На море в Гърция 2024 - III

• 50 398
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
  • Стара Загора
Много благодаря, Параход! То в такъв случай май е по-добре да хванем ферибот за Икария , а до Куфонисия лодка -такси.
От къде тръгват лодките- таксита?
Странно, че не ни предложиха този вариант. Но ние бяхме до столицата, а там може би е далеч.
Вчера ходихме до Филоти и Апейрантос и от там стигнахме до източния бряг и карахме до където имаше път -до Панормос. Но нямаше някакво по-голямо населено място , то там си тотално в нищото , но пък плажа Панормос беше пренаселен от хора и изобщо не стигнахме до водата.

# 556
  • София
До Куфонисия ние ходихме с ферибота, но без кола. Доста плажове обиколихме пеша.

# 557
Да споделя за бийч баровете на Амолофи.

През седмицата на Пепони 3-4та линия мисля, искат 10 евро за чадър с два шезлонга и барбарон и консумация. През уикенда искат задължително 60 евро консумация на всички линии.

На Парадайз през седмицата не се таксували чадъри, само консумация, а събота и неделя задните линии чадър с два шезлонга, барбарон и стол е 10 евро + консумация, но е голяма лудница и е по-добре да се направи резервация.
Резервацията им е пак на око … спрямо клиента.
Днес бяха сложили резерве на два чадъра пред нас и като дойдоха компания от две семейства … айде резервето отпадна. Сложиха го на съседните нам чадъри и така …

# 558
Много благодаря, Параход! То в такъв случай май е по-добре да хванем ферибот за Икария , а до Куфонисия лодка -такси.
От къде тръгват лодките- таксита?
Странно, че не ни предложиха този вариант. Но ние бяхме до столицата, а там може би е далеч.
Вчера ходихме до Филоти и Апейрантос и от там стигнахме до източния бряг и карахме до където имаше път -до Панормос. Но нямаше някакво по-голямо населено място , то там си тотално в нищото , но пък плажа Панормос беше пренаселен от хора и изобщо не стигнахме до водата.
Мисля, че имаше предвид да хванете лодка-такси като сте вече на Куфонисия, за да не обикаляте там пеш, ако сте без кола. А до Куфонисия да си стигнете с тези за еднодневните типове, които тръгват от Наксос и спират на Ираклия също. Лодките-тсксита на Куфонисия тръгват от там, където ще ви стоварят с корабчето от Наксос. Престоят на Ираклия е кратък, ще поразгледате около пристана, може бърз плаж да направите и да се почерпите нещо в заведенията. Има обществен транспорт, но времето е малко за ходене на друго място. За Куфонисия времето е достатъчно да се добие що-годе представа за острова. Мисля, Керас се казваше превозвачът, който ползвахме. Лодката беше с вътрешно, климатизирано помещение и беше добър избор в жегата.
На Миконос може за 6 часа, колкото да разгледате Хора. Има автобус и водно такси (Mykonos Sea Bus). Редовни са, ползвала съм и двата варианта.

# 559
Niditop3,
ти си ме питала разни работи, но Молец е изчерпала всичко.

Иначе намерих даже разписания на водните таксита, прибрана къща, всичко има Grinning
https://www.prassinosboattours.gr/?page_id=501&lang=en

# 560
  • София
Вие си пишете - аз гледам Акис на Лесбос. Доста интересна се оказва тази поредица. По време на рекламите не си губя времето, а ви избирам снимки от Нисирос Simple Smile

# 561
Niditop3, ние ходихме до Куфониси с дневна екскурзия и долу-горе ни стигна времето. Ходихме до най-близкия скален басейн, разходихме се в селото и направихме около 2 часа плаж до пристанището, където доста ни хареса. Нямахме време само за лежерен обяд, а хапнахме на крак. Ходихме с дневна екскурзия и до Миконос. Там беше по-голямо препускане, но като цяло добихме доста добра представа от Хората, което ни беше и целта. За плажуване не остана време, а само се топнах набързо на най-близкия плаж. Аз също гледах дали има вариант с ферибот, но нито разписанието ни беше удобно, нито щеше да ни излезе по-евтино.

# 562
  • Стара Загора
Много ви благодаря ,момичета!
Мъжа ми настоява на Куфонисия да ходел с колата - излиза дори по-евтино от екскурзията само, където ще пропуснем Ираклия, но нищо.Гледах-гледах - на Миконос всичко е скъпо, но реших да направим една нощувка там на 25- ти юли след Парос. Най-евтините започват от 300 лв, но си спестяваме ферибота в едната посока, който излиза по-скъпо отколкото нощувката, а и ще може по-добре да го разгледаме. Ще направя стегната програма и така.
Тук на Наксос ни е много лежерно, голяма почивка си правим и почти вече го разгледахме . Това съм спокойния широк плаж, където го писах явно се отнася само за нашия тук- Глифада, защото нагоре до Наксос плажовете са си пълни и повечето не са толкова широки .Там пясъка е фин, цвета на водата навсякъде е прекрасно синьо.
На хора като нас- които търсят спокойствие и липса на хора, но пък бързо да се стига до по-интересните места  , не в торална изолация както са на източния бряг препоръчвам района на Кастраки , че и под него.
Спокойствие ,огромен хубав плаж до Хората ни е 25мин, до планинските селца и върха горе-също толкова.
Пускам малко снимки.Тези с плажовете са от източния бряг.
Скрит текст:

# 563
Привет. Дайте малко акъл за Крит. Четох различни пътеписи, зяпах по картата и кашата стана пълна. В края на септември полетите до Хераклион са по-евтини, но пък той острова много голям. Ако летим до там даже с рент а кар няма да успеем да го обиколим за 7 дни. Т.е. ако се задържим в онази част на острова освен двореца, музеите и крепостта в Хераклион и разни винарни, какво друго е интересно и си заслужава да се види? На вас какво ви направи впечатление най-много? По-хубавите плажове включително най-известните са чак от другата страна на острова, та се чудя как да го сглобя това пътуване. Има ли хубави плажове и от Хераклион и подходящ ли е самия град за настаняване?

# 564
  • Стара Загора
На нас района на Ираклион най-малко ни хареса . Бяхме един месец като разделихме нощувките на 5 части- Ханя, Ретимно, Ираклион и Елунда и три нощувки долу в Хора Свакион горе-долу по 6 нощувки на район на останалите 4. Ако трябва да избирам на Ханя е най-добре. Първо самата Ханя е много приятна за разходки вечерта  и до нея са повечето красиви плажове- Кедродасос, Фаласарна, Елафониси, Балос, Сейтан Лимани ,до Палеохора е много приятно и във вътрешността има красиви селца .
Когато бяхме на Ираклион слизахме долу до Матала, и около Ираклион ходихме .Но там са скучни , пясъчни са, но са типично градски плажове.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 11:01 от niditop3

# 565
Вие цял месец, супер! Вероятно сте пообиколили доста.
Нищо ли интересно няма в този район освен минойския дворец?
Някоя винарна посетихте ли? Има няколко в района, но вероятно ще посетим само една.

# 566
  • София
Някоя винарна посетихте ли? Има няколко в района, но вероятно ще посетим само една.

Любимото ми вино се прави в тази винарна
https://maps.app.goo.gl/YXTFSqcSikgZ9VkY9

Все още обаче и ние не сме стигнали да обикаляме района. И тази година ще сме средата на септември на Крит, но съм запазила пак в западната част. Въпреки че ще акостираме с ферито на Ираклион, защото не искам на се лашкам с онова корито Елефтериос Венизелос до Ханя.
Агиос Николаос, Елунда, Спиналонга са в тази част, плаж Вулизма, който също за момента само го гледам 😀

# 567
  • софия
Чета за плажове, цени и шезлонги и се чудя защо трябва да се ходи там - същото като в България, но по-скъпо. Не съм сигурна, че ако бяхме попаднали на това, когато започнахме да идваме, бихме имали желанието и бихме се осмелили да пътуваме по-далеч.
Днес сме на този плаж - Каколимано (Южна Евия)

Спокойно, цикади цвърчат, малко по-едър пясък, който не ти се лепи навсякъде, топла прозрачна вода, чадър и шезлонги, шатра - срещу консумация, без минимална сума. Двойно кафе и фрапе - по-малко от 5 евро.
Доп. Як бич бар - прохладен, просторен, чист, приятна музичка, съвсем нормални цени. Минус е, че няма гръцка бира.
Не мога да повярвам, че ще го напиша, но този ми е най-хубавият плаж. Харесва ми повече от тези на Скирос. Утре ще отидем на друг близък, който е подобен, на който ходехме преди години, когато бяхме по-дълго в района. И той беше хубав, над него имаше добра таверна.

Някой питаше кой ми е любим плаж - Каколимано на Евия ми е последен любим.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 14:09 от zvаnchе

# 568
  • Стара Загора
Ние по винарни не сме ходили, ходихме на Кносос. На плаж ходихме около Малия, там хапвахме тук в групата ми препоръчаха една хубава таверна. Да, може и до Вулизма да отидите, много е красив плажа. Агиос Николаус за  нощна разходка , Елунда.

# 569
anbibian,
за седмица няма смисъл да се амбицирате за обиколки на цял Крит - невъзможно е, а и ненужно. "Най-хубавите плажове" на запад е относително, най-известните - да. Ще бъдат и претъпкани в този сезон.
На изток можете да мръднете към Агиос Николаос, Елунда, Сития, при Йерапетра островът е широк само 13 км и да слезете на южния бряг.
Около Ираклио и курортите след него не бих се задържала, иначе при интерес за разглеждане са Кносос, Археологическият музей в града, пещерата на Зевс, аквариум има за децата.

Общи условия

Активация на акаунт