни, ще си съсипеш брака, ми не няма. Ще разбере, че не може да командва парада точка.
Точно така заминах с мои близки за далечна държава в Азия, самоорганизирано. Първо им отказах, нали той не иска, не му било интересно, какво съм щяла да правя там???!. Все с неговите желания съм се съобразявала и като ме ядоса за някаква глупост си купих директен билет за различен полетот техния, че нямаше места.Хич не съм се сетила за приноси, кой колко носил вкъщи, имам пари угаждам си. Ами качих се като момиченце на А320 май беше, от двуетажните самолети и си пътувах 12-13 часа сама, ядох, пих шампанско, четох книги, абе няма такъв кеф да не се съобразяваш с мрънкащ мъж. Прекарах си уникално, харчих си на воля личните си спестявания, излизахме където и колкото си искахме. Прибрах се след 10 дни, ами нищо, все същото вкъщи, прашно и не пипнато и да беше се изнесъл, негова си воля. И като се отпуших всяка година по два пъти къде с приятелка, къде сама си пътувам.Уведомявам го за намеренията ми и датите и заминавам. Винаги има първи път, явно твоя е сега.

# 77
  • Sunshine state
Абсолютно е прав мъжът ти да се сърди и да го прави на проблем. И отношението ти не е ок - аз вадя повечето пари, покривам липсите и тн. Като натякване звучи.

# 78
Аз не бих имала нищо против половинката ми да направи нещо подобно, даже ние с една приятелка планираме догодина да отидем за няколко дни на почивка само двете.
Но има огромно значение как ще се каже. Ако ми каже - изпадна ми възможност да отида с Гошко до Бали, имаш ли нещо против, естествено, че няма да имам нищо против. А и по подразбиране ние ще отидем някъде другаде по друго време.
Ако обаче отиде с Гошко, а с мен - не, ще ми е криво и неприятно.
Ако пък само ме уведоми - жена, стегни ми багажа, отивам с Гошо на почивка, със сигурност ще му го стегна Joy

# 79
Благодаря ви, хора ! Събрах достатъчно гледни точки ! Семеен тип съм , никога не съм парадирала пред съпруга , че с нещо го превъзхождам, инвестирала съм всичко досега в нашата заедност . Той самият е прекрасен човек ! Нямаме кой знае какви конфликти , затова ми дойде като гръм от ясно небе. Той познава жената , с която ще пътувам много добре , и отивам с нея , за да не плаща двойна стая , да си поделим разхода за хотела .Това е ! Изключително съм благодарна за вдички мнения , понеже понякога човек има нужда някой отстрани да погледне ситуацията !

# 80
Всичко е точно, значи! Чудесен край и приятно пътуване.

# 81
Неговата позиция е , че съм избрала сама да похарча някакви пари за себе си, а не с него. И понеже той никога не бил постъпвал така , не го очаквал от мен !
Сега отново прочетох първия пост, не само че тя бачка повече, за да изкарва повече вече 30 години, но и той смята че тя е длъжна да ги харчи с него/за него. Въпроса с парите той го е повдигнал, а пък после уж нямало да и казва как да си ги харчи. Изобщо проблема не е бил дали е коментирано с него и дали изобщо иска да ходи там, а защо нейните пари ще се харчат за нея и той ще е "ощетен". Че и вина вменява, той така не бил постъпвал! Как? Да решава какво да прави с допълнително изкараните си пари?

# 82
  • София
Не разбирам какво толкова има да се коментира. Е, вярно, че го казвам от позицията на жена с 23 години брак...
Мъжът ми не харесва комерсиални дестинации и на екскурзии в чужбина ходя с дъщеря ми и приятелки. Него само го уведомявам кога и къде ще ходим. Той пък си купи билети са Швеция, защото искал да ходи по някакви градчета в северната й част. Ми да ходи, няма само аз да се вея напред-назад. Стига да не опира до сръдни заради финансовата част, не виждам проблем.

# 83
ttiholova, т.е. партньорът, който изкарва повече има право еднолично да решава как, къде и с кого ще си харчи парите? Важи ли същото, ако става дума за мъж, а не жена?

# 84
Има много недоизказани неща. По-скоро си прилича на класически проблемен брак, в който двамата са заедно заради децата или заради нещо травиално или просто защото им е по-удобно. Все пак говорим за 30 години, не за 3 месеца. И ако до момента жената нищо не е правила за себе си, ами сгрешила е. Хора, които се обичат не би трябвало да имат проблеми за такива битовизми.

# 85
Ако за 30г брак не сте успели да се опознаете вече няма смисъл да се тормозиш тепърва той какво мислел, това е за младоженци.

# 86
Ти си го питала, не е отказал, сега прави фасони. Доста егоцентрични и детински реакции има този мъж. Какъв е проблемът като иска и той на скъпа екскурзия, да предложи, да седнете и да изговорите? Комплексите, дето ги е трупал 30 години и баш сега намерил да ги показва?

# 87
Отивай без да се двоумиш. Не съм чела какво са ти писали предишните страници. Започнах и бала, бла, говори, обясни, ще си съсипеш брака, ми не няма. Ще разбере, че не може да командва парада точка.
Точно така заминах с мои близки за далечна държава в Азия, самоорганизирано. Първо им отказах, нали той не иска, не му било интересно, какво съм щяла да правя там???!. Все с неговите желания съм се съобразявала и като ме ядоса за някаква глупост си купих директен билет за различен полетот техния, че нямаше места.Хич не съм се сетила за приноси, кой колко носил вкъщи, имам пари угаждам си. Ами качих се като момиченце на А320 май беше, от двуетажните самолети и си пътувах 12-13 часа сама, ядох, пих шампанско, четох книги, абе няма такъв кеф да не се съобразяваш с мрънкащ мъж. Прекарах си уникално, харчих си на воля личните си спестявания, излизахме където и колкото си искахме. Прибрах се след 10 дни, ами нищо, все същото вкъщи, прашно и не пипнато и да беше се изнесъл, негова си воля. И като се отпуших всяка година по два пъти къде с приятелка, къде сама си пътувам.Уведомявам го за намеренията ми и датите и заминавам. Винаги има първи път, явно твоя е сега.

И ти смяташ, че имате връзка??? Вие явно просто съжителствате и отдавна сте охладнели, което личи и от изказа ти.

# 88
Ама той има право да откаже и да не я пусне ли?
Аз мисля, че човек може единствено да приеме, да се примири и да се посърди в такава ситуация, но не и да забрани? Или?
Ти си го питала, не е отказал, сега прави фасони. Доста егоцентрични и детински реакции има този мъж. Какъв е проблемът като иска и той на скъпа екскурзия, да предложи, да седнете и да изговорите? Комплексите, дето ги е трупал 30 години и баш сега намерил да ги показва?

# 89
Един некомплексиран мъж няма да направи проблем за едно такова решение. Дори сам би предложил. Но този тук е потиснат и неуверен, като не се знае дали причината за комплексите не е донякъде и пренебрежителното отношение на жена му. Тук липсата на свобода, не идва от това, че някой може да те спре да си хванеш дърмите за седмица и да отидеш някъде без "другарчето". Липсата на свобода е неравностойното положение на двамата и неспособността на всеки от тях да се постави на мястото на другия. Каква свобода да даде на жена си един смачкан мъж?

Общи условия

Активация на акаунт