АС и други романтични К-драми - тема 10

• 19 792
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Анабел, затрупваме те с информация и дано не ти досадим, но е факт, че в началото много неща от техния бит и поведение са ни непривични и дори на моменти неприемливи. С времето се свиква и приемаш донякъде странностите им. Един съвет от мен. Изключвай от време на време западното мислене и не се опитвай непременно да анализираш това, което виждаш на екрана или да търсиш някаква логика подчинена на нашия манталитет.
Възпитнието там от векове, че и до сега, бих казала, е подчинено на конфуцианството. Йерархията е много важна. Не само в обществото, но и в семейството. Там е съвсем нормално да те питат за възрастта ти, какво работиш, на каква позиция си и колко ти е заплатата. По това се ориентират как да се обръщат и отнасят с теб. По име можеш да говориш само с много близки връстници. От там нататък имат хиляди обръщения и титли, доста от които са непреведими на наш език. И нещо в кръга на майтапа, но, ако имаш близнак роден с 1 мин. преди теб, значи му дължиш уважение, защото той е живял 1 мин. повече от теб, има повече опит и съответно трябва да се обръщаш подобаващо към него Smile.
Другото е, че рядко се придържат само към един жанр. Дори и да прочетеш, че даден сериал е комедия, това не значи, че в даден момент няма да забият в сълзлива драма, да преминат през някой психо-трилър и накрая да завършат с романтика.
И всички тези неща важат не само за корейските серили, но и за китайските, тайванските, тайландските, че и до някъде за японските.

# 256
2в1, напротив, супер интересно ми е всичко и съм наистина благодарна на всички, че отделяте време и имате търпение да ми обясните неща, с които вероятно повечето хора в темата са добре запознати.
Тъкмо излегдах 13ти и 14ти епизод на True Beauty, доста въздействащи сцени, особено тази между майка и дъщеря. Наистина засягат доста социални теми, драма е определено на ниво.
А любовната история е толкова сладка и искрена, че направо ми иде да ги гушна и аз тия дечица LaughingTwo Hearts
Много ми хареса срещата им на плажа, а сбогуването беше много трогателно. Нямам търпение за последните 2 епизода.

# 257
  • Русе
На средата съм на 3 епизод на "Тя беше хубава"...и нито веднъж не съм се засмяла?! Давам шанс до 5 епизод.

# 258
  • Варненска клюкарка
Малко ще ти залипсват двамата главни като двойка в последните 2 серии, поразделиха ги заради това, че нещата започнаха да взимат своя естествен ход, а на толкова млада възраст рядко показват интимности.

Наистина доста смесват жанровете - един от любимите ми сериали е леко фентъззи, драма на живот и смърт, плюс страхотна комедия и красива романтика. Да знаеш, че паралелно зад кадър тече втори сериал в ЮТ, как са заснети  нещата които се виждат в сериите и също е много интересно. Вehind the scenes + заглавието са доста откровени, стига да не е за някоя по пикантна сцена, но и там не се пестят понякога и разкриват как са я заснели Joy.
В манталитета и бита който се показва на екран не се съмнявай, но на мен често ми се налага да си казвам едно "филм да става" примерно след някое чудодейно изцеление, т.е. нещата не бива да се приемат съвсем буквално.
За пазаруването на дизайнерски неща правилно си забелязала, умират си за такива работи, а и западните брандове на тяхна територия им правят страхотни гъдели с допълнителни лимитирани колекции лукс. Много обичат луксозните аромати и често ще виждаш по сериалите такъв тип продуктово позициониране. Козметиката, според възможностите е и най чстия подарък който си разменят. А главните стават и най-честите ракламни лица на такъв тип стоки. Ча дори можеш да го видиш в реклама на някой дамски аромат на Диор - примерно Мис Диор, мярна се там някаква за няколко секунди, но не знам дали някой забеляза съществуването и, а той прехввърляше розовото стъкло с течност пред камерата и се възхищаваше на аромата 😂 
Наскоро мина седмицата на модата в Милано и там интересът към К-селебритата беше доста голям, имам чувството че бяха се изсипали цял чартър К-селебрита на едно от ревютата, които проследих по-подробно. Тук един от любимците го посрещат като посланик на Прада

Доста подробно отразихме и Ча на седмицата на модата в Париж, като посланик на Диор, наричат го принца на Диор, понеже е посланик на марката за Азия от няколко години. Това е важна част от работата им, дори на пръв поглед да не намираш връзка, кой какво рекламира показва статусът им в момента, започнат ли да ги търсят модните компании, значи нещата им вървят много добре.

Тоест предлагат гледки не само в сериалите но са интересни и извън тях.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 20:00 от Беллора

# 259
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
На средата съм на 3 епизод на "Тя беше хубава"...и нито веднъж не съм се засмяла?! Давам шанс до 5 епизод.
Уин, сериозно ли? Явно аз лесно намирам забавното и хумора в доста неща и лесно се усмихвам. Извинявай, ако съм те подвела с моите възприятия.

Дани, мерси за сайта. Ще пратя щерката да ми купи някой път разни гъдели по мой избор и после дружно да си направим семейно дегустационно парти.

# 260
Дани, мерси за сайта. Ще пратя щерката да ми купи някой път разни гъдели по мой избор и после дружно да си направим семейно дегустационно парти.
Само внимавай какво ще купите. Има три вида
Цитат
While Original comes in at 22%, WON SOJU Spirit boasts 24% and Classic rounds out the trio at the highest level, 28%.
 A rule of thumb for the alcohol content of soju.
Green bottle – Around 22%
Green bottle with fruit – Around 16%
Not a green bottle – 25-40%
Най - лекото е от този тип 13,5% алкохол. Аз пия от него.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 18:19 от Анонимен

# 261
  • Русе
Уин, сериозно ли? Явно аз лесно намирам забавното и хумора в доста неща и лесно се усмихвам. Извинявай, ако съм те подвела с моите възприятия.
...............
Едва ли си ме подвела, Профи! Може би защото го гледам паралелно с "Утре" и виждам трагичната страна  на ситуацията в сериала. Определено не съм си загубила чувството за хумор, сутринта се смях на Инспектор Ок Текьон...

# 262
2в1, напротив, супер интересно ми е всичко и съм наистина благодарна на всички, че отделяте време и имате търпение да ми обясните неща, с които вероятно повечето хора в темата са добре запознати.
...
Анабел, питай спокойно, някои са като ходещи енциклопедии. Аз с най-голямо удоволствие консумирам наготово. 🤪

Много ми хареса идеята на Профи да намерим място и на онази документална поредица за ЮК, 4 епизода са общо.

# 263
За любителите на К рока като мен и 2в1  Само загатват за 10ти.
https://www.youtube.com/watch?v=T1f7F0hc4v8

# 264
Добро утро, пак съм аз Stuck Out Tongue Closed Eyes
Приключих Истинска красота - ами много ми хареса финалът, наистина сериалът е завършен.
Много се забавлявах, дори второстепенните герои бяха сладури.
А сцените със запека се заливах от смях Smile
Главните герои са ми толкова сладки като двойка, толкова хубава енергия и харизма имат, участват ли някъде другаде заедно? Търсих по филмографията им, но не намирам друг общ проект.
Започнах и Гангнам бюти, обаче там първо, че Ча ми е съвсем дечко, второ с главната героиня нямат тази химия, която има в ИК. Върви ми бавно, не ме грабва нещо засега.. но ще му дам шанс разбира се.
Търсих другия лек и забавен с Ча, с кучето, но никъде не го намирам - линка на 1ва стр в темата май вече не е активен. Търсих и при торентите, но и там няма, а по Нефликс е достъпен само в ЮК.

# 265
ItsAnabelle Нямам представа да ли си на ти с руския за да ти предложим алтернативи за гледане когато не  намираш нещо на български и по торентите. Но ако си на ти с английския и тук   и тук
Доста от сериалите ги им и в ютюб със субтитри.

# 266
Danifin1, много благодаря! Руски не знам за съжаление, с английския съм на ти, даже предпочитам.

# 267
Анабел, Ча няма кой знае колко роли за сега. Все пак популярността му тръгва като част от групата Астро и чак след това започва и с актьорството.
Ето и тук можеш да гледаш сериалите, а и не само неговите, на английски.

# 268
  • пак на Рив Гош
Главните герои са ми толкова сладки като двойка, толкова хубава енергия и харизма имат, участват ли някъде другаде заедно? Търсих по филмографията им, но не намирам друг общ проект.
Анабел (може ли така да се обръщам? Grinning), по принцип екранните двойки от един сериал рядко се събират за втори път в друг (ако не е втори сезон, например), или поне не веднага. Има и изключения, разбира се, но са сравнително малко по отношение на броя излъчвани сериали.

# 269
Анабел (може ли така да се обръщам? Grinning), по принцип екранните двойки от един сериал рядко се събират за втори път в друг (ако не е втори сезон, например), или поне не веднага. Има и изключения, разбира се, но са сравнително малко по отношение на броя излъчвани сериали.
Роца, разбира се, всъщност така се казвам, не е никнейм Relaxed
Разбирам, благодаря за уточнението.
Каква хубава двойка биха били в реалния живот, нали?

2в1, супер си, благодаря за линка!

Общи условия

Активация на акаунт