Акватични и нежни флорални нотки, примесени с много цитруси - преди години това беше "златният стандарт" при летните парфюми за жени.
Днешният подход е по-свободен. Тенденциите при парфюмите повеляват по-скоро да се оставим на настроението, темперамента и личния си стил да ни водят. И колкото повече индивидуалност влагаме в своите летни ароматни колекции, толкова по-интересна става темата!
Няколко дами от екипа на BG-Mamma решихме да споделим на какви ухания се спираме за топлите месеци. Темата е част от специалния проект "Лято под открито небе", който обединява полезни материали с идеи за красиви преживявания навън! Ако все още не сте се абонирали за темата, каним ви да го направите на този линк.
А след това не пропускайте и да напишете в коментар тук на какво ухае и вашето Лято 2024!

"Имам цели три любими аромата за лятото. Първият е Escada Island Kiss - оптимистичен и младежки парфюм, силно плодов, сладък и чувствен. Определям го като доста издръжлив. Уханието му е и сантиментално за мен, защото ми е подарък от най-близката ми приятелка. Вторият ми фаворит е Viva la Juicy на Juicy Couture. Най-често е наричан "плодов гурме парфюм" и мисля, че това е най-подходящото му название. Съдържа любимата ми жасминова нотка, а самата бутилка е закачлива и момичешка. Последното ми откритие за юни месец е Nuxe Prodigieux Floral. Бих казала, че това е класически цветен аромат - върховите нотки са грейпфрут, лимон и бергамот, средните нотки са портокалов цвят и магнолия, а базовата нотка - ванилия. Нямам търпение да го взема на лятната ми почивка с мен."
(Ния)

"Харесвам тежки парфюми, сладки, дървесни или с арабски нотки, но за съжаление повечето от тях не са подходящи за горещите летни дни и нощи. Все пак съм намерила компромисни варианти и два от любимите ми парфюма за лятото са Pure Poison на Dior и Premier Jour на Nina Ricci.
Pure Poison е дървесно-цветен аромат, с цитрусови връхни нотки и разкошна база от мускус, кехлибар и сандалово дърво. Premier Jour има за мен много сантиментална стойност, тъй като това е парфюмът, който избрах за сватбения си ден. Изключително нежен, романтичен и изискан аромат, смесица между цитрусови и дървесни нотки."
(Мария)
Стилът ни през дългите летни уикенди

"Като цяло не съм от хората, които обичат да експериментират с аромати или с брандове, така че моят отговор сигурно ще е най-скучният! В колекцията си имам предимно парфюми, които харесвам и използвам от много години. А за лятото предпочитам ароматни композиции с дървесни, зелени, чаени или тръпчиви нотки. Парфюмите, които съм купувала най-много през живота си за по-топлото време, са Un Jardin Sur Le Nil на Hermès и Roses de Chloé на Chloé."
(Петя)

"Лятото е доста предизвикателно за мен в парфюмно отношение. Винаги съм обичала силни и ориенталски аромати, но в топлите месеци се старая да бъда по-милостива с околните и да залагам на мааалко по-ефирни и цветни парфюми, макар и невинаги да успявам. Трайността и шлейфът обаче си остават все така важни за мен, затова в моите топ 3 отсъстват така популярните за сезона аква алегории на Guerlain и градините на Hermes. Моите най-носени това лято аромати са дългогодишната ми и първа парфюмна любов Very Irresistible EDT на Givenchy и новото ми откритие - Zavist на Mrzma. За горещите парти вечери залагам на убийственото и омагьосващо, макар и задушаващо в по-големи количества, излъчване на класическия фланкър Aura на Mugler."
(Адри)
Летните рокли според тенденциите за 2024 година

"Лятото не ми е най-любимият парфюмен сезон, защото харесвам по-тежки, сладки и гурме аромати, които оставят дълъг и запомнящ се шлейф. Страстен парфюмен колекционер съм от много години, имам огромна колекция от аромати и поради тази причина не нося често плодови, акватични или цитрусови композиции.
Ако все пак искам нещо по-свежо и ободряващо сетивата през деня, то най-често посягам към тоалетната вода CHANEL CHANCE EAU TENDRE, новата EDP версия на CHANCE EAU FRAÎCHE или English Pear & Freesia на JO MALONE - ефирен одеколон, който излъчва една по-чувствена свежест на зрели круши, бели фрезии и нежен кехлибар.
Вечер се наслаждавам на MUGLER ALIEN GODDESS INTENSE, който изпъква с кремообразна сладост, кокосови акорди, жасминов цвят, ванилия и кашмеран. А летните нощи на 2024 г. ще запомня с хипнотизиращия SHAGHAF OUD TONKA на SWISS ARABIAN, който за мен е едно истински опияняващо и магическо ароматно преживяване - бадем, костилки от вишни, тунизийски портокалов цвят, турска роза, тонка, ванилия и кехлибар. Леко тръпчив, леко сладък, но по един толкова деликатен за сетивата ми начин. Разкошната му бутилка свързвам с безкрайни пясъчни дюни, кристално чисти тюркоазени води и щипка средиземноморски лукс."
(Жаки)
12 лесни и бързи рецепти за освежаващи летни напитки
А вие на кои парфюми се спряхте това лято? Кои са вечните ви любимци и кои - новите открития?