Брак и свобода

• 18 753
  • 630
  •   1
Отговори
# 270
Тя авторката каза, че е прекрасен мъж! Даже се е почувствала виновна жената. Нищо лошо не е казала ама ние ги оправихме и двамата, както винаги!😆😆😆

То това е целта, да се почувства виновна. И да не и хрумва друг път своеволия. Пасивна агресия.

Държал се е като лайно като е отказал да ходи на почивки, които са вече уговорени, и да дойде на концерт, забележете на НЕГОВА любима група, която жена му платила и също било организирано. Отметнал се е, за да я накара да се чувства зле. Никакво уважение към нейните усилия и финанси.

Да не говорим, че е проява на пълен егоизъм да иска жена му да не изживее хубава емоция. На мен не ми е добре, искам всички да са така.

Казала му е, не е отговорил категорично и еднозначно. От него не се искат ни пари, ни грижа за деца. Ко иска? Аз ако съм хич и няма да се занимавам с неговите сръдни.

# 271
А защо са финансово добре? А, вярно, защото тя изкарва добри пари и плаща и за него.
Редови учител е със заплата нещо като 1500 бруто. Малдивите, първи резултат от Гугъл, стартират 1800 евро и стигнах до 2500, преди да затворя сайта, имаше и по-скъпи. Някак не ми изглежда да се вписват чак толкова добре в даскалската заплата.

# 272
  • София
МНого хора явно си живеят самостоятелно във връзки. Щом им се налага да фантазират за "позволения".
Ако си много близък с любимия си човек,, ще говориш с него, ще споделиш преди да си чекнеш хотела.
В този казус не са си особено близки. Да пълни куфара и да заминава. Той така и така не ѝ е близък.
Тя каза, че е говорила с него преди да вземе хотел или там каквото е взела, отговора е бил че той нямало да и казва как да си харчи парите.
Щом и се ходи на жената, за нея това е възможност. За вас може да е лоша екскурзия, но за нея явно е хубава дестинация в компанията на въпросната приятелка.

# 273
А тя хич не е била пасивно-агресивна – ама ти нали не искаш да ходим еди къде си. Аз покривам повечето. Хич не е агресивна, никак.
В този казус жената е агресивна и доста арогантна.

# 274
  • София
Бази, не останах с впечатление да го е поставила пред свършен факт. И в устата й се слагат всякакви думи, които нямаме информация да е казала.

Иначе не знам защо се реши, че мъжът няма да види тези дестинации. Авторката каза, че са ходили на бая екскурзии. Напълно възможно е да са били на скъпи дестинации, нали тя е плащала. А концертът е бил на негова любима банда, понеже и това се питаше по-назад.

И какво отношение да е имала авторката? Те са имали букнати екскурзии и концерти, той се фръцка, когато тя намира място в графика за някой друг. На женска, да не кажа детска, ревност избива всичко. Ок, така е научен, само с него да ходи. Явно това й е грешката. Трябвало е по-рано да разнообрази, сега й излиза през носа.

Моят между другото даже ме кара да излизам по-често с приятелки, че аз съм си интроверт и мога да си живея идеално и без особено чести социални мероприятия.

# 275
Ама това е човек със свободен избор. Агресивна, арогантна ... Ок, форца и лайф из лайф. Ама без парите на арогантната.

# 276
Е, ако го поставяш мъжа в ролята на дете – да види тези дестинации, ако му позволи жена му. След като се върне от скурзията с приятелката....

# 277
  • Melmak
А защо са финансово добре? А, вярно, защото тя изкарва добри пари и плаща и за него.
Редови учител е със заплата нещо като 1500 бруто. Малдивите, първи резултат от Гугъл, стартират 1800 евро и стигнах до 2500, преди да затворя сайта, имаше и по-скъпи. Някак не ми изглежда да се вписват чак толкова добре в даскалската заплата.

А какво лошо има тя да изкарва парите? Ако тм изкарва повечето пари у вас, а ти нямаш за море? Тогава не ходите изобщо? Или той ти плаща?

Редовите учители взимат толкова основна заплата и над нея имат доста начисления. Не знам защо решихме, че е учител.

За Малдиви гледах онзи ден, почват от 1400€, нагоре вече ясно. За семейство с добър стандарт ако приемем средна цена 2000€ на човек, общо 4000€, сигурно няма да ги бутне. Да, ако са с по 2 к лв заплата и двамата, няма да е лесна такава ваканция. Но да говорим за някакво пропускане на възможност.. не изстрелва совалка..

# 278
Това го е казала, за да покаже, че няма да го ощети парично с желанието си, че няма да му е в тежест!
Ама защо той ще й разрешава? Собственик ли й е?
Пак питам: ако беше казал не, какво щеше да стане?
И той да ходи, кой го е спрял?

# 279
  • София
Е, ако го поставяш мъжа в ролята на дете – да види тези дестинации, ако му позволи жена му. След като се върне от скурзията с приятелката....

Защо да трябва тя му позволи? Сядат, решават го, отиват.

# 280
  • Washington,USA
Една моя учителка освен в училището даваше доста частни уроци и преподаване в школа. Много над 1500 е вземала.

# 281
Има нещо наречено вътрешен компас за морал. Не е нужно никой нищо да ѝ разрешава. Още някой ще се включи ли с нещо толкова елементарно.
//
Ами, да де, Лъвче. Не сядат , и не решават. Тя му го заявява. При свършен факт. Той ѝ казва с крива уста – ами, аз не мога да ти казвам как да си харчиш парите.

# 282
  • София
Само дето моралът не е константа. Темата е чудесна илюстрация.

# 283
Аз не казвам, че е лошо. Казвам, че отношението му е кофти. Хем обиден, хем не прави нещо по въпроса.
Учителите нямат безкрайни начисления. Майка ми е учител със стаж почти колкото съм възрастна аз. Не успява да мине 2 бруто въпреки всички допълнителни суми, класове и подобни. И не може да дава частни уроци, защото е специфична специалност.
ЧС спомена за учител и адвокатка, просто се хванах за примера. Не знам дали са наистина такива професии.

# 284
Компасът трябва да работи в полза на само единия явно. Желанията на другия нямат значение!

Общи условия

Активация на акаунт