Детето ми лапна биба на болно от HPV дете

• 1 346
  • 9
  •   1
Отговори
Какъв е рискът от заразяване за дете на година и три месеца при лапане на биба на болно от HPV дете? Случвало ли ви се е подобно нещо?

# 1
Здравейте, не знам дали сте запозната, но около 70 процента, ако не и повече от населението са преносители на този вирус. Дори, ако не сте се изследвали, може и Вие също да имате, а автоматично при раждането, се предава и на детето. А и не съм наясно дали въобще е възможно да се предаде чрез слюнка  и при биберона дори е някакво много минимално количество слюнка. Все пак за ваше спокойствие може да се обърнете към личният лекар или педиатъра на детето. Желая Ви всичко добро и дано опасенията Ви преминат и всичко да е наред. Simple Smile

# 2
Благодаря Ви, аз съм изследвана и нямам такъв вирус, нито пък въпросите ми са упрек към който го има, защото е наистина широко разпространен. Просто като майка се уплаших, като я видях как я лапва и се безпокоя да не го хване по такъв нелеп начин.

# 3
Благодаря Ви, аз съм изследвана и нямам такъв вирус, нито пък въпросите ми са упрек към който го има, защото е наистина широко разпространен. Просто като майка се уплаших, като я видях как я лапва и се безпокоя да не го хване по такъв нелеп начин.
Разбира се, абсолютно нормална реакция и притеснения от Ваша страна. Сега и аз се разчетох в интернет и това, което откривам като разпространение чрез слюнка е да има папилома вирус в устата, което се получава вследствие на орален секс при възрастни. Затова най-добре попитайте  лекаря си. Моето мнение е, че няма опастност

# 4
Хмм ,а вие от къде сте сигурна че това дете има HPV ?В смисъл по какво сте сигурна че това дете действително има ,,HPV, защото този вирус е много близък до херпесният вирус,даже са от една група.Това дете може просто да има обикновен херпес и вие да се вкарвате във филми че е HPV. Дали може така да се зарази с HPV ,е нищожен,но дори да се зарази много зависи от имунният отговор на организма на детето.Тоест ако има много силен имунитет този вирус може да не се развие в организма на детето.Давайте му повече витамини за подсилване на имунитета и всичко ще е Ок
Но по медицински обосновано ми се струва малко не логично малко дете да се зарази с вирус , който се разпространява предимно при сексуален контакт, но пък знае ли човек.За ваша информация кокошият трън пак се причинява от вид човешки папилома вирус (HPV),и вие също носите в себе си един или два такива вируси ,или херпес.Няма начин да не ви е избивала устата ,но тези вируси се проявяват при нисък имунитет .

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 23:46 от Анонимен

# 5
Майката и бащата са с вируса, детето е родено естествено, вероятността да го има  е голяма и затова питам за евентуалния риск и дали на някого му се е случвало, иначе мисля след 30 дни да й направя тест, както ме посъветва педиатърката.

# 6
Майката и бащата са с вируса, детето е родено естествено, вероятността да го има  е голяма и затова питам за евентуалния риск и дали на някого му се е случвало, иначе мисля след 30 дни да й направя тест, както ме посъветва педиатърката.
И ,ако го има какво можеш да направиш ?Да ,го оперираш ли ,за да го махнеш ?По разумно е да му вземеш нещо за засилване на имунната,по този начин вирусът спира да се развива и изчезва .

# 7
Въпросът е дали е възможно от едно лапане на биба малко същество да се зарази с този вирус, който иначе е характерен за нас възрастните по ред причини...

# 8
Въпросът е дали е възможно от едно лапане на биба малко същество да се зарази с този вирус, който иначе е характерен за нас възрастните по ред причини...
Не

# 9
  • Sofia
Заключвам по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт