Брак и свобода

• 18 672
  • 630
  •   1
Отговори
# 480
Темата ще продължи февруари 2025.
До тогава - ни дума, ни вопъл, ни стон.

# 481
Все повече се уверявам, че системата, в която всеки си има сметка + една обща, в която вкарват пропорционално е най-добра.
По този начин домашният бюджет е финансиран спрямо способностите на всеки, а се запазва и финансовата независимост на двата члена на семейството.
Виждаме как вариантът с "всичко е общо" в един момент може да навреди на отношенията

Всъщност с оглед на новото време не мога да не се съглася. И на детето си бих предложила същото.

# 482
авторката просто е заета да готви 5 степенно гурме меню на прекрасният си мъж, за да възобнови мира..

# 483
Е как така... Нали тя е с по-високия доход, значи той трябва да готви менютата и да чисти, пере и пр. Щото мъжете най-често излизат с тоя агрумент - аз изкарвам повече кинти, значи ти върши повечето битови работи. Значи в обратната ситуация, мъжа трябва да е битово ангажиран и с децата.

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 21:03 от maiathebee

# 484
  • София
Трябва много да не уважава себе си, за да реши да му готви на фона на такова цупене.

# 485
Бракът и свободата са противоположности, бракът е точно това, че вече не си свободна да ходиш с приятелчета по далечни дестинации. Освен, ако си абсолютно сигурна, че половинката ти e окей, което рядко се случва, предполага се екскурзиите да ги правите заедно.
Особено пък, ако един от вас няма достатъчно пари... Екскурзията с колежка едва ли си струва брака ти.
Брак и свобода СА съвместими. Жалко, че все още много хора мислят, че с брака си отива свободата. До човек е. Ограничаването на свободата за мен е край на брака. И мъжът ми го знае. И аз го знам. И сме Ок с това. Ходя сама на екскурзии, не спирам и него, ако иска да отиде с приятели.
Има една приказка: глупавата жена държи мъжа за гърлото, хитрата за гениталиите, умната за ръка, а мъдрата за нищо, защото мъжът се страхува да не я изгуби.
Та…спрете да се държите за гърлото. И едните, и другите.

# 486
Много хубав пост на Анье, включвайте се по-често.
Мъжете по-скоро трябва периодично да ги държиш за различни части, но не и никъде. Те обожават да ги контролират. Особено секси жени.

# 487
Аз се надявах ако авторката се върне да сподели докъде са докарали с мъжа й разговорите, защото откак последно писа има 2 варианта:

1/ страстите са утихнали, постигнали са някакво примирие
2/ напрежение и скандали още са във вихъра си
И в двата не става ясно какво се случва нататък. Тя благодари за мненията някак успокоена, но "скандалът" вече беше факт. Не е еднозначно ясно дали тя ще си отстоява докрай и ще отиде, или той ще продължи със сръдни да я тормози, какво става с другите им планове, и т.н. Понеже няма яснота, а се чудим, много ясно, че страниците въртят.

# 488
Е, какво да стане.
Той ще подудне и ще му мине.
Тя ще иде с Данчето на почивката.
И после животът продължава.

# 489
Да не смята, че с Данчето ще ходят по мъже? Blush Данчето не е омъжена сигурно. Вижда ги във въображението си как са седнали някъде в някой бар, и двама готини малдивци ги черпят с питиета...

# 490
Или по-скоро две платежоспособни дами, черпят двама малдивци с питиета, които са на половината на тяхната възраст.

# 491
Да не смята, че с Данчето ще ходят по мъже? Blush Данчето не е омъжена сигурно. Вижда ги във въображението си как са седнали някъде в някой бар, и двама готини малдивци ги черпят с питиета...

Ако ситуацията беше обратна щяха да пишат същото за мъжа, ама щом е жена няма проблем. Пуста женска солидарност.

# 492
Не е женска солидарност, а мъжемразие.

# 493
да праща мъжа си в Тайланд с приятел, и са квит.. Joy

# 494
Тя ще го прати в Тайланд/Филипините, но не се знае дали той няма да се върне под ръка с някоя 20+ годишна, която няма да ходи на почивки без него, ще го слуша за всичко и ще го гледа като Бог 😆😆

Общи условия

Активация на акаунт