Брак и свобода

• 18 654
  • 630
  •   1
Отговори
# 495
да праща мъжа си в Тайланд с приятел, и са квит.. Joy

Ще го прати, ама друг път...

# 496
Така е то, като се загуби чуваемостта и комуникацията между двама и се пускат такива теми.
Жената търсеше потупване по рамото и насърчаване. Получи ги от повечето от потребителките.
После обаче, пак ще си легне до мъжа си. И той пак ще е сърдит. Вероятно.
И, не, не е само в него вината като гледам. Не е от кадифено пипащите авторката. Но така или иначе брак да се срине заради една екскурзия с дружка, означава, че и толкова си е струвал.

# 497
Не бих се обидила, ако мъжът ми си купи АТВ. Дори бих се радвала за него. Или пък каквито и да е “играчки”. Работил е, изкарал е пари, позволява си го. Все пак един път живее и има право да сбъдне мечтите си. Когато в реалният ни живот си купи АТВ дори не би ми хрумнало да се цупя или сърдя. Виж ядосах се, когато купи на детето и трябваше аз да ходя, да карам с тях.
Нито пък той се е сърдел когато аз отивам с приятелки по пътувания.
Важното е хобитата и индивидуалните пътувания да не са в противоречие със семейните. За това си има планиране.

Именно - планиране, което значи обсъждане. А в случая това го няма - има уведомяване.
Е как да няма. Имат семейни пътувания, посещения на концерти....

Тя ще го прати в Тайланд/Филипините, но не се знае дали той няма да се върне под ръка с някоя 20+ годишна, която няма да ходи на почивки без него, ще го слуша за всичко и ще го гледа като Бог 😆😆
А тези 20+ годишните не търсят мъже, дето жена им ги издържа.

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 23:50 от Titina

# 498
да праща мъжа си в Тайланд с приятел, и са квит.. Joy
Ъ... Тайланд, е го дей Плевен.
На времето Янчев в казармата какви хубави неща ни е разказвал за там.
В този форум пътя от "ММ" до "БНД" е само една тема разстояние.

# 499
  • Out of the Mix
Пиша поста с уточнението, че 30 г. брак не съм имал и надали ще имам. Sweat Smile

Много неща не са ми ок.

На самосиндикални почивки не се ходи, дори от всичките ми познати никой не ходи.
Всеки или с партньора, или в компания, 3-4 двойки + някой друг приятел, познат.
Не става дума за съмнения, или притенснения от изневери, или каквото и да е.
Просто е странно.

Няма смисъл от обща сметка.
Двама зрели индивиди работят, разбират се кой какво да покрива, и това е.
Всичко друго става в движение.
Хамалогия да се отваря "специална" сметка за "бюджет на домакинството", двойката, за мен няма смисъл.
Всеки си разполага с парите.

Колкото има "гладни" юристи, толкова и напред с материала педагози, които не разчитат само и единствено на заплатата, която последните 2-3 г. се удвои.
Ако учителят живее на село, или в малко градче, със заплатата средна около 2000-2300 чисто, живее нормално.
Повечето взимат 2500-3000 чисто, през силните месеци с добавките, защото контингентът е много възрастен вече, и като се вкл. клас прослужено за поне 20-30+ години, лекторски, проекти, замествания и др., и си стават.

Юристите с пари не са много, и пак трябва да драпат. С просто на заплата не се изкарват кой знае колко пари.
Не живееш зле, но не е кой знае какво.

На 55-60+ приоритетите сякаш са други.
За мъжа важното е да са платени сметките, пълен хладилника, и газ в колата. Smile

Ако за 30 г. е свикнал с едно, нормално сега да има "цупене".
Но, да, за едно такова нещо да се стига до раздяла, не е ок.

Също, не виждам проблем жената да изкарва повече.
Още повече, ако мъжът е осигурил жилището, колата, поддържа, то е редно и жената да дава нейния дан, вкл. не само гледане на децата, ако ги има.
Още по-добре, няма да мрънка за пари, няма да му иска, ще се чувства още по-пълноценна.
Това колко сили и енергия ще й остават за "семейния уют", вече е отделен въпрос.

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 02:09 от Revoker

# 500
  • Sunshine state
Като бивша учителка с много учителки приятели в голям град, такива 2500-3000лв с добавки НЯМА. Направо като видя какви цифри се споменават за учителски заплати и ми става смешно.

# 501
  • Out of the Mix
Взимат, взимат.
От първа ръка за София и село в Северозапада, познати, роднини.
Пък се смейте, колкото искате.
Ако държите, ще направя и разчет, но не затова е темата.
Загатвам само - по 500 лв. чисто за всеки 15-ти септември, октомври диференцирани поне 1000-1500 лв., ноември 500 лв. за дрехи, декември толкова коледни, май месец великденски.
Не ви знам къде и какво сте работила.
До училище и бюджет е, като повечето драпат, за да се взимат пари, а в малките населени места блъскат яко проекти и други врътки, като колкото по-малко персонал, толкова повече взимат.
Всеки случай да взимат, защото последните 25 г. бяха в забвение учителите.
Точно, защото сте "бивша", аз говоря в момента и последните 2 г.

# 502
  • Sunshine state
Взимат, ама друг път. Диферинциалните не са чак толкова, колкото си мислите. Все едно не знам. Само ги бълнувате тия цифри. То за това има и такъв глад за кадри, щото всеки им завижда за "големите" заплати. 🤣 Повечето ми колежки дават уроци и се занимават с частни занимални от много взимане.  Тия на някой друг.

# 503
  • Washington,USA
Тя ще го прати в Тайланд/Филипините, но не се знае дали той няма да се върне под ръка с някоя 20+ годишна, която няма да ходи на почивки без него, ще го слуша за всичко и ще го гледа като Бог 😆😆

Май на теб искаш това са ти се случи. 🫢

# 504
  • София
20-годишните си мечтаят за чичковци, които не могат да ги издържат...

# 505
  • Washington,USA
20-годишните си мечтаят за чичковци, които не могат да ги издържат...

Тряба и да са добре поддържани. 🥴😉

# 506
Жената като способности и възможност за добра кариера не е много по-различна от мъжа и ако тя се посвети на семейството, тя реално се лишава от възможно развитие и съответно по-високи доходи.
Жените като цяла категория хора, могат да направят кариера като на мъжката категория, с всичките й средни, медиани, 25-ти и 10-ти персентили, и аутлайъри.
Но това не значи, че една определена жена може да направи кариера като на един определен мъж.
Например ако началник се ожени за секретарката си, това не значи, че тя ако остане в къщи да гледа децата жертва кариерата си и да е станала и тя началник ако не беше станала домакния. Не - щяла е да си остане секретарка вероятно. Тя ако е можела да стане началник щяла е да стане вече - той как е станал?

Тези жени, които имат потенциал за голяма кариера, обикновено не я жертват за да станат домакини. Те си стават СЕО-та, СФО-та, професорки, председателки на народно събрание, или за каквото там имат талант.

Ако една жена жертва кариерата си за да стане домакиня, мога да се съглася, че жертва примерно да изкарва средната заплата за жени на нейната възраст. Ако тя е примерно 50к в тяхната държава, значи това жертва. А мъжът й ако примерно е началник и изкарва 300к, това не значи че жена му и тя щеше да изкарва 300к и съответно той трябва да й отделя половината си доход в нейна лична сметка, за да отрази нейния принос.

Независимо от пола важи, например в случая на авторката. Ако тя има голяма кариера и висок доход, пък той няма, то това вероятно не е защото се е "жертвал" за да гледа децата им, а защото е нямал потенциал за повече.

# 507
Кариери мариери пари и оп - пак няма щастие и рози. Очевидно е, че няма особено значение явно кой е по по най щом нямат здрава комуникация и стабилност в отношенията си. Така че и 10 сметки да имат открити и да си броят всяка стотинка и успех, щом няма менталната и емоционална амалгама между тях – язък и за пари, и за всичко.

# 508

Май на теб искаш това са ти се случи. 🫢
Имам си брак, бая години вече станаха, ама ако съпругата ми някой ден случайно поиска развод, да си взема жена от там е сред опциите 😁
Мои познати си доведоха филипинки и са доволни засега 😆

# 509
Такива бракове са ми направо отвратителни. Покупко- продажба.

Общи условия

Активация на акаунт