АС и други романтични К-драми - тема 10

• 18 957
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • Русе
Профи, ле-ле, че новини носиш?! Да им се чудиш на тези звездни момчета, как не могат да си носят славата?! Пил - пил...що ти трябва да се качваш на превозно средство? Няма такси в Сеул ли? Градена с години репутация така глупаво да руши Шуга...чак ми е непонятно! Cry
Аз видях снимките на предстоящия филм или сериал на Бо Гъм.Flushed Не, че не вярвам в професионализма му, но лицето му е толкова нежно, има слънчева усмивка...Как ще се преобрази в настървен, почти жесток боксьор...нали за бокс се иска спортна злоба и хъс, не знам. Ще чакаме, ще видим! Rolling Eyes
https://www.facebook.com/reel/825772642833298
https://www.facebook.com/reel/825772642833298
Не съм сигурна кое излизаше, затова слагам двата начина. Simple Smile Бях се сетила за кино-фамилиите и аз... Oсновно Lee, Kim или Park! Е, понякога се вмъкват и други. Joy

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 17:22 от winona

# 586
След Аз не съм робот ще повторят Майска младост.

# 587
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Уин, превозното средство е сгъваема електрическа тротинетка със седалка, така да го обясня. В ЮК за карането ѝ се изисквало лиценз, не точно шофьорска книжка. Излезе инфото от полицията, че според показанията на Шуга тъкмо бил пил една бира. Резултатът от дрегера бил 0,2 при допустим по тяхното законодателство 0,08. Освен това се е черпил на 500 м от дома си. Какво такси за такова разстояние?! Не успях да разбера в проценти ли си мерят алкохола или в промили. Там където чета го изписват със знака за процент, но не съм сигурна дали са точни.
Във всеки случай яко ги хапят главите корейските фенове. Направо месо късат от него в мрежите, все едно те никога и капка не са близвали и са от праведни по-праведни. Чак призиви да напусне групата има. При такива фенове врагове не ти трябват. doh
И съм сигурна, че надигат някое соджу, докато пишат глупостите си в интернет.

Това ме подсеща, че снощи попаднах на статия в българско нет издание за самоубилия се артист от Паразит. Ако може да му се вярва, продължавалите по над 19 часа разпити на актьора в полицията били предавани на живо. Иди доказвай, че си набеден от интригантки, след като вече са те превърнали в национално зрелище. Разбираемо при това положение, човекът не издържа. Мир на праха му. Къде бяха феновете? Ами бяха част от зрителите. Те явно са си такива, обичат някого само и когато свети чистичък нависоко. Я малко да му се затъмни блясъкът, да хвърли някой прах върху него, и веднага са готови да го свалят в калта и да го стъпчат, колкото се може повече. Манталитет! Ма много крив!

# 588
  • Русе
Пак малко клюки:
Голяма полемика се вихри около дизайна на костюмите в "Кралица У Хи" - смятат  , че са в китайски стил. Китайските социални мрежи коментирали с "Кражба! Губене  на културна  идентичност!", " Непоносимо за гледане!" и дори "Да не е спонсорирано с китайски пари"?
А още не е излъчен...Какво става?
Ще може ли този корейски сериал да преодолее историческите неточности и да получи признание за качеството си?

# 589
М-да, това само доказва колко себични могат да бъдат феновете. Филмът още не излязъл, но вече плюем. doh

Минавам само да ви оставя една прекрасна песен на друг член на Астро - Йон Сан-Ха или само Сан-ха, както е известен. Тези дни и той издаде първия си самостоятелен мини албум.

И още една негова

Изключително приятен за слушане албум е направил - https://www.youtube.com/playlist?list=PLi8zUHmIEYg9I2bAijlBeuljSXLWJexRj

И отивам да погледам олимпийските игри.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 23:03 от profi_1

# 590
Ех, вярно е, с такива фенове врагове не им трябват... Днес боготворят, утре са готови да сринат психиката на любимеца си. На доста крайни изказвания по адрес на Шуга попаднах 😏

Една красива АйЮ да сложа

# 591
  • Варненска клюкарка
Профче, много хубави двете песни на Сан-Ха. Преди време доста интересни видеа бях гледала с него и МунБин, мисля и че те са някак като основата на групата, но ето че единият умря, за останалите казармата чука на вратата и започват да се ориентират към солова кариера.

Уин сещам се че като изгледахме АС доста видяхме около създаването на сериала и в едното видео обсъждаха облеклото. Ми и там така - оказа се че бялата памучна наметка на главната девойка в някоя от първите серии, е по европейски модел от 16-ти век, по това време по корейските земи дори не са познавали памука, сватбената кралска одежда на Йонка в синьо и червено е китайска, както и една от подобните дрехи с които беше облечена АйЮ. И още неща бяха отбелязани, но съм забравила.... Но като се има предвид че голяма част от корейската история  лежи на територията на СК и им липсват големи звена от подробности, сигурно попълват както дойде. А и в далечен исторически план преди над 1000 години няма как да знаят кой знае какви подробности, все едно ние да знаем за преди 1300 г. Тези сериали лежоат на исторически факти, но просто лежат, ползват известни дати, битки, останалото е бръмбарите в главите на сценаристи, режисьори и стилисти ...

От това което съм разбрала, корейците просто много обичат да сочат с пръст, а селебритата колкото и да са прикрити дават хляб и зрелища, та е дошъл редът и на Шуга. Но грехът му дори по техните стандарти не е голям, ще мине и ще замине.

Сокчето в някоя от миланските катедрали. Католик е, но и аз не разбрах защо ги делят на католици и християни, нали едното е течение в християнската религия?
https://www.youtube.com/shorts/FU0jW69UdXI

И в другата крайност, риалити някакво и го цуня мъж tooth Доста предпазливи бяха, няма нищо общо с айдълските изпълнения, които видях миналата година с онези листчета и солетки (на кой му паднало листчето, та се уцелиха уста в уста, там си беше почти за 18+ Joy)
https://www.youtube.com/shorts/rekp7NvezZo

Вълшебствата на грима, почти магия  newsm09
https://www.youtube.com/shorts/ycnzDoRZe_k

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 07:02 от Беллора

# 592
Като каза риалити, от 6 август по Нетфликс 77 ЮК инфлуенсъри са в битка за оцеляване. Знам, че имаме хора в темата, които намират време и за такива програми, затова анонсирам.
Това е трейлъра - https://www.youtube.com/watch?v=5HFxfzknfAg&t=1s
А в скрит текст слагам подробностите.
Скрит текст:
Пригответе се за върховната битка за социално оцеляване с The Influencer, премиера на 6 август. Новоиздаденият трейлър предлага надникване в мисиите и игрите, които 77 от най-популярните инфлуенсъри в Корея, които колективно представляват нетна маркетингова стойност от 400 милиарда вона, ще направят се състезават, за да докажат своята стойност.
The Influencer може да се похвали с разнообразен състав, от първо поколение YouTubers до глобално популярни Gen Z TikTokers. Те ще се изправят пред различни предизвикателства, базирани на теми за присъствие, обхват и способността им да станат вирусни, като всеки от тях има за цел да бъде признат за най-влиятелния. С 120 милиона последователи, комбинирани в платформи като YouTube, TikTok, Instagram и AfreecaTV, тези онлайн личности със сигурност ще очароват публиката.

За да осигури разнообразна група от участници, продуцентският екип избра инфлуенсъри от различни социални медийни платформи, всяка с уникално съдържание и индивидуалност. „За един инфлуенсър е изключително важно да привлича внимание. Фокусът върху влиянието на всеки член на актьорския състав е това, което отличава The Influencer от другите риалити предавания за оцеляване“, споделя продуцентският екип. „Ще бъде удивително да видим как изготвят стратегия за победа.“

Някои от забележителните участници, които ще се появят в шоуто, включват:

RISABAE, YouTuber на K-Beauty с 2,25 милиона последователи

PaniBottle, един от най-популярните потребители на YouTube за пътуване в Корея с 1,97 милиона последователи

Shim Euddeum, известен тренировъчен YouTuber, както и познато лице от Physcial:100 S1

Jang Keun-suk, световно известен актьор (преди известен в You're Beautiful), който също е новобранец в YouTube

Sia_jiwoo & KEJIMIN, два международно известни TikToker

The Influencer е режисиран съвместно от Lee Jae-seok и Son Soo-jeong, създателите на My Little Television, първото риалити шоу, съсредоточено около инфлуенсъри. С Netflix като дом на корейски хитове за оцеляване като Physical: 100, Siren: Survive the Island, Zombieverse и The Devil’s Plan, зрителите са развълнувани от още една мащабна риалити поредица за оцеляване.

Кой ще се изкачи до върха? Разберете кога е премиерата на The Influencer на 6 август, само в Netflix.
Това, което го няма в текста, но в мрежата веднага се раздуха, та и аз попаднах на темата, е че една от участничките е Jung Jiwoo - сестрата на Джей Хоуп от BTS. Тя самата е доста известна инфлуенсърка и бизнес дама със собствени марки. Може да се похвали с 11 млн. последователи в Инстаграм и 2 млн. абонати в канала си в Ютюб.

Белл, целият албум на Сан-ха е много хубав. Няма слаба песен. Просто последвай линка, който съм дала към албума. Иначе си права, с Мунбин бяха субединица на Астро, така че сигурно има много техни видеа в нета. Освен това преди влизане в казарма не, че се ориентират към солова кариера, а всички гледат да пуснат и по един самостоятелен албум. Моите от BTS го направиха същото. Само Джин отложи издаването на албум за сега, след излизането си. Но пък за сметка на това Джимин направи 2 албума. Първият излезе преди енлистването му, а вторият сега, докато човекът е в казармата. Това не му пречи да чупи класациите и да заема челните места, както със заглавната песен, така и с целия албум.
Аз обаче ще пусна още една песен на Сан-ха, че направо се влюбих в това, което е пуснал. Crazy

# 593
Аз пък тази си набелязах, Проф. Цял ден я въртя.

Чак сега разбрах защо "мини албум",
включва само шестте песни в линка.

Докато търсех водното шоу с Ча ми тръгнаха лудориите на Мун Бин и Сан Ха. Сладури ❤️
https://youtube.com/shorts/WHYmi15zusU?si=y-Vp6Awxkqo_kQiG

# 594
Тази вече я промотирах. Laughing Много е хубава. Heart Eyes
То все мини албуми издават. Обикновено са по 5-6 песни, но някои в действителност са и само по 4, като са мушнати 1-2 инструментални интро-та от по 1-2 минути. Или в един и същи албум по два варианта на титулната песен. Например едната версия да е само на английски. Или цензурирана и нецензурирана версия, с малко по-различен текст Wink. Общо взето, каквото имали - това издали. Но пък така по-често изкарват нови неща и са на гребена на вълната. На мен този ритъм ми допада. Иначе до издаване на пълен албум може да минат и 3-4 години, а дотогава хората ще са ги забравили, защото постоянно излизат нови групи. И някои от новите групи са много добри.

Още не мога да се настроя да започна сериал, а и олимпийските игри са ми достатъчно развлечение за момента. Който следи преводаческите групи, да каже кое от най-новите заглавия са оценили и подхванали да превеждат. Може по нещо да си паднем.

# 595
Промотира я, знам. Тук я чух. Много обичам когато видеата са вградени 🙃

Добре е така. Да вадят по-често нови неща и да напомнят за себе си, че ако ще издават албум след години сигурно има и други като мен, които ще са ги забравили преди да са успяли да ги запомнят.

# 596
Наскоро коментирахте Джи като актьор. Така се получи, че е един от главните в сериала, който гледам в момента. Отначало като пое ролята от Йогито героят му беше непохватен, глуповат добряк и беше загубил от чара и силата  на детската версия, но с напредване на историята Джи успя да се слее с героя и сега го възприемам точно толкова добре колкото и детската версия. Може да се каже че от трите роли в които до момента съм го гледала в тази ми харесва най-много. Първата ми среща с него беше във второстепенна роля, в която не беше незабелижим. Обаче между Лечителят и Воинът Пек Тон Су моето сърце на зрител и фен отива при воинът, въпреки първоначалното разочарование от представянето на героя. Преди да го видя в тази роля го харесвах, но не достатъчно, за да го запиша при любимците и най-много ми харесваше самият той като човек в реалити формата с участието на актьори от три сериала на КБС. Сега обаче съм любопитна да го видя и в други роли т.е. не както избрах този сериал заради други любимци и той да е в актьорския състав, а да си избера сериал специално с негово участие.

Другият главен в сериала е Сънито - познавате го от Аз не съм робот. Също като Йогито изключително талантлив и завладяващ от екрана. А и в сериала изглежда зашеметяващо с дълга пусната коса. Детските версии изпълнени от Йогито и момченцето от Кучето и вълка бяха много завладяващи, а малките актьори със сигурност слагат в джоба си не малко от възрастните актьори. Жалко е че момчето от Кучето и вълка - Пак Гун Тае след 2015г. е спряло да се снима.

# 597
  • Русе

Така съм през почивните дни...Grinning
Белл, преди време коментирахме темата "Християнство в Ю.Корея", може би си я пропуснала. Там има свобода на вероизповеданията, а Християнството има широк спектър.  Наскоро видях в едно клипче Православен храм в центъра на Сеул, има католици и протестанти, будисти, мюсюлмани, конфуцианци...всичко има! Simple Smile
На финала съм на "Алхимията" - 2 сезон. Да, приказка, хубава приказка - отговарям си на всички въпроси по сценария и съм много доволна от целия екип! Перфектна работа!
Ще се насладя и на клиповете на Профи! Двете песни ми харесаха, но ме чакат още...Simple Smile

# 598
  • Варненска клюкарка
Нищо не съм пропуснала Уин, (подробности, имена и заглавия може да не запомня, но винаги помня дискусиите кой за  каво се е вълнувале по някоя тема) Това за което говориш беше преди 3-4 месеца и Рори попита почти същото като мен- защо католиците са изброени не като част от християните. В едно видео (може би сме изгледали едно и също) 20на селебрита бяха изредени така- "католик, католик, християнин, католик, християнин, будист..." Тоест католиците бяха отразени като съвсем отделна религия, а не като най-голямата група християни, около 1,5 млрд.. Знам че във всяка религия си има различни течения както в християнството, в исляма са сунити, шиити, салафити и още един куп 'ити... В хиндуизма и при евреите също има различни разклонения, примерно умерените и ортодоксалните евреи, ама си се водят под шапката на съответната религия, но защо корейците така разделят католиците от християните не разбрах. Примерно Сокчо, АйЮ, Суки, ДжГ и др. са изредени в списъка като католици, а Джи, Сонг Канг и др са изредени като християни, Минчо е будист. Така излиза че първите не са християни.

Ча от Прекрасен свят Heart
https://www.youtube.com/shorts/jDMiw7Dtg-8

Сцена от ИК подобна на една от Бегача, в която главната отпечата лицето си на сакото на главния, приедните последва сцената с презервативите, при другите друг забавен моменгт
https://www.youtube.com/shorts/jUzZJWn1xNw

Бегача- на главната и се ходи до тоалетна и спират цял автобус
https://www.youtube.com/shorts/W0SfRGJz6Es

ИК - на главната и се ходи до тоалетна в закъсалия асансьор
https://www.youtube.com/shorts/y-3c8MZ0Ebo

От новите заглавия съм запомнила ДНК на любовта и може би ще искам да погледна него, но забравих датата, май беше с начало от 17.08.

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 22:38 от Беллора

# 599
Рори, как е заглавието на сериала, който следиш в оригинал?

И понеже е петък, Stuck Out Tongue Closed Eyes освен заради разсъблечен Пако и самата романтика, слагам и заради преглежданията -  348 млн. Flushed Толкова признавам съм виждала само под ОСТ-ове, не предполагах, че има и сцени с подобна посещаемост.

Обикновено и аз така Бел, помня кой от какво се вълнува, понякога лесно се ориентирам и по кое време е било, но подробностите ми убягват.

Общи условия

Активация на акаунт