АС и други романтични К-драми - тема 10

• 18 337
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
ItsAnabelle, създали са си някакви стандарти за красота и, ако не се вписваш в тях те броят за аутсайдер. Да си много слаб, с бяла кожа, малко лице с V-shape, тънко носле, големи очи, двоен клепач...
Много минават под ножа по една или друга причина. И мъже, и жени. Пластичните клиники са под път и над път. И, не, уголемени бюст, д*пе и подобни екстри по тялото няма да видиш. Не са популярни.

Понеже Бел споменава Потомците, днес излезе новината, че Сонг Джунг Ки и съпруга очакват второ дете. Потвърдено е от агенцията му. Бързак е Катеричката. Първото май скоро навърши годинка Grinning.

Романтичният доктор е един от малкото корейски сериали, които имат 3 сезона, при това и трите са хубави, което не винаги се получва. Естествено има медицина, но е по-скоро тип Спешно отделение, а не да задълбават в разни тежки диагнози. Фокусът е върху лекарите и техните перипетии от колкото върху самите случаи. Как един истински лекар предава познанията и уменията си на младите си колеги и ги учи, че най-важното е да спасяват пациентите си и да останат човеци. Аз лично се надявам да има един финален четвърти, където да се съберат всички главни от първите 3 сезона.

# 241
Както и предполагаш, Анабел- главната героиня в ИК я заклеймяват заради акнето. От ранна детска възраст отнася подигравки, така продължава и в училище, няма приятели,  обект на тормоз и унижения... И понеже не може да се справи сама с психологическата травма прибягва до опит за самоубийство.  Нерядко срещано и в самия живот - висок е процента на самоубийствата в ЮК.🙄
При такава качествена козметика и желанието на ГГероиня да се просвещава по темата чрез онлайн уроци по грим, несъвършенствата добре ги прикриваше и едва тогава беше добре приета в новото училище...
 Най-много държат на външния вид, после на университета който си завършил 🤪

Бел, ако някои недомислици не ти бодат очите твърде много, мисля Потомците ще ти харесат и на теб. Понеже Джонг Ки действително изглежда по-млад до Сонг Хье Кьо по-лесно възприех втората двойка. Броманс, музика - много ги бива.

Криси, аз също си мислех, че отдавна изгледа Демона понеже ти го нарече Мони 😀

# 242
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Редактирах.
--------------------------------------------------------------------
Уин, аз до момента не съм имала насичане на "Тя беше красавица" в Плейтюб. Включително и тази вечер. Изгледах 11 епизод, като определено ми се видя малко заспал на фона на предишните 10. Сюжетните линии се изчерпаха и настина се чудя с какво ще напълнят още 5 епизода. Можеха спокойно да приключат с един хубав финален 11-ти епизод, най-много 12-ти, и толкоз. Вече се притеснявам дали няма да тъпчат на място оттук нататък. Дано не, и дано измислят нещо на досегашното ниво, че да не ми развалят хубавите впечатления от сериала.

Белл, може да се присъединя към теб с Потомци на слънцето, като приключа с красавицата.

Анабел, ако искаш да продължиш да си пълниш още очите с хубавия Ча, изгледай последните му два сериала - A Good Day to Be a Dog и Wonderful World. Много са различни. Кучешкият е лека и приятна романтична комедия с фентъзи елементи, чудесна за разтоварване, която я имаме на първа страница. Чудесен свят е драма, която аз все още избягвам да си причиня, но отзивите на изгледалите я са много добри. Не помня дали я има превеждана на български.
Покрай Анабел се зачудих дали не би било добре за следващата тема в първи пост да сложим линк към преведените епизоди на документарито Deciphering South Korea. Не в списъка със сериалите, разбира се, а в отделна вметка. Марги, помисли по въпроса и ми свирни на ЛС да му съберем някак четирите линка.

-------------------------------------------------------------------------
Уин, виж дали няма да ти е по-лесно да гледаш красавицата на български тук - https://ok.ru/video/c19342301
Не виждам качен само 9 епизод.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 08:11 от profi_1

# 243
Уау, момичета, запалихте искра в мен и определено искам да науча повече! Relaxed
Като човек, който е абсолютно незапознат, всичко това звучи много интересно, особено стандартите за красота.
Това само в Южна Корея ли е или говорим и за останалите азиатски държави - Япония, Китай, Сингапур и т.н.?
Чак загледах гугъл мапс, доста са си далече като разстояние.
Чувала съм и за нещо като непоносимост между тях като народи, но това са мисли за друг тип тема.
Сега се сетих, че съм гледала и Crazy Rich Asians филма, но там си е съвсем по холивудски и не е много relatable май.
А за Ча да кажа, че не очаквах да е 97 набор, изглежда ми по-мъничък, но те всички са някак младолики.
Страхотни визии има той в някои от епизодите, предполагам в ЮК е някаква тяхна модна икона, бъдейки лице на толкова висок клас брандове.
Иначе сега на Нетфликс гледам с оригинално аудио и английски субтитри, харесва ми да чувам как говорят, да уловя всички нюанси, които биха се изгубили при дублаж, макар да не разбирам нищо.
И добре де - нали майката на Lim Ju-kyung (и тук не разбирам защо тя има няколко имена, но да не ви натоварвам, ще проверя в нета) е козметичка, защо не помага на дъщеря си, знаейки че това ѝ носи страдание?
Дори ѝ забранява грима, виждайки че е съвсем различна с него и дори минава за най-красивата.
Поведението на майката още не мога да го осмисля добре.
Хубавото е, че вече съм на 11 епизод, наистина голям смях, някои сцени са топ просто Smile

# 244
  • Русе
Профи, благодаря ти много! Flowers Hibiscus Разбира се, че ще ми е по-лесно и хубаво на български?!
Винаги съм си признавала какво не знам, не мога и не разбирам...и все ми е странно когато Плей-я избирателно ми пуска 20 епизода, а в повечето случаи ме спира след 1-ия. Чувствам се като Златната рибка, постоянно на въдица. Joy
Започнах "Утре"/ Tomorrow- с Роуон и засега ми е интересен. ГГ-я като че ли повече ми харесва от "Вяра". Някой гледал ли го е?

# 245
  • Варненска клюкарка
Майката е облъскана от живота жена, с 3 деца за които се грижи сама, защото съпругът  и той е като едно 4то дете. Загубили са домът си пак по негова вина и изплащат голям зае и се върнаха в стария квартал, т.е. крачка назад, но после като рабере какво са причинявали на щерка и ще стане като лъвица.
Им Джу Гьонг е името на героинята на главната- Им е фамилията, тя върви първа, след нея е личното име Джу Гьонг. Друго характерно за тази възрастова група е че по-дълго се опазват от секс, мъжете са доста срамежливи,  затова и в сериалите където са на тези години почти няма интимни сцени....
Там пък как ще те изненадат като му дойде времето - големи майстори, много чувствени сцени правят без дори едно копченце да разкопчеят от дамите си, мъжете се поразхвърлят, но дамите много радко  Joy
За младоликите ако знаеш... някои на 30 са като деветокласници в лице, наскоро изгледахме сериал в който главния се вписваше перфектно и като 19 годишен и като 20 + и като 34 годишен, а актьорът е на 32. Ча в ИК е на 23, а колегата му, втория главен който си изглежда като ученик е на 30. Ще свикнеш че младеят и че лесно се вписват в образи.

В  Истинска красота мисля че към 12-13 серия беше разривт, момента в който се разкрива какво е крила главната и то в двете посоки и към външния свят и от семейството си. беше съсипана, то е като нагледно какво означава външния вид за корейците, дори денонощна клиника за операции показаха, осветена в неонови надписи като супермаркет имаше кансултация с хирург който показа как ще и натроши черепа за да оформи лицето и.
Аз няколко аналогии направих от самото начало с Бегача, без още да подозирам че е на същата сценаристка - опита за самоубийство и двете разко бяха загубили всичко което имаха на прага на живота на големите  - еднатастудентския си живот, социалния, любимото момче, а другата беше преживяла страхотно унижения заради външния си вид, както знаем на тези години 19-20 са особено чувствителни за мнението на околните, опитвали са вече някои неща от живота на големите и е особено трудно при такъв срив.

Проф ного сериали буквално приключват сюжетната си линия към 11-13 серя и нататък е пълнеж.. Помня аз колко се разочаровах от Секретарката Ким, поне да бяха оставили Пако да разхожда костюмите.
Аз още не смея да предложа на Анабел новите Чачови сериали,точно заради приказно- фентастичния сюжет, там е малко като историята за Пепеляшка, ама не се появява тиква а друго Joy Wonderful World когато аз го гледах докато го излъчваха през март, нямаше превод на български, малко преди това някаква самованка беше избързала да преведе кучешкия и 3те преводачешки групи явно изчакваха да видят дали няма дасе случи отново. Но той не е качен на НФ, а беше друга платформа, сега не се сещам, помня че корейците обсъждаха рекцията на Уил Смит на сериала и думите му че не можел да си легне вечер, без да си вземе дозата. Него не смея да го предложа, защото е голяма драма- любов и романтика няма, комедия също, а момчето плаче много хубаво и на няколко пъти разплака и мен, проблясък има чак в последната серия и то за него, че животът продължава, че младите са силни и оцеляват, а другите трябваше да продължат да живеят със загубата на детето си, бабата се изключи от света с деменция, майката отново започна да пише книги, където изливаше загубата си,  и  се грижеше за хубавото младо момче, коетто остана без семейството си, не и без нейна помощ, бащата имаше професията си.....Философски финал- нищо не може да остане същото след такава буря, но жиотът продължава....

Да, добра идея е да имаме няколко линка към филми за Корея на първа страница. Когато свихме към Азия, аз попрехвърлих заснетото от една българска блогърка и една дама омъжена за кореец, тек -там и това което носехте в темата, та по бързата процедура доста неща разбрах, а както казвам и от всеки сериал успявам да извлека неща за манталитета и бита им.

# 246
Започнах "Утре"/ Tomorrow- с Роуон и засега ми е интересен. ГГ-я като че ли повече ми харесва от "Вяра". Някой гледал ли го е?
Е как аз да го пропусна?! Laughing На мен ми хареса, но вие знаете ,че аз не обичам да изказвам мнение. Оставям ви вие сами да си създадете такова. Но Бонбончо си е на ниво.

ItsAnabelle и от мен.
 С изглеждането на все повече драми/дорами постепенно ще навлезеш и узнаеш много неща за ЮК и азиатците въобще. От както гледам дорами и не само, а това е отдавна за мен Satisfied прослушах и Кпоп Stuck Out Tongue Winking Eye Та добре дошла в света на азиатските неща Smiley

# 247
  • Русе
....................

ItsAnabelle и от мен.
Та добре дошла в света на азиатските неща Smiley
Проядох кимчи (люто, мнооого люто) Dizzy Face, пропих соджу Rolling Eyes и почнах по летищата да разграничавам кой азиатец от къде е...Joy

# 248
Проядох кимчи (люто, мнооого люто) Dizzy Face, пропих соджу Rolling Eyes и почнах по летищата да разграничавам кой азиатец от къде е...Joy
Е, тези неща ги пропуснах ,при мен са по подразбиране - готвенето на азиатска кухня, пиенето на соджу и да не забравя корейската козметика и още и още....... LaughingJoyBlush и пропуснах да спомена ,че това се отнася не само за корейските драми, а ми и за японски, китайски, тайландски и прочие азиатски страни / неща ....

# 249
  • пак на Рив Гош
Аз от К-поп-а успях да се опазя... засега Joy. Но пък се отдавам доволно на другите К-аспекти - сериали, козметика и кухня Joy

Уин, още два положителни гласа за Tomorrow от мен и щерката.

Аз лично се надявам да има един финален четвърти, където да се съберат всички главни от първите 3 сезона.
И аз така, още повече че някои от основните главни от първия и втория сезон липсваха в третия. Та, засега съм на принципа на граф Монте Кристо - "Чакай и се надявай" Joy

# 250
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Анабел, преводите, които предлагаме в първи пост с много малко изключения са със субтитри. Така че може да се наслаждава човек на оригиналното аудио, четейки всичко на родния български.

Кимчи, ама не оригинално естествено, си купувам редовно. Къде го намерихте соджуто? Виж, него не съм го опитвала.
А мен к-попът ме превзе повече от сериалите. Joy Което ми подсказва, че не съм споменавала, че Джин (BTS) е станал лице на някакъв скъпарски ювелирен бранд. Ама не съм имала време да преглеждам материалите в мрежата, че да примъкна нещо насам.

# 251
Профи соджу можеш да купиш от тук
Ето и една смешна реклама на соджу
 Соджу

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 10:38 от Danifin1

# 252
  • пак на Рив Гош
Профи, на мен пък ми се мерна тия дни, че Джин щял да бъде един от носещите олимпийския факел във Франция. Ама не разбрах точно дали в деня на откриването на Олимпиадата или преди това.

# 253
  • Варненска клюкарка
Аз да обясня на Анабел що е то К-поп и думата Айдъл, която често ще среща.
Айдъл- идол, огромна индустрия към която се стремят много млади хора- учат музика, танци, от 3-4 годишни са закърмени дето се вика с таекуондото, което не е просто боен спорт а си е и философия, която е част от тикането напред, не позволяваща никакво отпускане.
Всичко това  им помага да имат по-големи шансове да се впишат в шоубизцнеса. посещават школи за таланти, селектират се поп групи, танцьори, учат актьорско майсторство....Абе голяма индустрия. Вече изнасят и концерти по света, Ча преди около месец беше в Сао Паулу и Мексико сити, да не търся какво направи там- задръстване по улиците, а наистина е много млад още. Поддържат страшно много телата и лицата си, учат и надграждат много.
Най големите в момента BTS отбиват военна служба в казармата, от това няма измъкване за никой мъж в ЮК, дори на болнавите им намират занимания в армията.

Чуй това парче, то е класика от преди към 12-13 г.
TVXQ!  MIROTIC
https://www.youtube.com/watch?v=HtJS32n6LNQ

Правят и страхотна лирична музика, всъщност във всякакви стилове, езикът е много приятен. Всяка песен има едно начало, следва издигане и кулминачия, т.е. не можеш да прецениш от първоначалното звучене и да си кажеш , а ясно, нататък за 4 минути може да прозвучи съвсем различно, много ги бива .

За всичко може да се пита тук, винаги има кой да отговори, някои сме преси по темата от около 2 години, но бързо се учим благодарение и на не малкото прочетено и изгледано за ЮК, а сериали и флми доста информация дават също.

2в1 каза че силикон и задници няма да видиш, също така е малко вероятно да срешнеш притисната и бухнала разголена женска плът с изключение по концертите.

Докато не съм затрила едно от откровенията на Сокчето
Малко го есрам и избягва погледа в камерата, но казва че изпитва нови мили чувства, дълбоки чувства. Сега са се хванали защо използва Kind а не Romantic, ама то оставаше и това да каже и щеше да стане първия актьор обяснил се в любов по телевизора, много го сърби да приказва, но едва ли иска да лъсне чак така....Двете покани към колежката му вече доста шум вдигнаха, но той отказва подробности, видях че на фен срещите се опитват да го подровят нещо като му подвикват от публиката, но получават само широка усмивка или ръка на ухото като се прави че не чува  Joy

ПП До университета на сина ми са открили корески магазин и вече опитах ким чи- стабилно се подлютих., ама в района е голям избор- японски индийски, арабски ресторанти, понеже и контингента е такъв- над 60 националности учат там. Аз комбинирах индийско и корейско и после не питайте - пиле  Тикамасала + ким чи от краставици и репики, добре че навреме се усетих да си купя за вкъщи а не да взема да ям навън киселото мляко което никак че обичам, добре гаси такъв пожар Joy

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 12:37 от Беллора

# 254
Хахаха, Беллора, разсмя ме с последната част!
Благодаря сърдечно за информацията, наистина всичко е някак доста специфично там, но веднъж навляза ли в материята, предполагам, че всичко ще има логика.
Харесва ми как чрез храната изразяват симпатии и загриженост, толкова са сладки с тия нудли как ги сръбват Innocent
Също ми изглежда, че всичко им е супер чисто и подредено, много естетически издържано, влече ги явно стилът, както в модата, така и в интериора - предполагам всичко, заради стремежа да изглеждат добре.
И тук малко ми контрастира по-бедния дом и тези на Су-Ху и Су-Джин (които сигурно изписвам грешно де хехе).
Ходя често до Лондон при сестра ми и там в големите шопинг центрове, където има Диор, Шанел, Вютон виждам буквално саааамо азиатци. С едни ранички на гърба и се пръскат да пазаруват дизайнерски неща.
А храната им я обожавам, доста ресторанти съм посетила, няма таква вкусотия.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 12:00 от ItsAnabelle

Общи условия

Активация на акаунт