Кои са любимите ви летни парфюми?

• 3 597
  • 11
  •   1
Отговори
Правилата са, за да се нарушават понякога! Същото важи и за избора ни на летни ухания, които стават все повече, все по-разнообразни и понякога неочаквани.

Акватични и нежни флорални нотки, примесени с много цитруси - преди години това беше "златният стандарт" при летните парфюми за жени.

Днешният подход е по-свободен. Тенденциите при парфюмите повеляват по-скоро да се оставим на настроението, темперамента и личния си стил да ни водят. И колкото повече индивидуалност влагаме в своите летни ароматни колекции, толкова по-интересна става темата!

Няколко дами от екипа на BG-Mamma решихме да споделим на какви ухания се спираме за топлите месеци. Темата е част от специалния проект "Лято под открито небе", който обединява полезни материали с идеи за красиви преживявания навън! Ако все още не сте се абонирали за темата, каним ви да го направите на този линк.

А след това не пропускайте и да напишете в коментар тук на какво ухае и вашето Лято 2024!

"Имам цели три любими аромата за лятото. Първият е Escada Island Kiss - оптимистичен и младежки парфюм, силно плодов, сладък и чувствен. Определям го като доста издръжлив. Уханието му е и сантиментално за мен, защото ми е подарък от най-близката ми приятелка. Вторият ми фаворит е Viva la Juicy на Juicy Couture. Най-често е наричан "плодов гурме парфюм" и мисля, че това е най-подходящото му название. Съдържа любимата ми жасминова нотка, а самата бутилка е закачлива и момичешка. Последното ми откритие за юни месец е Nuxe Prodigieux Floral. Бих казала, че това е класически цветен аромат - върховите нотки са грейпфрут, лимон и бергамот, средните нотки са портокалов цвят и магнолия, а базовата нотка - ванилия. Нямам търпение да го взема на лятната ми почивка с мен."
(Ния)

"Харесвам тежки парфюми, сладки, дървесни или с арабски нотки, но за съжаление повечето от тях не са подходящи за горещите летни дни и нощи. Все пак съм намерила компромисни варианти и два от любимите ми парфюма за лятото са Pure Poison на Dior и Premier Jour на Nina Ricci.

Pure Poison е дървесно-цветен аромат, с цитрусови връхни нотки и разкошна база от мускус, кехлибар и сандалово дърво. Premier Jour има за мен много сантиментална стойност, тъй като това е парфюмът, който избрах за сватбения си ден. Изключително нежен, романтичен и изискан аромат, смесица между цитрусови и дървесни нотки."
(Мария)

Стилът ни през дългите летни уикенди

"Като цяло не съм от хората, които обичат да експериментират с аромати или с брандове, така че моят отговор сигурно ще е най-скучният! В колекцията си имам предимно парфюми, които харесвам и използвам от много години. А за лятото предпочитам ароматни композиции с дървесни, зелени, чаени или тръпчиви нотки. Парфюмите, които съм купувала най-много през живота си за по-топлото време, са Un Jardin Sur Le Nil на Hermès и Roses de Chloé на Chloé."
(Петя)

"Лятото е доста предизвикателно за мен в парфюмно отношение. Винаги съм обичала силни и ориенталски аромати, но в топлите месеци се старая да бъда по-милостива с околните и да залагам на мааалко по-ефирни и цветни парфюми, макар и невинаги да успявам. Трайността и шлейфът обаче си остават все така важни за мен, затова в моите топ 3 отсъстват така популярните за сезона аква алегории на Guerlain и градините на Hermes. Моите най-носени това лято аромати са дългогодишната ми и първа парфюмна любов Very Irresistible EDT на Givenchy и новото ми откритие - Zavist на Mrzma. За горещите парти вечери залагам на убийственото и омагьосващо, макар и задушаващо в по-големи количества, излъчване на класическия фланкър Aura на Mugler."
(Адри)

Летните рокли според тенденциите за 2024 година

"Лятото не ми е най-любимият парфюмен сезон, защото харесвам по-тежки, сладки и гурме аромати, които оставят дълъг и запомнящ се шлейф. Страстен парфюмен колекционер съм от много години, имам огромна колекция от аромати и поради тази причина не нося често плодови, акватични или цитрусови композиции.

Ако все пак искам нещо по-свежо и ободряващо сетивата през деня, то най-често посягам към тоалетната вода CHANEL CHANCE EAU TENDRE, новата EDP версия на CHANCE EAU FRAÎCHE или English Pear & Freesia на JO MALONE - ефирен одеколон, който излъчва една по-чувствена свежест на зрели круши, бели фрезии и нежен кехлибар.

Вечер се наслаждавам на MUGLER ALIEN GODDESS INTENSE, който изпъква с кремообразна сладост, кокосови акорди, жасминов цвят, ванилия и кашмеран. А летните нощи на 2024 г. ще запомня с хипнотизиращия SHAGHAF OUD TONKA на SWISS ARABIAN, който за мен е едно истински опияняващо и магическо ароматно преживяване - бадем, костилки от вишни, тунизийски портокалов цвят, турска роза, тонка, ванилия и кехлибар. Леко тръпчив, леко сладък, но по един толкова деликатен за сетивата ми начин. Разкошната му бутилка свързвам с безкрайни пясъчни дюни, кристално чисти тюркоазени води и щипка средиземноморски лукс."
(Жаки)

12 лесни и бързи рецепти за освежаващи летни напитки

А вие на кои парфюми се спряхте това лято? Кои са вечните ви любимци и кои - новите открития?

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 10:23 от Пeтя

# 1
Това лято заложих на класиката Light Blue Intense Dolce and Gabanna. Действа освежаващо, но като че ли очаквах да е по-завладяващ. Другият ми любимец е Summer White на Avon. Действа безотказно за освежаване в жегите. Иначе мечтая да имам Guerlain Mandarine Basilic, сочна мандарина с босилек.

# 2
  • В къщурката на хълма на феите
Много дълго време не ползвах парфюм първо заради пълна липса на всякакво обняние, после заради параосмия. Тази година за пръв път от много време успявам да понеса аромат на парфюми и тези, на които заложих са:

J'adore Eau De Parfum на Dior
Euphoria на  Calvin Klein
I want Choo на Jimmy Choo

Иначе Pure poison на Dior ми е абсолютен мега фаворит за всички времена. Имах и още един, но с потрес установих, че са го развалили и то явно не е от вчера. Става дума за Idylle на Guerlain, та той ще си остане само в спомените ми за жалост.

Новото ми откритие е Quatre pour femme на Boucheron.

# 3
  • SF
Miss Dior
J'adore
Gucci

# 4
Euphoria и Scandal ползвам засега. За по-специални случаи си пазя остатък от любимия ми Surrender на Avon (дамския) - не се произвежда много отдавна, а преди повече от година изрових от една група, полско производство. Колко е истински не знам, но се доближава по спомени. Предпочитам по-скоро унисекс, дървесни, свежи и цитрусови.

# 5
Acqua di Gioia
Cosmic
Good girl gone bad
Happy Clinique

# 6
  • Стара Загора
Това лято открих Zen на Шисейдо...влюбена съм. Не изневярявам обаче и на CK In2you.

# 7
Nina Soleil на Nina Ricci
Fresh Laundry на Clean
И спреят на Sol de Janeiro - Brazilian Crush Cheirosa 62
Понякога пръскам и от Nivea Sun на Nivea ☀

# 8
Jour d'Hermès Absolu  -това ми е любимия летен
Кажете мнение за Escale a Portofino Dior!

# 9
Преди години бях луда по летните лимитки на Ескада. Това лято с голямо удоволствие нося Zara Red temptation summer. Реплика е на Fleur narcotique.

# 10
Elizabeth Arden Green Tea & Coconut Breeze

# 11
gucci - bamboo
Често го ползвам и зимата, за да ме връща в приятните летни дни

Общи условия

Активация на акаунт