АС и други романтични К-драми - тема 10

• 18 331
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Покрай много други неща които доглеждам ,сега се забавлявам с ето това   Miss Night and Day (2024)...........................
Да, добре се движи за сега между крими, комедия и щипка фентъзи, но дано само не задълбаят надълбоко в драмата и да го окепазят. И Ън Джи-то, и Джонг Ън се справят с такива смесени комедийно-драматични роли, а "татко Гу" няма какво да го коментираме Wink.

Профи, не мисля, че ще се разочароваш от Тя беше красива. Продължават горе-долу в същия стил до края.
За Шиуон бих дала и две други предложения. Малко старички, но добри.
Oh! My Lady - Той е нашумяла знаменитост. Като актьор е абсолютно дърво, но външния му вид разтапя сърцата на фенките. Тя е разведена аджума, която приема всяка почасова работа, за да спечели пари и да си върне попечителството на дъщеря си и случайно става чистачка в дома на арогантния актьор. За добро или лошо отива на събеседване за работа в една компания правеща мюзикъли и разбира, че ако успее да убеди "голямата звезда" да участва в следващата продукия ще получи постоянно място. Съдбата ѝ предоставя шанс след като актьорът неочаквано се оказва баща на 5-6 годишна дъщеря, за която не е знаел, че съществува, а сега трябва да я крие от всички, за да не провали кариерата си. И тук нашата аджума му предлага решение, което може да го измъкне от ситуацията. Но, до какво ще доведе това и как животът на двамата ще се промени?

The King of Dramas - комично-ироничен поглед за света на драмите и тяхното производство. Ще намерите отговори на доста от въпросите, които си задавате, докато гледате поредния сериал. Шиуон отново играе звезда №1 на ЮК, Канг Хьон Мин, който уж е много добър, умен и благороден, а всъщност е тесногръд, арогнтен пуяк. Другите главни са брилянтния главен изпълнителен директор на продуцентска компания, Антъни Ким, който е способен от всяка драма да направи хит и въпреки, че е дост рязък и арогантен, хората го уважават. И една добродушна и наивна писателка, И Го Ън, която работи като помощник-сценарист, но животът ѝ се преобръща, когато приема предложението да работи за Антъни.

Привет, ItsAnabelle Hands Wave.
Да, различни са от западняците в показване на чувства и взаимоотношения. Просто различни култура, манталитет, навици, обичаи. Ако продължиш да гледаш корейски сериали, ще свикнеш с това Hands V.
Щом имаш НФ значи имаш доста голям избор от корейски сериали от всякакви жанрове - романтични, драматични, комедийни, криминални, исторически... в зависимост какво обичаш да гледаш. Ако нещо те заинтригува винаги можеш да попиташ тук или в някоя от другите азиатски теми за повече информация.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 21:27 от 2в1

# 226
ItsAnabelle, добре дошла!

На мен Истинска красота ми е сред любимите к-сериали. Тийн сериалче е, но си има от всичко - романтика, драма, щипка хумор... Не се и съмнявам, че ще се посмееш от сърце.

# 227
  • Русе
По грешка натиснах в Netflix на True Beauty, реших да видя за какво иде реч, че тъкмо ми се гледаше нещо разтоварващо. Нямам опит с корейските сериали, единствено Squid Game съм гледала досега.
Ама те големи сладури всички, толкова милички и стеснителни, леко дървени са ми чак, но съм до 6ти епизод и стабилно се посмях досега, макар че е тийн шоу, а съм голяма жена.
Не съм запозната с културата им, но изглеждат интроверти и стеснителни.
Показателен ли е сериалът или да не обръщам внимание?
Здравейте и добре сте дошла в един доста по-различен филмов свят! Simple Smile
Доколко и какво е показателното, ще си го изградите сама - гледайте! Жанрове, артисти, по-стари или по-нови продукции - според вкуса Ви! Не се притеснявайте, ако в началото всичко е каша в главата Ви! Постепенно ще си изградите "шкаф с чекмедженца" и ще станете избирателна! Не се отказвайте - източното кино е различно от Холивуд и близкото до нас, но ще надгради възприятията Ви!

# 228
  • пак на Рив Гош
За Романтичния доктор не съм сигурна, защото ще изисква много свободно време, а аз нямам такова в нужното количество. А и по принцип не харесвам чак толкова сериалите на медицинска тематика.
Изгледах Доктор Слъмп, ама това не е "медицински" сериал. Просто главните бяха с такава професия.
А, щом не си падаш по много медицински сериали, може би няма да ти хареса. Има си все пак доста кървища и операции, повече, отколкото в Dr Slump.

Като стана въпрос за "Истинска красота", днес в Ютуб ми излезе рекламен клип за Корея, в който участва Ча Ън У, както и две девойки от групата Blackswan (признавам, нищо не ми говорят):

# 229
  • Варненска клюкарка
ItsAnabelle, добре дошла. Щом си до 6-та серия, да знаеш че предстои още по голям смях, мисля че към 10-11 беше, направо със сълзи съм се смяла нататък Joy

Главните
категория пиле и орел
https://www.youtube.com/shorts/FCT_DhaT6Us

Главният Cha Eun Woo  е супервезда в Корея, пък и не само там, името му е доста популярно и извън
https://www.youtube.com/shorts/b3RmwZRdQPM

https://www.youtube.com/shorts/UUhXvDzmL98

https://www.youtube.com/shorts/4teReFeuckw

Тази песен с него много въртях наскоро
Cha Eun Woo & Sung Si Kyung - My Love From the Star▪️ OST

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 20:26 от Беллора

# 230
Благодаря Ви за топлото посрещане в темата! Love Letter
Тепърва имам доста да науча, докато навляза в нещата. Baby steps People Baby
Следващите, които съм набелязала, са Celebrity и My ID is Gangnam Beauty.
Този Ча голям хубавец, виждала съм го в разни модни кампании и се чудех от къде ми е познат.
Главната героиня и тя много харизматична. Супер си отиват като двойка.
Лошото е, че True Beauty май 2ри сезон няма да има...
Лош рейтинг ли е имал или някакъв снимачен конфликт на графици и т.н. се зачудих?

# 231
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
И от мен добре дошла  ItsAnabelle .

Ча ни е любимец на известна част от пишещите в темата.
Планирани други ангажименти, сключени договори, както и липса на материал за развитие на сюжета по-нататък са достатъчни отговори защо някои сериали нямат втори сезон.

В първи пост на първата ни страница, в скрит текст, имаме богат списък с преведени на български сериали. По стечение на обстоятелствата някои линкове от списъка не са активни.
Има и кратък речник на това кого, как сме кръстили, че да ни е по-лесно, както и великолепна подборка от прекрасната филмова музика на к-драмите. А мърдащата лента може да те подтикне към набелязване на някоя двойка, която непременно искаш да видиш.

Питай, ако нещо те гложди отвътре. Тук има и хора с много дълъг стаж в азиатските кино и телевизия, които знаят буквално всичко.

# 232
Страхотно, благодаря profi_1!
Ще разгледам, доста труд сте вложили, браво на вас Hands Clap

# 233
  • Варненска клюкарка
Хубавец е нали, то тука го наричиме хубавия Ча😂
За Истинска красота  и никога не е бил планиран втори сезон, сериалът си е с логичен финал, напълно завършен. И  като цяло по рядко се правят сезони, но често в следващите главните са други.
Ча е лице на един куп брандове, веднъж се опитах да му преброя реклямите, но не успях. Последните му кампании бях с Диор и един френски ювелирен бранд - Шоме, може тях да си гледала.

# 234
Здравей Анабел.
Joy с все драми на които се натрисам, днес подхванах Демонът с Мони и кимЮ Joy Така скоро не бях се смяла на Пороро, демонът-прахосмукачка с упътване а  това с джина -нацепен смърф за малко да остана бе лаптоп.

# 235
ItsAnabelle, при корейските сериали няма традиция да се правят няколко сезона. Има няколко заглавия, но се броят на пръстите на ръцете. Най-често са около 16 епизода и с това се приключва. По-старите сериали се въртят около 20. С навлизането на западните платформи като Нетфликс и Дисни сериите паднаха дори и под 10 и техните продукции може да имат продължения, но като цяло многото сезони не са популярни при азиатските серили, колкото и висок рейтинг да са имали.
Някои "исторически" драми може да са малко по-дълги, но в последните години рядко надвишават 50 епизода.

My ID is Gangnam Beauty е сходен с True Beauty като усещане.

Celebrity си личи, че е сериал на НФ. И при тях, и при Дисни си личи, че е намесен запада. Чисто корейските сериали са малко по-различни, но това ще го разбереш в последствие, когато изгледаш повечко заглавия.

# 236
  • Варненска клюкарка
Крис, бях останала  впечатление че ти изгледа Демона, нали си му кръсница на Сонг Канг, ти го нарече Мони  Joy
Не знам дали ни четеш, че напоследък се оливаме с Бегача, ама и той е много свежа комедия, по сценарий на сценаристката на Истинска красота, стана голям хит, част от каста можеш да го видиш и там, а ГГ е голяам сладур, освен че вече мина в първа лига и фенките му ще го разкъсат където се появи, та по летищата ходи с по 6 човека охрана, повече и от айдълите Joy  
Еднорози с романс, броманс и сисманс, та някои още не можем да се откачим, ама не сме само ние де. Наскоро четох една в Шорт беше писала "Помощ, измъкнете ме от тоя капан, добре си бях преди да ги видя тези " Joy

При мен рязко излетя очарованието на медицинките сериали като ми хвръкна здравето и откак синът ми обсъжда с мен неща от реалния "жанр". А и ме разглезиха корейците със схемата предимно до 16 серии, повече от това с едни и същи герои май няма да понеса, с изключение на няколко любими сериала.

Впрочем заложих на нещо проверено и харесано от повечето в темата- Потомци на  слънцето и в първа серия нито веднъж не съм се сещала за мишката. Засега съм до етичния спор на главните във втора серия че Тя спасява живота на хората, а Той убива хора за да спаси други. Харесвам и двете дами- Ким Джи Уон и Сонг Хьо Кьо. Чувствата ми към Сонг Джонг Ки са още малко смесени, може би защото ми се вижда доста по млад от главната, но пък имат химия. Наложи се да мина в Телеграм, защото в Плейтюб сече нетърпимо.
Нали съм по детайлите, забелязвам че гримът е по-малко, главните мъже ми жълтеят, вижда се понабола брада, и не можах да не сравня с кожата на сегашните бюти момци Ча и Сокчо, филтри ли е или наистина са толкова гладки не знам, ама са ме разглезили с толкова много красота.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 23:47 от Беллора

# 237
2в1, Беллора, благодаря много за информацията!
Предполагам, че като изгледам True Beauty ще ми се изясни, че няма нужда от друг сезон.
Напредвам доста, харесва ми, че епизодите са достатъчно дълги и не са пришпорени, както при американските сериали.
Само не разбирам защо
Скрит текст:
я заклеймяват като грозна, всичко е заради акнето предполагам?
За тях красотата е порцелановата, чиста кожа ли?
Всички са със супер чисти лица, буквално не мога да преценя някоя от актрисите има ли грим. Толкова flawless изглеждат.

# 238
  • Варненска клюкарка
Красотата в ЮК е издигната в култ, като позагледаш още сериали ще видиш доста гримирани мъже, ама да не те плаша от сега, някои прекаляват, други съвсем дискретно. Произвеждат страшно много и то много качествена козметика. Ползват предимно нюд грим, затова изглеждат толкова добре, цветния е по-рядко, най вече за сцената.... На глава от населението имат най много естетични хирурзи, нататък в сериала са показани някои неща, гледай детайлите внимателно. Според едни проучвания, до 88% от населението до 40 години си е правило операци за разширяване на очите. Следват носовете и други неща.... Най популярните практики в козметиката идват от Азия. Повечето тук сме гледали филми по темата. Лицата им са чисти, много се грижат за себе си, по сериалите ще видиш много поддържани тела и лица, повечето актьори са танцьори, певци и модели- нагоре метнах няколко шотчета с Ча- танцуващ, пеещ,  на пианото, като модел и рекламно лице си го видяла.....Изключително старателни и дисциплинирани са.  Никога не говорят за любовния си живот, до степен че все едно ги е донесъл щъркела, феновете м много ги притискат по тоя въпрос, ако разберат за някоя връзка отнадят голям хейт.... На някои им се разминава поливането със злоба, но предпочитат да не рискуват и си пазят лични жвот в дълбока тайна. Доста са консервативни, направо срамежливи, над 30% от наелението са католици, ама разбирай по-католици от папата....

# 239
  • Русе
Белл спомена за проблеми в Плейтубе-то, та и аз да се жалвам: пусна ми 1 епизод на "Тя беше хубава" и...до там. Сега трябва да го търся на руски. Пако си е за гледане, две мнения няма, нали? Wink Интересно ми беше да срещна ГГ -я като момиченце, като до преди 2 часа я гледах в "Цвете от затвора" . А Хуанг Чонг-ъм прави коренно различна роля от "Тайна". Там много ми хареса, да видим как ще е в "Тя беше хубава".

Общи условия

Активация на акаунт