На море в Гърция 2024 - III

• 50 575
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
  • На село (близо до Лондон)
Да се включа аз за остров Крит. Хубави пясъчни плажове и без камъни във водата на Malia и Voulisma. Вторият много красив и с две пещери в единия край на брега. Malia плаж много широк и в единия край с малки натурални басейни, много подходящи за плацикане на малки деца. Също със скали за подводно гмуркане.
 С трима младежи сме, много се хареса и е добър аква парк с ролби също наблизо.
Колата под наем също на разумна цена, наистина немощна но става.
Малко снимки

# 181
Здравейте и благодаря за новата тема.

Трябва ли пълномощно за непълнолетен  (16 г), който ще пътува с пълнолетната си сестра?

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 08:11 от Фран

# 182
Да дам и моите 5 ст. помощ в темата. Бяхме за първи път в Парга. Изкарахме една седмица и за разлика от повечето от Вас, спахме всичките дни в самият град. Обичаме да сме в оживени градчета(селца), с вечерен живот. Шофьори при нас дал Господ, но не случихме на такъв,който може да се лиши от ципуро, узо или вино на вечеря, през деня е лесно! Smile

И ние така - обичаме да сме на места, където има тавернички на пешеходно разстояние и всяка вечер да си избираме различна!

Заминаваме в неделя към Парга и не успях да се подготвя много - ще съм благодарна за препоръка на места за хапване - поне за начало докато се ориентираме и за плажове - да не бъдат пренаселени, но да има таверна или бийч бар, в които да може да се хапва на обяд. Може и да са по-отдалечени от Парга.

Волтос и Лихнос съвсем ли не стават? Виждам, че тях не сте ги посещавали?

Валтос и Лихнос са много пренаселени.Лихнос е много красив и въпреки ужасния път  си заслужава да се види, а има и много добра таверна на плажа. Валтос не ме впечатли особено, но е хубав плаж. Той е огромен и в крайните участъци винаги беше по-рехаво на чадърите, а и има огромна свободна зона. Там има много таверни и бийч барове.
За заведенията- има много италиански и по-малко типично гръцки таверни. Не намерих особена разлика- навсякъде, където седнахме, ни хареса. Заслужава си да се посети
Med Parga

Това също беше много добро. Типично италианско.

# 183
  • София
Здравейте и благодаря за новата тема.

Трябва ли пълнопощно за непълнолетен  (16 г), който ще путъва с пълнолетната си сестра?

Трябва.

# 184

За заведенията- има много италиански и по-малко типично гръцки таверни. Не намерих особена разлика- навсякъде, където седнахме, ни хареса.

Много благодаря!

# 185
  • софия
Заминаваме в неделя към Парга и не успях да се подготвя много - ще съм благодарна за препоръка на места за хапване - поне за начало докато се ориентираме и за плажове - да не бъдат пренаселени, но да има таверна или бийч бар, в които да може да се хапва на обяд. Може и да са по-отдалечени от Парга.
Моите препоръки са с 3 годишна давност:
В Парга препоръчвам Sakis. По спомени това беше единствената таверна в града, която повторихме, потретихме.
От там ходехме на плаж до Амудя, където има Ψαροταβέρν^ … #945;ς", Ta Kimata.
Пак там, в района, ходихме не знам колко пъти в Taverna Alonaki - безобразно вкусна скара и домашна храна. Попаднахме случайно напът за/от Лутса. Работеше следобед след определен час. To pigadaki също е с основно гръцки клиенти.

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 08:47 от zvаnchе

# 186
Да потвърдя, че вече навсякъде искат по 10 евро за сет … накъде са с по две , другаде с по три шезлонга.

# 187
  • В полите на Пирин планина
И на Закинтос е така.
На известния Геракас бийч даже беше повече, сигурно заради костенурковите гнезда... 😁 Снимка от понеделник. Ужасно горещо е.

# 188
Как е положението на Кулата? Минава ли се?

# 189
  • В полите на Пирин планина
Ние минаваме през Илинден. 👌🏻 Освен това тръгнахме в 4 сутринта и нямаше народ изобщо. 😉

# 190
Ние на отиване през Кулата-доста се чакаше  Върнахме се през Илинден - там в двете посоки имаше по 2-3 коли и минахме за секунди.

# 191
  • София
Вчера по това време на Кулата бяха огромни опашки и в двете посоки, чакахме близо 2 часа на връщане към България.
Аз искам да помоля за препоръка на кое място можем да направим междинна почивка за пътуване София- Нафплио по Егнатия одос. Миналата година взехме пътя наведнъж, но сега не знам дали ще имам сили. Не държа да има море, гледки, навалица или хубави таверни, само да е изгодно и сравнително хладно нощем. Може би в някое селце около Йоанина.

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 13:42 от 4μΕ

# 192
  • гр.София
Къде се плаща за чадър ?
Или за консумация говорим ?!
[/quote]
На всички бийч барове се плаща, не говоря за консумация, тя си е отделно и е задължителна. Забелязах, че на the bluе е най-ниска таксата, още на входа таксуват 5 евро. На другите, на първа и втора линия е по-скъпо, (около 40 евро мисля) от трета натам е по 10 евро на чадър с 2 шезлонга. От тази година е приет някакъв закон и за това се плаща вече.

# 193
  • софия
В една от най-полезните групи във ФБ има ежедневна, ежечасна информация от пътуващи за преминаване на границата в двете посоки.
Отделно, в Гугъл мапс в леъра за трафик има live view

# 194
4μΕ
За хлад ние отсядаме в планината Парнас - Арахова или Епталофос. Делфи също предлага доста възможности, но е лудница.
Най-често обаче сме в Глифа - малко след средата на пътя, то е на морето и не е баш хладно.
По-близо до България има няколко планински села под Олимп, над плажовете на Олимпийската Ривиера, като най-известното е Палеос Пантелеймонас. За всички посочени места ще намерите много опции в платформи от сорта на Букинг.

Общи условия

Активация на акаунт