На море в Гърция 2024 - III

• 50 580
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
  • гр. София
Из ФБ групите се въртят цени от 20Е за първа и втора линия шезлонги, назад по 10 Е. На Парадайс бийч било 50 Е задължителна консумация отпред, назад по 10 Е чадър и консумация отделно.

От дискусията за ЕЗОК миналата седмица - обадиха се, че картата, заявена през ССЕВ, е готова за взимане в офиса, който искахме.
Заявили сте взимане от офис на ПИБ? Или за друг офис става въпрос?

# 166
  • София
Из ФБ групите се въртят цени от 20Е за първа и втора линия шезлонги, назад по 10 Е. На Парадайс бийч било 50 Е задължителна консумация отпред, назад по 10 Е чадър и консумация отделно.

От дискусията за ЕЗОК миналата седмица - обадиха се, че картата, заявена през ССЕВ, е готова за взимане в офиса, който искахме.
Заявили сте взимане от офис на ПИБ? Или за друг офис става въпрос?
Офис на РЗОК. В София има няколко. https://www.nhif.bg/bg/rzok/sofia-grad

# 167
Здравейте,
Възможно ли е да се заяви епас за магистралите онлайн и получаване на устойството в България?
Благодаря предварително за съдействието!

# 168
Възможно ли е понякога да четете поне няколко страници назад в темата?!?
(Наясно съм, че да искаме да ползвате търсачката е прекалено амбициозно)

# 169
Прочела съм темата, както и предходните и добре се справям с търсачката, не ми е амбициозно 😊. Въпросът ми е породен от прочетеното, че един потребител е получил, а други не. Същевременно мои колеги също са срещнали затруднения. Предвид разнопосочната информация и различния опит на потребителите, както и невъзможността да хвана работното време на тола, за да получа устройство на място, предпочетох да задам директен въпрос.
Аз използвам редовно темата, както и други такива, за да планирам пътуванията си и четеното на теми назад не ме притеснява, като за години наред за първи път ми се налага да задам въпрос, но и следва да си даваме сметка, че темите са много и обемни, понякога разводнени от множество снимки, а не всеки човек може да работи с масив от информация. Наясно съм, че вашият принос за темата е огромен и съм черпила информация неведнъж именно от Вашите постове, за което съм благодарна, но вярвам, че острият тон винаги може да бъде заменен с по-подходяща реакция или просто да отминете въпроса 😊.

# 170
  • гр.София
След няколко дни тръгваме за Перамос. Чувам, че бийч баровете на Амолофи вече не са само срещу консумация,  пък била тя и фиксирана. Някой има ли актуална информация от последните седмици?😊
Да , тук съм от няколко дни и обикаляме всички бийч барове, навсякъде се плаща за чадър, като цената зависи от това на коя линия е.

# 171
  • софия
Кое не е ясното в тези постове?
Аз да похваля Егнатиа пас. Вчера сутринта пуснах заявка, след 10 минути ми върнаха документите за подпис, и днес на обяд Геники тахидромики ми доставиха устройството.
тодоричка, извинявай, но до България ли ти го доставиха? Аз попълних миналата седмица и получих само по мейл едно уведомление, че са ми приели заявката, но нищо повече.
Да, обаче миналата седмица и аз попълних, и нищо, явно нещо не е било ок, защото получих мейл. Вчера седнах да се регистрирам, и без да искам попълних отново заявка за устройството, и те пък взеха че ми пратиха веднага документи. Така че може да пуснете нова заявка, пък да видите дали ще реагират

# 172
  • София
Аз да се включа с ъпдейт по темата - днес ми изпратиха документите за подпис и след като им ги върнах по мейл, получих потвърждение, че ще ми изпратят устройството с куриер. Попълних втората си заявка на 19-ти, когато писа тодоричка, а имам една заявка и от предишната седмица. И двата пъти веднага получих мейл, че ми е получена заявката, но чак днес, 5 дни по-късно получих документите за подпис. Те си пишат предупреждение, че им е натоварено и може да отнеме до 10 дни, де.

Ние междувременно май ще отложим гръцкото море за септември, че нещо се уплашихме от жегите сега.

# 173
След няколко дни тръгваме за Перамос. Чувам, че бийч баровете на Амолофи вече не са само срещу консумация,  пък била тя и фиксирана. Някой има ли актуална информация от последните седмици?😊
Да , тук съм от няколко дни и обикаляме всички бийч барове, навсякъде се плаща за чадър, като цената зависи от това на коя линия е.
Къде се плаща за чадър ?
Или за консумация говорим ?!

# 174
Върнахме се от Крит, за съжаление бяхме само за седмица и само в северната част, на 10 минути западно от Ханя. Малкото видяно ми хареса много, впечатляващото беше, че всички плажове, които посетихме бяха пясъчни - както на сушата, така и във водата. Ситен, прекрасен пясък и плитко море. Чадърите с 2 шезлонга са 10-15 евро, с изключение на Елафониси и Балос, там бяха по 20 евро.

Взехме кола под наем от летището в Ханя, която бяхме платили предварително. Предупредиха ни, че ако отидем с нея до Балос и по някакъв начин я повредим, заради километричния черен път, по който се пътува, пълната застраховка няма да покрие щетата и сме отговорни за нея. Затова до Балос използвахме кораб, който хванахме от Кисамос. По пътя акустирахме на островчето срещу Балос - Грамвуса. Плажът му е чудесен, от тези, на които ти се струва, че лодките левитират над водата, а на хълма му се намират останките от стара венецианска крепост, която предлага частична гледка към Балос. Самият Балос е по-впечатляващ от височина, защото се виждат всичките му цветни нюанси, както и лагуните, затова ако сте с кораб, трябва да се изкачите до върха и да го зърнете от птичи поглед, което в жегите не е постижимо от всеки.

По-впечатляващ за мен беше Елафониси. Намираше се на 2 часа и половина от селцето, в което бяхме отседнали, затова тръгнахме в 8 сутринта към него. По пътя минахме през китни селца, които предлагаха пекарни с вкусно изпечени закуски и страхотно кафе, както и много китни гледки. Стигнахме точно преди да се изсипят туристическите автобуси, паркирахме до най-близкият паркинг и малко след нас всичко беше запълнено. Връщайки се назад, не мисля, че съм виждала нещо, което да ми въздейства по начина, по който ми подейства това място. Тюркоазени води, приказни дюни, безкрайна плитчина и красиви розовеещи нюанси на пясъка. Елафониси, както и Балос са защитени по Натура 2000 и поне на Елафониси, стопаните на плажа не спираха да го чистят от най-малките останки от плажуващите. Искрено се надявам да успеят да ги опазят от безумните тълпи, които ги посещават на ежедневна база в сезон.

Храната не беше много по-различна от останалите места в Гърция, с изключение на следните:

Ντάκος ( Dakos) :салатата със сухари, настърган пресен домат, зехтин, козе сирене Мизитра
Απάκι ( apaki): традиционно критско пушено свинско, може да се предлага като мезе или в готвени ястия
Καλιτσούνια ( kalitsounia): критски традиционни банички, обикновено на тиган. Сервират се в таверните, като предястие, ако са солени или като десерт, когато са заляти с мед. Ние ги хапнахме със скариди - много вкусни.
И разбира се, Ρακόμελο (ракомело): ракия с мед, традиционна критска ракия, сервираха ни я за диджестив Smile

От градовете посетихме Ханя и Ретимно, първият ме спечели повече. До него стигахме с градски транспорт, за да можем да пием чаша вино без притеснение. Спирката беше точно до хотелчето, в което бяхме отседнали и ни оставяше на ръба на стария град в Ханя.

Споделям малко снимки:

Елафониси

Елафониси

Елафониси

Балос

Грамвуса

Ханя

Ханя

Ханя

Весело гръцко лято на всички!

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 17:52 от Овна

# 175
  • Sofia
Момичета, а да препоръчате хубава таверна, която си заслужава, за предпочитане – с гледка или на брега на морето, в района на Неа Перамос или Неа Ираклица? Може да не е в самите градчета, а някъде по пътя. Peace Просто е важно мястото да е добро.

# 176
От къде мога да закупя автобусни билети за Аспровалта

# 177
Да дам и моите 5 ст. помощ в темата. Бяхме за първи път в Парга. Изкарахме една седмица и за разлика от повечето от Вас, спахме всичките дни в самият град. Обичаме да сме в оживени градчета(селца), с вечерен живот. Шофьори при нас дал Господ, но не случихме на такъв,който може да се лиши от ципуро, узо или вино на вечеря, през деня е лесно! Smile

И ние така - обичаме да сме на места, където има тавернички на пешеходно разстояние и всяка вечер да си избираме различна!

Заминаваме в неделя към Парга и не успях да се подготвя много - ще съм благодарна за препоръка на места за хапване - поне за начало докато се ориентираме и за плажове - да не бъдат пренаселени, но да има таверна или бийч бар, в които да може да се хапва на обяд. Може и да са по-отдалечени от Парга.

Волтос и Лихнос съвсем ли не стават? Виждам, че тях не сте ги посещавали?

# 178
  • В средата на времето
Заливът Мирабело, на път за Спиналонга. Впечатлих се много от синьото на водата и кристалната чистота. Снимките ми не могат да покажат съвсем това, което видях, но горе-долу се добива представа.

# 179
Къде се плаща за чадър ?
Или за консумация говорим ?!

На бийч баровете сервитьорките на всички казват, че има цени за чадърите.

За неа перамос:
На пепони и парадайз - първите 2 линии са по 50евро, а нагоре по 10евро.
Отделно и консумацията.

За заведенията- в Неа Ираклица има 5 заведения на кръст, на нас доста ни допадна
Στου Σαρρή, то си е на пристанището и се вижда морето.

Общи условия

Активация на акаунт